علی طیب نیا، در مراسم رونمایی طرح ساماندهی سهام عدالت که امروز ١٧ اسفند در سالن اجلاس سران برگزار شد، بیان کرد: این جلسه به منزله به رسمیت شناختن حقوق مالکانه ٥٠ میلیون ایرانی در بنگاه های اقتصادی کشور است.
وی افزود: امسال سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل است. مردمی و عدالت محور بودن از ویژگی های اقتصاد مقاومتی است و برنامه مردمی کردن اقتصاد ملی یکی از برنامه های ١٢ گانه اقتصاد مقاومتی است که توسط وزارت اقتصاد پیگیری میشود.
وزیر اقتصاد بیان کرد: این مراسم نقطه شروع ساماندهی طرح توزیع گسترده سهام بین مردم و تعیین تکلیف وضعیت سهام و تعیین چگونگی بهره مندی مردم از سود سهام است.
او گفت: وقتی از ساماندهی سهام عدالت صحبت می کنیم منظور این است که وقتی دولت یازدهم کار خود را شروع کرد، ارزیابی های ما نشان میداد طرح توزیع سهام عدالت که ٨ سال از آن مَی گذشت با مشکلات بسیاری رو به رو بود و تحقق آزادسازی سهام عدالت ممکن نبود. بنابراین با دستور رئیس جمهوری و ارایه دستورالعمل در اختیار وزارت اقتصاد گرفت و ما هم با مشورت کارشناسی به راهکارهایی رسیدیم.
طیب نیا بیان کرد: در برخی موارد اجرای این طرح نیازمند أخذ مجوز قانونی بود که نیازمند طی مراحل لازم است. این امر آغاز شده و حل مشکلات بصورت جدی در دستور کار است. در ٣.٥ سال گذشته همکاران سازمان خصوصی سازی اقدامات مهمی انجام دادند که یکی از آنها ثبت نام از کارگران فصلی و ساختمانی بود و اکنون ٧ میلیون نفر از این کارگران و خانوار آنها به مشمولان سهام عدالت افزوده شدهاند و اکنون تعداد کل مشمولان سهام عدالت در مجموعه ١٨ مرحله ثبت نام کرده و به بیش از ٤٩ میلیون نفر رسیدهاند.
او همچنین بیان کرد: همچنین مجموعه اقداماتی انجام دادیم که سود سهام مشمولان به حساب آنها واریز شود. درباره وضعیت ملی سهام عدالت باید بگویم که سال ١٣٩٤ پایان ۱۰ ساله دولت است که باید پس از آن سود واریز شود. در گذشته سود سهام به خزانه واریز شده که در حدود ٢٢ هزار میلیارد تومان بوده و حدود ٣.٥ هزار میلیارد تومان هم باید بابت امسال واریز شود. ولی با پایان این ۱۰ سال سود حاصل از فعالیت شرکتها دیگر به حساب خزانه واریز نشده و بعد از مجمع این شرکتها سود به حساب سهام داران واریز خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین مشمولان کمیته امداد و بهزیستی و یک گروه از روستائیان و عشایر مشمول تخفیف ٥٠ درصدی هستند که از آن بهره مند خواهند شد.
طیب نیا ادادمه داد: با تلاش گسترده سامانه الکترونیکی طراحی و اقدامات لازم انجام و اکنون با اطلاعات به روز شده آماده ارایه خدمت به مشمولان سهام عدالت هستیم. این سامانه صورت وضعیتی از دارایی مشمولان را به آنها میدهد که نشان میدهد ارزش اولین سهم چقدر بوده و چقدر در ۱۰ سال بابت آن سود پرداخت شده است.
وی همچنین بیان کرد: مشمولان فرصت دارند در صورت تمایل باقی ارزش سهام خود را پرداخت و مالک ١٠٠ درصد شده و سود آن را دریافت کنند وگرنه میتوانند چیزی معادل دو برابر ارزش اولیه سهام خود سود دریافت کنند و زمان پرداخت از اواخر سال ١٣٩٦ است.
انتهای پیام
طیبنیا اعلام کرد
٧ میلیون کارگر ساختمانی و فصلی مشمول سهام عدالت شدند
علی طیب نیا گفت: در دولت یازدهم حدود ٧ میلیون کارگر ساختمانی و فصلی مشمول سهام عدالت شدند و به این ترتیب تعداد مشمولان به ٥٠ میلیون نفر رسید.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات