• شنبه / ۱ دی ۱۴۰۳ / ۱۰:۱۸
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1403100100122
  • منبع : سازمان حفاظت محیط زیست

توجه به جنبه‌های اقتصادی، شرط مشارکت پایدار مردم در حفاظت از محیط زیست

توجه به جنبه‌های اقتصادی، شرط مشارکت پایدار مردم در حفاظت از محیط زیست

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: اگر بخواهیم مشارکت عمومی در حفاظت محیط زیست پایدار باشد، باید جنبه‌ اقتصادی نیز داشته باشد.

 به گزارش ایسنا شینا انصاری در یادداشت هفتگی خود نوشت: در آغاز شب یلدا یا همان شب چله، به اتفاق چند تن از همکارانم به پاسگاه محیط‌بانی «کن و سولقان» بخش جنوبی منطقه حفاظت‌شده البرز مرکزی رفتیم و حدود سه ساعت را میهمان محیط‌بانان بودیم. محیط‌بانی یکی از مشاغلی است که گرما و سرما و عید و یلدا و عزا نمی‌شناسد؛ شغلی تمام وقت که در آن دوری از جمع خانواده ناگزیر است. گفت‌وگوی خوبی با محیطبانان داشتیم و پاسگاه را ترک کردیم اما لازم است به همین مناسبت به سایر محیط‌بانان و همکاران سازمان در سراسر کشور شب یلدا را تبریک بگویم و برایشان آرزوی تندرستی کنم.

وی افزود: در روزهای گذشته، جامعه محیط زیست روزهای شلوغی را پشت سر گذاشته است. بیست و دومین دوره نمایشگاه بین المللی محیط زیست آغاز شده است؛ نمایشگاهی که برگزاری آن در سال‌های گذشته با فراز و فرودهایی همراه بوده است. امسال سعی کردیم برغم فرصت کم، نمایشگاه به‌صورتی هدفمند برگزار شود. در این دوره از نمایشگاه بالغ بر ۲۵۰ شرکت صنعتی، تولیدی و دانش‌بنیان و ۸۰  تشکل مردم‌نهاد محیط زیستی حضور دارند.

معاون رییس جمهوری ادامه داد: سازمان‌های مردم‌نهاد جزء جدایی‌ناپذیر فعالیت‌های محیط زیستی در کشور هستند و همواره به‌عنوان بازوهای قدرتمند سازمان عمل کرده‌اند حتی زمانی که سازمان حفاظت محیط زیست را مورد انتقاد قرار داده‌اند، این انتقاد نیز نوعی کمک به فعالیت‌های سازمان بوده است. حضور این سازمان‌ها شور و انرژی خاصی به نمایشگاه بیست‌ودوم بخشیده است. علاوه بر این تعدادی از نهادهای بین‌المللی فعال در حوزه محیط زیست هم در نمایشگاه حضور فعال دارند.

وی با اشاره به اینکه شعار اصلی نمایشگاه «مشارکت همگانی، اقتصاد سبز، آینده پایدار» است، تاکید کرد: ما بر این باوریم که مشارکت عمومی در حفاظت محیط زیست اگر که بخواهیم پایدار باشد، باید جنبه‌ اقتصادی نیز داشته باشد چرا که الگوهای اقتصادی ناپایدار باعث بحران محیط‌ زیستی شده است و نمی‌توان در شرایطی که منافع اقتصادی با آلودگی و تخریب فراوان همراه است و اصطلاحاً به‌ضرر محیط زیست است، انتظار داشت که تغییری چشمگیر در وضعیت محیط زیست به‌وجود آید. زمانی که منافع اقتصادی و منافع محیط زیستی با یکدیگر همسو شوند، آن‌زمان است که می‌توانیم به تغییرات بزرگ امیدوار باشیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سازمان حفاظت محیط زیست علاوه‌بر آموزش و آگاه‌سازی عمومی باید به‌عنوان یک مشاور امین برای جامعه نیز عمل کند تا جامعه بتواند کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ و به‌طور کلی فعالیت‌های خود را در حوزه محیط زیست بهبود بخشد. نیاز است تا این رویکرد را بیشتر از پیش تعمیم دهیم و در این زمینه بیشتر کار کنیم. امیدوارم اقدامات برای مشارکت اقتصادی و تلاش برای همسوسازی منافع اقتصادی با منافع محیط زیستی به بار بنشیند.

انصاری در پایان نوشت: یکی از برنامه‌های دائمی سازمان حفاظت محیط زیست افزایش آگاهی‌های محیط زیستی جامعه است. خوشبختانه جامعه ما، جامعه‌ای آگاه در زمینه بحران‌های محیط‌ زیستی است و این را می‌توان از تعامل سازمان با جامعه در دریافت گزارش‌های محیط زیستی متوجه شد. با این حال تلاش می‌کنیم با رفع مشکلات و موانع نمایشگاه امسال، دوره‌های آینده این رویداد با کیفیت بالاتر و مشارکت بیشتر مردم برگزار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha