به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی موسسه فرهنگی اکو، لئو بوکاردی - سفیر کشور واتیکان - در ایران در محل سفارت این کشور میزبان محمدمهدی مظاهری - رییس موسسه فرهنگی اکو - شد و با هم درباره همکاریهای مشترک به گفتوگو پرداختند.
در ابتدای این دیدار، مظاهری ضمن تشریح فعالیتهای انجامشده در اکو فرهنگی، بیان کرد: رویکرد کشورهای عضو اکو، دیپلماسی فرهنگی است.
او ادامه داد: موسسه فرهنگی اکو دومین اتحادیه بزرگ فرهنگی بعد از یونسکو است که قدمت آن به ۲۴ سال قبل میرسد. با توجه به پراکندگی شهروندان کشورهای منطقه اکو در دیگر کشورهای جهان، رویکرد و اولویت این سازمان، دیپلماسی فرهنگی و به اشتراک گذاشتن تمدن ملموس و ناملموس میان این کشورهاست.
رییس موسسه فرهنگی اکو در این دیدار ضمن بیان اینکه مردم و جوانان جامعه هدف ما هستند، گفت: ادبیات، هنر، ورزش و فرهنگ از جمله مسائلی است که تمرکز بیشتری روی آن داریم و اعتقاد داریم که به واسطه فضاهای علمی همچون دانشگاهها و با همراهی سفیران و رایزنان فرهنگی کشورها که در اصل تسهیلکننده این پیوندها هستند، میتوان تبادلات فرهنگی موثر و ارزشمندی ایجاد کرد.
لئو بوکاردی نیز در این نشست اظهار کرد: دیپلماسی فرهنگی باعث کاهش ترسها، سوءتفاهمها و اختلافها میان مذاهب و دولتها میشود. سفارتها میتوانند نقش مهمی در این دیپلماسی فرهنگی داشته باشند.
وی همچنین گفت: دیپلماسی فرهنگی باعث میشود که یکدیگر را بهتر بشناسیم. بین دو تمدن هیچگاه اختلاف وجود ندارد. انسانهای متمدن با یکدیگر اختلاف پیدا نمیکنند. دیپلماسی فرهنگی در اصل، همان گفتوگوی میان تمدنهاست. من به تعارض فرهنگی اعتقادی ندارم. اگر فرهنگ و هنر کشورها در کنار هم قرار بگیرند، در واقع فضای دوستی و همکاری میان تمدنها ایجاد میشود.
سفیر کشور واتیکان با بیان اینکه رویکرد مذهبی مهم است، ولی جنبههای دیگری هم وجود دارد که میتوان درباره آنها صحبت کرد، ادامه داد: فرهنگ و هنر میتواند پیونددهنده کشورها با هم باشد. وقتی دیپلماسی فرهنگی مطرح میشود، برای ما مهم است که فقط به یک جنبه و طیف خاص معطوف نشویم. تفاوتهای زیادی بین مذاهب وجود دارد که فقط از راه تبادل فرهنگی قابل رفع است. در اصل، گفتوگوی فرهنگی نباید فقط به گفتوگوی میان ادیان ختم شود.
لئو بوکاردی همچنین اضافه کرد: جوانان و نسل جوان در دیپلماسی فرهنگی باید در اولویت باشند. نسل امروز اطلاعات و یافتههای خود را بیشتر از اینترنت دریافت میکند و ما باید با برقراری ارتباط به صورت مستقیم با جوانان مسائل را به آنها منتقل کنیم و گفتوگوها باید در دانشگاهها انجام شود. ستارهشناسی، سینما، فلسفه، هنر، ادبیات و مسائل بسیار دیگری وجود دارد که میتوان به آنها پرداخت و جوانان را مخاطبان این تبادلات فرهنگی قرار داد.
در پایان این نشست، محمدعلی حجازی - مدیر ارتباطات و اطلاعرسانی موسسه فرهنگی اکو - با بیان اینکه موسیقی بهعنوان یکی از زیرمجموعههای فرهنگ و هنر امروزه توانسته است به زبان مشترک میان مردم دنیا تبدیل شود و پیوندهای فرهنگی زیادی میان جوانان ایجاد کند، به تشریح فعالیتهای پیش روی موسسه پرداخت و اعلام کرد: در سال ۲۰۱۷ کشورهای عضو اکو با برنامهریزیهای انجامشده، جشنواره موسیقی فولکلور، نخستین جشنواره رسانههای دیجیتال، نخستین جشنواره گردشگری غذا (فوود توریسم) و بزرگداشت ادیبان و فرهیختگان کشورهای منطقه و دیگر برنامههای فرهنگی با محوریت مخاطب نسل جوان را برگزار خواهند کرد.
موسسه فرهنگی اکو یک نهاد بینالمللی و مقر اصلی آن در تهران است و با هدف تحکیم قرابتهای فرهنگی، هنری، پژوهشی، ادبی و ایجاد پیوندهای معنوی و روابط دوستانه میان ملل کشورهای عضو اکو از سال ١٩٩٥ فعالیت خود را آغاز کرده است.
انتهای پیام
نظرات