• یکشنبه / ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ / ۱۵:۴۳
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 96012007579
  • خبرنگار : 71548

نگاهی به عملکرد صداوسیما در آستانه انتخابات + فیلم

نگاهی به عملکرد صداوسیما در آستانه انتخابات + فیلم

در واپسین روزهای باقی ‌مانده به ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری، باز هم حواشی دامن صداوسیما را گرفت و انگشت اتهام برخی از رسانه‌ها را به خود جلب کرد.

به گزارش ایسنا، عملکرد صداوسیما که در چند روز اخیر زیر ذره‌بین رفته، رفتارها و  موضع‌گیری‌هایی را نشان می‌دهد که واکنش بسیاری از رسانه‌ها را هم برانگیخته است؛ از پخش نکردن سخنان رییس‌جمهور در همایش «اقتصاد مقاومتی و توسعه روستایی» که گفته می‌شود به بهانه کاندیداتوری احتمالی رییس جمهور در انتخابات آتی ریاست جمهوری صورت گرفته تا پخش نکردن گزارش تحقیق و تفحص از شهرداری که در تحلیل‌ها گفته می‌شود به‌دلیل کاندیداتوری احتمالی شهردار تهران، نتیجه این تصمیم به نفع اوست، پخش مکرر نماز جماعت به امامت یکی از کاندیداهای احتمالی و طرح سوالات نه تنها متداول بلکه عجیب و خاص از مردم رهگذر در خیابان‌ها و پخش مکرر تصاویر و سخنرانی‌های برخی دیگر از کاندیداهای احتمالی انتخابات پیش‌رو، باعث شده تا بار دیگر صداوسیما که از آن به عنوان رسانه‌ای ملی یاد می‌شود، به اقدام‌های جناحی و جانب‌دارانه متهم شود.

در حالی که پخش نشدن حسن روحانی، رییس جمهور کشورمان از تلویزیون حواشی زیادی را به همراه داشت، این رسانه با پخش وله‌ای بر انتقادهای مطرح‌شده از سوی رسانه‌ها دامن زد. در این وله گزارشگر رسانه ملی از مردم می‌پرسد «کدام گزینه ناراحت‌کننده‌تر است؟ ۱. ترور دانشمندان هسته‌ای ۲. باقی‌ماندن تحریم‌ها»؛ سوالی که نه الزاما به اعتقاد بسیاری از کارشناسان رسانه، بلکه بنا بر هر عقل سلیمی، نه تنها جنبه‌های جانب‌گیرانه دارد، بلکه حتی زیرکانه هم طراحی نشده است.

اما نکته قابل توجه در این وله، اغلب پاسخ‌هایی که پخش می‌شود این‌گونه است که مردم در توضیح می‌گویند «خودمان از پَس تحریم‌ها برمی‌آییم و خودمان هر چیزی که بخواهیم را تولید می‌کنیم». به اعتقاد بسیاری تقابل دو گزینه‌ای که یکی به شدت احساسات انسانی را تحریک می‌کند و دیگری در سطح احتیاجات مالی پایین آورده می‌شود، صحت این پرسش گزینه‌ای را به کلی زیر سوال می‌برد. در همین گزارش تصویری هم با این اوصاف، برخی از پاسخ‌دهندگان با این مضمون پاسخ می‌دهند که بالاخره قضیه‌ی ترور متفاوت است.

بحث رویکرد صداوسیما در چند سال گذشته بارها از سوی رسانه‌های گوناگون به‌عنوان «جناحی» مطرح شده بود؛ موضوعی که در برخی از موارد حتی نُقل شبکه‌های اجتماعی هم می‌شد و موجی از اعتراض‌ها را به دنبال داشت؛ این در حالی است که در آستانه مهمترین رویداد سیاسی کشور در چهار سال اخیر، بار مسؤولیت رسانه‌ای که لقب سنگین و مهم «ملی» را به دوش می‌کشد، طبیعتاً بسیار بیشتر می‌شود و از این پس ذره‌بین‌ها نزدیک‌تر فعالیت صداوسیما را رصد خواهند کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۱۶:۳۸

واقعا سوال جالبی بود:))

avatar
۱۳۹۶-۰۱-۲۱ ۱۴:۳۹

رسانه ملی تبدیل بشه به رسانه میلی همین میشه دیگه

avatar
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۱۷:۱۶

آقای روحانی امروز گفتن که یکی از موفقیتهای دولت بردن منازعه هسته‌ای از کف خیایان به سازمان ملل بود...اگر اون موقع هم سیاست درست در پیش گرفته میشد شاید اون عزیزان توسط دشمن ترور نمیشدن ...مهم به کار بردن عقلانتیه نه بازی با احساس مردم

avatar
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۱۷:۱۷

از صدا و سیما چه انتظاری دارین؟ یادتون رفته دوره دوم محمود مدام و هر پب رپرتاژ میرفت براش خلاف قانون

avatar
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۱۷:۲۱

هیچ دانشمندی نباید ترور بشه اما این موضوع با تحریمی که باعث مرگ خیلی از مردم به دلیل کمبود داروهای خاص شد ارتباطی ربطی نداره و قیاس مع الفارقه...دارویی که دوره غیر تحریم 200 تومن بود توی تحریم برای بیمار خاص یا نبود یا بالاتر از یه تومن شده بود ...تکلیف اینهایی که این وسط مردن چی میشه؟ کی گفته اصلا پیشرفت هسته‌ای منافاتی با برداشتن تحریم داره..این دوگانه طراحی غلطیه تا مردم رو به اشتباه بندازه و کاملا علیه دولت نزدیک انتخاباته

avatar
۱۳۹۶-۰۱-۲۰ ۱۹:۱۰

صداوسیماست دیگر ...

avatar
۱۳۹۶-۰۱-۲۱ ۱۱:۲۸

بنظر من که یک شهروند ایرانی هستم : مردمسالاری فقط به این نیست که مردم به پای صندوق بیایند و رای دهند.... بلکه بایستی اولا" - کاندیداها برای مردم شناخته شده باشند ، این مهم از طریق آزادی احزاب و آزادی رسانه ها صورت میگیرد و پیش شرط آن نیز آزادی اندیشه و بیان (و آزادی پس از بیان اندیشه) است ...اینگونه است که مردم در طول زمان و در روند طبیعی زندگی و حیات سیاسی اجتماعی خود با شخصیتهای سیاسی کشور و آراء و عقاید و رفتار و منش آنان آشنا میشوند... دوم -رسانه های عمومی که با بودجهء کشور اداره میشوند بایستی بیطرفانه و بصورت "کاملا حرفه ای" به وظیفهء خبررسانی خود عمل کنند. آیا صدا و سیما که بایستی یک رسانهء ملی باشد به وظایف خود عمل کرده است ؟ آنها حتی پس از انتخابات های گوناگون که قاعدتا" اقبال عمومی به بعضی رویکردهای سیاسی در جامعه مشخص میشود ، باز هم به تقابل با رای و نظر مردم میپردازند و درواقع به مردم دهن کجی میکنند ....اینگونه رفتارها در بطن جامعه تبدیل به بغضهای فرو خورده ای میشود که نتیجه اش را در سال ۵۷ مشاهده کردیم ، اینبار اما دین و ایمان مردم راهم باخود ویران خواهد کرد . بترسند از آن زمان که دیگر نه از این نشان است و نه از آن ...

avatar
۱۳۹۶-۰۱-۲۱ ۱۳:۴۱

در بهبوحه انتخابات که هر حزب و جناحی سعی در خوشرنگ کردن آرمانها و اهداف و رویکردهای خودشه نباید از صدا و سیما که نقش رسانه ملی رو داره انتظار داشت که بی طرفانه عمل کنه منظورم از بی طرف بودن این نیست که طرف فلان کاندید رو بگیره و طرف فلانی رو نگیره بلکه صدا و سیما باید طرف مردم باشه ، ابهامات رو بصورت موشکافانه روشن کنه تا مردم بتونن با آگاهی کامل به سمت صنئدوق های رای برن و این منافاتی با ملیب بودن نقش رسانه صدا و سیما نداره