به گزارش ایسنا، عادلالجبیر، وزیر امور خارجه عربستان در گفتوگو با شبکه فاکسنیوز با ابراز خرسندی از پشتیبانی کاخ سفید از عملیات نظامی ائتلاف تحت رهبری عربستان علیه یمن مدعی شد: نمیتوانیم اجازه دهیم که ایران در یمن که کشوری راهبردی است، نقشی داشته باشد.
جبیر در ادامه ادعاهایش، یمن را کشوری بسیار مهم برای امنیت عربستان دانست و مدعی شد که ریاض مانع از حضور ایران در نزدیکی آبراه استراتژیک باب المندب خواهد شد. اگر این آبراهه توسط نیروهای متخاصم کنترل شود برای تجارت بینالملل مضر خواهد بود.
بر اساس این گزارش، بابالمندب یک تنگه آبی است که دریای سرخ را به خلیج عدن متصل می کند.
جبیر با اشاره به تغییر سیاست آمریکا و پشتیبانی همه جانبه ترامپ از تجاوز نظامی ائتلاف به رهبری سعودی به کشور یمن گفت: اواخر سال 2016 پشتیبانی آمریکا رو به کاستی بود و ما اکنون امیدواریم که دوباره احیا شود و ما حملاتمان را به طور موثرتری علیه حوثیها پیش ببریم.
جبیر مدعی شد که حوثی ها قصد داشتند کشور یمن را دو دستی تقدیم ایران کنند.
خبرنگار فاکس نیوز نیز در گزارشی از مرز عربستان و یمن درباره عملیات نظامی ریاض مدعی شد: جنگ یمن، بهصورت نیابتی میان ایران و یمن صورت میگیرد و عربستان، ایران را یک تهدید وجودی میبیند.
وی تصریح کرد: از هنگام روی کار آمدن ترامپ بیش از 80 حمله نظامی از سوی آمریکا علیه یمن صورت گرفته است.
به گزارش ایسنا، این ادعاها در حالی مطرح میشود که عربستان همراه با چند کشور دیگر از فروردینماه سال 94 اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور با هدف بازگرداندن رئیس جمهوری مستعفی یمن به قدرت کرد. در نتیجه این حملات تاکنون 12 هزار شهروند یمنی جان خود را از دست دادهاند که شمار زیادی از آنها کودک بودهاند.
مقامات کشورمان همواره هرگونه ادعا درباره دخالت ایران در دیگر کشورها را رد و تاکید میکند که سیاستهای مداخلهجویانه آمریکا و متحدان منطقهایاش عامل جنگهای کشورها در خاورمیانه است.
سازمان ملل نیز با انتقاد از این حملات اعلام کرده است که 17 میلیون نفر، یعنی دو سوم جمعیت یمن به آب شرب سالم دسترسی ندارند و با خطر قحطی روبرو هستند و این کشور در آستانه بحران انسانی قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات