• شنبه / ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۷:۰۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95113021297
  • خبرنگار : 71191

کشف کف آجری حیاط عمارت تاریخی «فتح‌الله یف»

تاریخ در محوطه ارگ علیشاه به مرور بالا می‌آید

تاریخ در محوطه ارگ علیشاه به مرور بالا می‌آید

ادامه کاوش‌های باستان‌شناسی اضطراری در ارگ علیشاه در دو هفته گذشته به کشف بقایای کف آجری تخریب شده حیاط اثر ملی عمارت تاریخی «فتح‌الله یف» منجر شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، بهرام آجرلو - رییس هیأت کاوش اضطراری ارگ علیشاه «مسجد علیشاه» و عمارت تاریخی فتح‌الله یف تبریز - با اعلام این خبر افزود: در این مدت هیأت کاوش موفق شد شواهدی از بقایای سازه و شالوده‌ی قلعه احتمالا قاجاری تبریز، ساختارهای سنگی و سفالی مرتبط با نوعی سیستم انتقال آب را نیز کشف کند .

این باستان‌شناس، قطعات سفالینه‌های ادوار تمدنی اسلامی - بالاخص ایلخانی تا قاجار - و چند قطعه احتمالا پیش از اسلامی را از آخرین کشفیات دیگر در این محوطه تاریخی با ارزش اعلام کرد .

او بیان کرد: در جریان کاوش‌های صورت گرفته هیأت باستان‌شناسی موفق شد بقایای کف آجری تخریب شده‌ی حیاط اثر ملی عمارت تاریخی «فتح‌الله یف» و یک سازه‌ی خشتی- چینه‌ای که در نقشه‌های ژئوفیزیکی توسط کوروش محمدخانی ثبت شده بود را شناسایی، خاک‌برداری و مستندسازی کند.

براساس این گزارش، این در حالیست که همزمان با کاوش‌های باستان‌شناسی حفر چاه‌های نصب شمعک بتنی پشتیبان پارکینگ در جبهه غربی محدوده کارگاه کاوش و به موازات خیابان ارگ، ادامه دارد.

در روزهای نخست کاوش‌های باستان شناسی در محدوده آثار ملی ارگ علیشاه "مسجد علیشاه "و عمارت فتح‌الله یف تبریز بخشی از شالوده‌های برج و باروی قلعه قدیم تبریز که سیاحان و مورخان به آن اشاره کرده‌اند و قطعاتی از سفالینه‌های دوران اسلامی و پیش از اسلام کشف شد.

پس از بروز اخلال در ادامه کاوش‌های باستان‌شناسی، دو هفته پیش هیأتی به نمایندگی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و پژوهشکده باستان‌شناسی برای حل مشکل به تبریز اعزام شد .

در نشست این هیأت با مسئولان مصلای تبریز توافق شد پژوهش‌های کاوش عملیات میدانی به مدت ۹۰ روز ادامه یابد .

بر اساس بند ج ماده ۱۱۴ قانون برنامه ۵ ساله چهارم، همه‌ وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و موسسات دولتی موظف‌اند قبل از اجرای پروژه‌های بزرگ عمرانی و در مرحله امکان‌سنجی و مکان‌یابی نسبت به انجام مطالعات فرهنگی تاریخی «میراث فرهنگی» اقدام و در طراحی و مکان‌یابی پروژه‌های یادشده نتایج مطالعات را رعایت کنند.

انتهای پیام

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha