به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، در سال ۲۰۱۶ میلادی شهر ۱.۶ میلیون نفری بارسلون در اسپانیا شاهد حضور حدود ۳۲ میلیون گردشگر بود که این حجم گسترده از گردشگران موجب نارضایتی و خشم ساکنین اصلی شهر شد.
این قانون جدید پس از ۲۵ سال تبلیغ بیوفقه این شهر به عنوان یک مقصد گردشگری تصویب شده است و همزمان با آن اهالی شهر بارسلون با مشارکت تشکلهای محلی و چندین سازمان یکی از خیابانهای این شهر را که نماد ازدحام بیش از حد گردشگران است اشغال کردند و معترضان با شعار «بارسلون را به حراج نگذارید» به افزایش قیمتها در شهر و همچنین مشاغل کمدرآمد در حوزه گردشگری اعتراض کردند.
این قانون که با عنوان "طرح ویژه شهری برای اقامت گردشگران" شناخته میشود، در پی کاهش تختخوابها در هتلها و هتل آپارتمانهاست و برای ساخت هتلهای جدید نیز یک مهلت قانونی تعیین کرده و صدور مجوز هتل آپارتمانها نیز به نصف کاهش خواهد یافت، با این وجود با توجه به این که بسیاری ار پروژهها از پیش آغاز به کار کردهاند، انتظار نمیرود این طرح تا سال ۲۰۱۹ میلادی تاثیری قابل ملاحظه در اوضاع شهر بارسلون داشته باشد.
در حال حاضر ۷۵ هزار تخت خواب در هتلها و ۵۰ هزار تخت خواب نیز در هتل آپارتمانهای قانونی شهر بارسلون وجود دارد و همچنین تخمین شده میشود بیش از ۵۰ هزار تخت خواب نیز در هتل آپارتمانهای غیرقانونی برای اسکران گردشگران در بارسلون فعالیت کنند.
بر اساس برآورد انجمنهای شهری بارسلون، هماکنون ۱۷ هزار ساختمان در این شهر آپارتمانهای توریستی هستند که کمبود مسمن برای اهالی شهر موجب شده نرخ اجاره بهای خانه در بارسلون به بیشترین مقدار در کل کشور اسپانیا برسد.
مسئولان گردشگری بارسلون معتقدند این قانون تنها چهره توریستها را مخدوش میکند و جلوگیری از رشد گردشگری تنها اقتصاد ضعیف شهر را بیش از پیش تحت تاثیر قرار خواهد داد، جایی که بر اساس آمارهای سال ۲۰۱۴، گردشگری حدود ۱۲ درصد از تولید ناخالص ملی شهر (۷۲ میلیارد یورو) را به خود اختصاص میدهد.
انجمن هتلداران شهر بارسلون اعلام کرده از مجموع ۳۲ میلیون گردشگری که سال گذشته از شهر دیدن کردند تنها ۸ میلیون نفر در هتلها اقامت کردند و ۲۳ میلیون نفر مسافران روزانه بودند که پول بسیار کمی در شهر خرج کردند. این قانون با کاهش شمار تختخوابها به تنظیم بازار گردشگری نمیانجامد و تنها مکانی که گردشگران برای اقامت انتخاب میکنند را تغییر میدهد.
در نظرسنجی که در ماه اکتبر ۲۰۱۵ از اهالی شهر بارسلون انجام شد بیکاری و گردشگری دو مشکل عمده اصلی این شهر از نگاه شهروندان معرفی شد.
منطقه «Ciutat Vella» به عنوان قلب قدیمی شهر و یکی از مهمترین جاذبههای مورد علاقه گردشگران در هشت سال گذشته به دلیل اجاره بهای بالا و سروصدای اذیتکننده گردشگران، ۱۳ هزار ساکن خود را از دست داده و مردم بارسلون به بسیاری از مناطق معروف شهر وارد نمیشوند.
شهر ونیز در ایتالیا نیز به سبب حجوم بیش از حد گردشگران با مشکلات مشابهی رو به رو است و ساکنین این شهر نیز تاکنون در چندین تجمع اعتراضی نسبت به این موضوع واکنش نشان دادهاند.
انتهای پیام
نظرات