• سه‌شنبه / ۱۳ تیر ۱۳۹۶ / ۱۷:۵۴
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 96041306887
  • منبع : معاونت صنایع‌ دستی

کُرسی خالی رشت در اجلاس شهرهای خلاق یونسکو

کُرسی خالی رشت در اجلاس شهرهای خلاق یونسکو

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی گفت: ایران در اجلاس شهرهای خلاق فقط دو سهم دارد، یکی در صنایع دستی یعنی اصفهان و دیگری در صنایع غذایی یعنی رشت که متاسفانه در این اجلاس، کرسی آن خالی بود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی، بهمن نامورمطلق - معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور - که به‌عنوان نماینده ایران و اصفهان در اجلاس شهرهای خلاق در فرانسه حضور یافته است، درباره اهمیت مقوله شهرهای خلاق در توسعه فرهنگ و هنر ایران، گفت: شهرهای خلاق طرح یونسکو برای توسعه بر پایه فرهنگ محسوب می‌شود، این شهرها در هفت رشته دسته‌بندی شده‌اند. ایران باید در این زمینه بیش از پیش تلاش داشته باشد. شهر اصفهان به‌عنوان شهر خلاق صنایع دستی می‌تواند فتح باب خوبی باشد برای انتخاب شهرهای خلاق دیگری از ایران، تا بتوان ظرفیت‌های بی بدیل ایران را در این عرصه نیز به‌نمایش گذاشت.

وی با تاکید بر لزوم حضور فعال صنایع دستی و شهر اصفهان در این اجلاس، ادامه داد: بیش از ۱۱۰ شهر در جهان به این شبکه پیوسته‌اند که هر سال بیشتر می‌شوند. ایران فقط دو سهم دارد، یکی در صنایع دستی یعنی اصفهان و دیگری در صنایع غذایی یعنی رشت که متاسفانه در این اجلاس کرسی آن خالی بود، متاسفانه از این فرصت چنان‌که شایسته است استفاده نشده است. حوزه‌هایی مانند ادبیات فیلم، طراحی، رسانه و موسیقی ایران هیچ شهری را ثبت نکرده است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به لزوم افزایش سهم صنایع دستی در حوزه شهرهای خلاق، گفت: صنایع دستی می‌تواند سهم بیشتری در این حوزه داشته باشد. شهرهای خلاق، آینده شهرهای جهانی محسوب می‌شوند و امتیازات زیادی دارند که یکی از آن‌ها تخصصی شدن فعالیت‌های فرهنگی، اقتصادی و دیگری شناساندن و معرفی آن‌ها برای جذب سرمایه است.

نامور مطلق اظهار کرد: در گفت‌وگویی که با چانچسکو - رییس دوره‌ای شهرهای خلاق صنایع دستی داشتم، او نیز اذعان کرد، ایران می‌تواند حضور فعال‌تری داشته باشد.  شبکه شهرهای خلاق امکان به‌روزسازی صنایع خلاق را فراهم می‌کند. در نظریه شهرهای خلاق به همکاری‌های بین رشته‌ای بویژه روی طراحی تاکید شده که خوشبختانه در ایران نیز این گرایش از چند سال پیش شروع شده است. همچنین جالب است اشاره کنیم که در این اجلاس حضور شهرداران شهرهای خلاق چشمگیر بود.

او با تاکید به لزوم همکاری و تلاش بخش‌های مختلف فرهنگی ایران در زمینه شهرهای خلاق، گفت: در گفتگو با دومیز بوکس - رییس واحد برنامه‌ریزی و هماهنگی شهرهای خلاق - قرار شد ایران در زمینه‌های گوناگون همکاری داشته باشد که تلاش بیشتر بخش‌های فرهنگی کشور را می‌طلبد.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی بیان کرد: رییس واحد برنامه‌ریزی و هماهنگی شهرهای خلاق در این گفت‌وگو تاکید کرد که جای ایران در شهرهای خلاق ادبیات، فیلم، رشته‌های موسیقی و طراحی خالی و تاسف‌برانگیز است، بخصوص که در این زمینه‌ها هم تاریخ و هم مکاتب غنی‌ای دارد.

نامورمطلق در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: عصر روز گذشته جلسات رسمی اجلاس به پایان رسید. در مراسم اختتامیه نیز بر لزوم همکاری بیشتر و بخصوص توسعه متوازن شهرها تاکید شد. همچنین توجه بیشتر به شهرهای در حال توسعه از مصوبات این دوره بود.

او افزود: ایران هم برای استفاده بیشتر از این فرصت مهم باید دبیرخانه‌ای مشترک و ملی راه‌اندازی کند، تا بتواند در جهان شهر آینده، نقش فعالی را به خود اختصاص دهد. برای تاثیرگذاری لازم است عده‌ای در این دبیرخانه به نظریه شهر ایرانی اسلامی براساس دانایی عدالت و فرهنگ بپردازند. معاونت صنایع دستی در نظر دارد طرح دبیرخانه را با کمک اصفهان در سطح سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و در اندازه ملی مطرح کند. بیش از این نباید فرصت‌ها را از دست بدهیم. متاسفانه در این دوره هیچ شهر ایرانی اضافه نشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha