• چهارشنبه / ۱۶ فروردین ۱۳۹۶ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 96011604774
  • خبرنگار : 71413

برنده گران‌ترین جایزه ادبیات کودک معرفی شد

برنده گران‌ترین جایزه ادبیات کودک معرفی شد

یک تصویرگر آلمانی موفق شد جایزه پنج میلیون کرونی (۴۴۵ هزار پوندی) یادبود «آسترید لیندگرن» را به خود اختصاص دهد.

به گزارش ایسنا، «وولف ارلبروخ» تصویرگر کتاب کودک اهل آلمان به عنوان برنده این دوره جایزه «آسترید لیندگرن» که گران‌ترین جایزه ادبیات کودک است معرفی شد.

برای جایزه «آسترید لیندگرن» ۲۰۱۷ زنده‌یاد توران میرهادی، فرهاد حسن‌زاده و طرح «با من بخوان» از ایران جزو نامزدها بودند.

این جایزه سوئدی که ارزش آن تقریبا ۵۵۰ هزار دلار است، با گرامیداشت یاد «آسترید لیندگرن» ـ نویسنده مشهور «پی‌پی جوراب‌بلند» ـ به کل آثار یک نویسنده یا تصویرگر حوزه کتاب کودک تعلق می‌گیرد.

«گاردین» درباره برنده امسال این جایزه نوشت: آثار «ارلبروخ» که تاکنون چندین‌بار نامزد دریافت این جایزه شده بود، در آلمان معروف است و بیشتر به موضوعات پیچیده و تلخ دوران کودکی می‌پردازد. این تصویرگر یکی از ۲۲۶ نامزد از ۶۰ کشور جهان بود که برای کسب این جایزه تلاش کردند.

«ارلبروخ» که متولد سال ۱۹۴۸ است، زمانی کار خود را شروع کرد که یک ناشر نقاشی‌های او از شیرها را در یک اثر تبلیغاتی دید و پسندید. در سال ۱۹۸۵ اولین کتاب او منتشر شد. این هنرمند تاکنون ۱۰ کتاب نوشته و تصویرگری بیش از ۵۰ اثر را بر عهده داشته است. او در کارهایش از تکنیک‌های متعددی همچون کلاژ، مداد، گچ و آبرنگ استفاده می‌کند.

از برجسته‌ترین کارهای «ارلبروخ» که در سال ۲۰۰۶ هم جایزه «هانس کریستین اندرسن» را کسب کرده، می‌توان به «داستان موش کور کوچکی که می‌دانست هیچ‌چیز به او مربوط نیست» نوشته «ورنر هولتس‌وارت»، «خرسی که آن‌جا نبود و جنگل افسانه‌ای» نوشته «اورن لاوی» و «پادشاه و دریا» نوشته «هاینس یانیش» اشاره کرد.

جایزه نقدی «آسترید لیندگرن» یکی از باارزش‌ترین جوایز ادبیات کودک و نوجوان جهان است که دولت سوئد برای بزرگداشت نام و یاد این نویسنده ادبیات کودک این کشور با هدف ترویج ادبیات ناب کودکان و نوجوانان جهان بنیان‌گذاری کرده است. این جایزه هر سال به یک یا بیش از یک نویسنده، تصویرگر کتاب کودک، قصه‌گو، مروج و نهاد فعال در حوزه ادبیات کودکان و ترویج کتاب‌خوانی اعطا می‌شود. آثار و فعالیت‌های برندگان این جایزه باید دارای کیفیت بالای هنری و ارزش‌های انسانی‌ای باشد که «آسترید لیندگرن» به آن‌ها باور داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha