• سه‌شنبه / ۱۶ آذر ۱۳۹۵ / ۱۶:۲۵
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 95091609563
  • خبرنگار : 71368

پاسخ معاون شهردار به منتقدان «مال سازی» در تهران

پاسخ معاون شهردار به منتقدان «مال سازی» در تهران

معاون شهرسازی شهردار تهران به انتقادات قصور شهرداری در تغییر کاربری خانه نمازی و تخریب خانه باغ رهنما توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، پژمان پشمچی زاده امروز با حضور در سیصد و دهمین جلسه علنی شورای شهر تهران در پاسخ به تذکر یکی از اعضای شورای شهر مبنی بر رها شدن خانه تاریخی رهنما گفت: این خانه در سال 82 جزء آثار ملی کشور ثبت شده است.

وی با بیان اینکه متاسفانه در سند ثبتی این بنا قید شده است که این خانه فاقد حریم مصوب است، گفت: بر اساس طرح جامع شهر تهران بحث حفظ و حفاظت از میراث تاریخی بر عهده شهرداری نیز گذاشته شده است و در این سند عنوان شده که 2300 بنا وجود دارد اما متاسفانه میراث صرفا 304 مورد را اعلام کرده است که این بناها تاریخی هستند.

معاون شهرسازی شهردار تهران با بیان اینکه سال 92 از وضعیت این خانه بازدیدی داشته‌ام گفت: در آن جلسه بحث خرید این خانه مطرح شد اما به دلیل اختلاف در خرید این اتفاق نیفتاد.

وی در مورد ویلای متعلق به نمازی نیز با بیان اینکه این اثر هیچ گاه ثبت آثار ملی نشده که بخواهد خارج شود گفت: مدیرکل میراث وقت و معاون وقت سازمان میراث فرهنگی در مصوبه این ویلا، هیچ گاه قیدی مبنی بر ارزشمند بودن این بنا نیاوردند و شهرداری در این زمینه قصوری نکرده است.

وی در پاسخ به برخی انتقادات مبنی بر افزایش تعداد مال‌ها در تهران گفت: یا ما طرح تفصیلی و جامع را به عنوان اسناد بالادستی توسعه قبول داریم یا نداریم چرا که در این سند عنوان شده که از 615 کیلومتر عرصه شهر تهران، 182 کیلومتر عرصه کار و فعالیت و 47 کیلومتر نیز عرصه کار و فعالیت و مسکونی اعلام شده است.

وی با بیان اینکه بر اساس طرح جامع باید در تهران 45 مرکز منطقه‌ای و 200 مرکز خدمات ناحیه‌ای ایجاد شود ، گفت: طبیعی است که سرمایه گذاران به مناطق شمالی که ارزش افزوده بیشتری دارند مایل هستند و اگر توسعه متوازن صورت گیرد این مشکل حل می‌شود.

وی با بیان اینکه بر اساس طرح جامع که مصوبه شورای عالی شهرسازی نیز دارد در 182 کیلومتر عرصه کار و فعالیت می‌توان مراکز تجاری ایجاد کرد گفت: جای سوال است که حالا یکی از مسئولان وزارتخانه از تعداد مال‌ها انتقاد می کند و باید بگویم تنها سه درصد مال‌ها متعلق به پنج سال اخیر بوده است.

وی با بیان اینکه تنها سه الی چهار مرکز تجاری از جمله کوروش، پالادیوم و اطلس مال نقل محافل هستند گفت: این اتفاق بر اساس طرح جامع و تفصیلی صورت گرفته است.

به گزارش ایسنا حکیمی پور نیز گفت: عدم ثبت حریم برای خانه رهنما قصور سازمان میراث فرهنگی بوده است که در این میان مهدی چمران رئیس شورای شهر نیز گفت: قبل از آنکه خانه رهنما ثبت ملی شود خانه مجاور مجوز ساخت و ساز گرفته بود و قصور سایر سازمان‌ها متوجه شهرداری نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha