به گزارش ایسنا، محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ظهر روز چهارشنبه (۱۰ خرداد) در نشست بررسی وضعیت آثار تاریخیِ در اختیار بنیاد مستضعفان، با تاکید بر اینکه وظیفهی سازمان میراث فرهنگی نظارتی و حاکمیتی است، اظهار کرد: در طول سه سال گذشته فکر کردیم نامههایی را به دستگاه و نهادهای مختلف بفرستیم و از آنها بخواهیم که آثار منقول و غیرمنقول خود را به ما معرفی کنند، این قضیه پیگیری شد و برخی دستگاههای اجرایی مانند آموزش و پرورش و اوقاف و وزارت علوم هرچند بطور ناقص اطلاعاتی را در اختیار ما قرار دادند، اما دیگر دستگاهها هیچ جوابی به ما ندادند.
او با اشاره به پیگیریهای مداوم این سازمان برای به نتیجه رسیدن آن نامهها و به نتیجه رسیدن پیگیریها برای دومینبار اظهار کرد: در این شرایط مجبور شدیم این قضیه را در شورای عالی میراث فرهنگی مطرح و راههای دیگر را بررسی کنیم.
وی با بیان اینکه بنیاد مستضعفان یکی از نهادهایی است که باید در این زمینه به ما جواب میداد، افزود: آخرین راه را توسل به معاون اول رییس جمهور دیدیم، بنابراین آقای جهانگیری در بخشنامهای به همه دستگاهها، آنها را موظف کرد که در این زمینه پاسخ دهند، البته از آنها نیز تا این زمان جواب نگرفتیم.
او با بیان اینکه در آخرین قدم در هفته گذشته سازمان میراث فرهنگی برای گرفتن فهرست کامل آثار تاریخی در اختیار دستگاههای مختلف دولتی از سازمان بازرسی خواست وارد کار شود، اظهار کرد: قرار شد نامهای مجدد به همه دستگاهها بفرسیتم و رونوشت آن به سازمان بازرسی ارسال شود تا اگر جوابی نگرفتیم، پیگیری این قضیه به عهده این سازمان باشد.
معاون فرهنگی میراث فرهنگی با بیان اینکه لازم است بر خی شفافسازییها در این زمینه انجام شوند، تاکید کرد: سازمان میراث فرهنگی نیز به دلیل جایگاه حفاظتی خود به دنبال نظارت است، چون بر اساس قانون هر دستگاه دولتی در قدم نخست باید ابتدا زمان نقل وانتقال اثر تاریخی خود به مالک بعدی را به ما اعلام و شرایط ثبت به آن مالک را نیز بگوید.
* روز بعد از پیروزی انقلاب، برای نیاوران و سعدآباد تصمیمگیری شد
«نعمت احمدی»، وکیل دادگستری و حقوقدان که به دلیل علاقه به فرهنگ ایران، دکترای تاریخ نیز دارد، در این نشست گفت: این موضوع به شخصه برای من بسیار دردآور است که چنین بناهایی چرا باید در اختیار بنیاد باشد؟ شیوه رسیدگی به دادخواستهای قضائی این دستگاه در شعبههای دادگاه خاص خود در همه مراکز قضایی سراسر کشور بررسی میشود، نه دادگاههای عمومی.
وی در ادامه به فرمان مشروطیت و اینکه اصل این فرمان به دلیل کمکاری سازمان میراث فرهنگی در گذشته امروز در ایران نیست، گفت: هویت سازمان میراث فرهنگی، یک وکیل، یک معلم و هرکس منبعث از تاریخ است، ما به ذات خود نمیتوانیم یک هویت را ایجاد کنیم، قانون به افراد هویت میدهد.
او در ادامه با تاکید بر این که فردای روز ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ بر اساس فرمان امام خمینی (ره) نسبت به این نوع از اموال تصمیمگیری شد، ادامه داد: نخستین مطلبی که امام (ره) درباره آن صحبت کردند به این مجموعهها برمیگشت، پس از آن در ۲۳ فروردین ۱۳۵۹ یک لایحه قانونی در این زمینه به تصویب رسید که در آن لایحه درباره کاخهای نیاوران و سعدآباد و نگهداری آنها صحبت شده بود که این آثار نخست در اختیار وزارت علوم و متعاقبا با تشکیل سازمان میراث فرهنگی، در اختیار آنها باشد.
وی در ادامه با بیان این که اکنون از جنبه حقوقی و تاریخی هیچ خدشهای به این لایحه نمیتوان وارد کرد ، افزود: صدور این رای ابهام آمیز است. در طول چهل سال گذشته که در شغل وکالت بودهام، این نمونه رای را ندیدهام.
انتهای پیام
نظرات