• شنبه / ۱ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1403100100108
  • خبرنگار : 71658

رویاپردازیِ «بایدن» برای کاهش گازهای گلخانه‌ای

رویاپردازیِ «بایدن» برای کاهش گازهای گلخانه‌ای

دولت بایدن در حالی از طرح جدید خود برای کاهش انتشار کربن خبر داده که تنها یک ماه بیشتر از عمرش باقی نمانده است.

به گزارش ایسنا، دولت بایدن از یک مشارکت ملی جدید (NDC) تحت توافق پاریس رونمایی کرده است که هدف آن اجرای طرح بلندپروازانه کاهش ۶۱ تا ۶۶ درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای از سطوح سال ۲۰۰۵ تا سال ۲۰۳۵ میلادی است.

این اعلامیه که یک ماه قبل از روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا منتشر شد، بر هدف دولت فعلی ایالات متحده برای تسریع روند گذار به اقتصاد انرژی پاک و دستیابی به انتشار خالص صفر تا سال ۲۰۵۰ تاکید می کند.

در ۴ نوامبر سال ۲۰۱۹ میلادی، ترامپ، رئیس جمهور وقت، خروج ایالات متحده از توافق پاریس را با استناد به بار اقتصادی آن آغاز کرد و این خروج یک سال بعد اجرایی شد.

با این حال، جو بایدن در بیانیه ای بر فوریت بحران آب و هوایی تأکید کرد و مدعی شد این امر ایالات متحده را در مسیری روشن و شتابان برای دستیابی به انتشار گازهای گلخانه ای خالص در سراسر اقتصاد تا حداکثر تا سال ۲۰۵۰ نگه می دارد.

به گزارش آناتولی، یکی از اجزای اصلی هدف ۲۰۳۵ کاهش ۳۵ درصدی انتشار گاز متان در مقایسه با سطوح سال ۲۰۰۵ است. این بیانیه افزود: کاهش انتشار متان یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای کاهش گرمایش کوتاه مدت است و یک مکمل ضروری برای کاهش CO۲ است.

دولت آمریکا مدعیست این انتقال به نفع کارگران و مصرف کنندگان در این کشور خواهد بود. در پایان بیانیه آمده است: انقلاب انرژی پاک در آمریکا در حال ساخت است و این انقلاب برعکس نخواهد شد.

در توافقنامه پاریس در سال ۲۰۱۵ میلادی کشورها توافق کردند که گرمایش زمین را به کمتر از دو درجه محدود کنند.

بنا بر گزارش «مجمع بین‌المللی تغییرات اقلیم (IPCC) سازمان ملل متحد» رسیدن به هدف ۱.۵ درجه افزایش دما برای جلوگیری از اثرات ویرانگر تغییرات اقلیمی ضروری است.

میزان گرم شدن زمین در طولانی‌مدت اکنون در مقایسه با دوران پیشاصنعتی زمین، پیش از انقلاب صنعتی و دورانی که بشر هنوز استفاده از سوخت‌های فسیلی را شروع نکرده بود، حدود ۱.۱ تا ۱.۲ درجه سانتی‌گراد است.

هرچند جهان با وجود همه تلاش‌ها برای مهار گازهای گلخانه‌ای در مسیر رسیدن به میزان افزایش دمای حدود ۲.۵ درجه سانتیگراد تا سال ۲۱۰۰ است. سازمان ملل اعلام کرده است که حفظ حد ۱.۵ درجه سانتیگراد افزایش دما به سرعت در حال ناممکن شدن است.

اخیرا نزدیک به ۲۰۰ کشور جهان در جریان مذاکرات اقلیمی سازمان ملل (کاپ۲۹) در «باکو»، پایتخت جمهوری آذربایجان، بعد از کشیده شدن گفت‌وگوها به وقت اضافی، موفق شده‌اند به توافقی در زمینه تغییرات آب و هوایی دست یابند.

این توافق بعد از آن حاصل شد که اجلاس به دلیل خروج خشمگین برخی از آسیب‌پذیرترین کشورها از محل مذاکرات، در آستانه فروپاشی قرار گرفته بود.

براساس توافق تازه تا سال ۲۰۳۵ سالانه ۳۰۰ میلیارد دلار در اختیار کشورهای در حال توسعه ای که در معرض پیامدهای شدید تغییر اقلیم هستند، قرار می‌گیرد.

این درحالیست که کشورهای فقیرتر خواستار یک تریلیون و ۳۰۰ میلیارد دلار کمک برای مقابله با تغییر اقلیم شده بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha