امیر سهرابی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت هنرمندان مستقر در مجموعه ایرانسرا که با اولین بارندگی پاییزی در آبانماه خسارتهایی دیدند، اظهار کرد: دلیل آبگرفتگی مجموعه ایرانسرا که با اولین بارندگی پاییز به وجود آمد، سهلانگاری در حفاظت از محوطه برج آزادی بود. مبلغ تعیینشده برای خسارت هم به همه غرفهها تعلق ندارد و فقط به ۱۶ غرفه مربوط است. یکی از ۲۲ غرفه، چون خسارت زیادی ندیده بود، انصراف داد، بقیه هم تصمیم گرفتند خودشان بهصورت انفرادی اقدام کنند.
او با بیان اینکه حق دادنی نیست، بلکه گرفتنی است، ادامه داد: گزارش کارشناسان پس از شکایت ما در این زمینه آماده شده است. محیطی که ما در آن کار میکنیم، مثل یک کاسه میماند و هر بار که باران میآید، دوستان پیمانکار موظف هستند، ورودی این کاسه را کیسهگذاری و محوطه را با پمپ آب، تخلیه کنند.
این هنرمند اظهار کرد: کارگران پیمانکاری که محوطه برج آزادی را کنترل میکنند، اقدامات پیشگیرانه را در اولین بارندگی که اتفاق افتاد، انجام ندادند؛ اما این اقدامات در بارندگی روزهای اخیر انجام شد. در دوره قبل، آب از محوطه تجهیز کارگاه پیمانکار به ایرانسرا وارد شد. وقتی کسی مسوول تجهیز کارگاهی میشود، باید مسوولیت کار را هم برعهده بگیرد. بهدلیل سهلانگاری او، آب از داخل کارگاه به غرفههای صنایع دستی وارد شد.
سهرابی با بیام اینکه مسوول ایرانسرا در روز بارندگی زحمت بسیاری کشید، توضیح داد: مسوول ایرانسرا خودش بهتنهایی جلوی در ایستاده بود تا مانع ورود آب به مجموعه شود، از طرفی چون برق مجموعه به برج آزادی وصل است، بسیار تلاش کرد تا برق را قطع کنند، چون در غیر این صورت، برق سهفاز همه هنرمندان را خشک میکرد. به عبارتی آقای نعمتی - مسوول ایرانسرا - جان هنرمندان را نجات داد.
او با بیان اینکه چنین اتفاقی پیش از این در مجموعه ایرانسرا نیفتاده بود، گفت: همه امکانات پیشگیرانه برای جلوگیری از این اتفاق فراهم بود، اما بهدلیل سهلانگاری،تجهیز کارگاه، این اتفاق افتاد.
این هنرمند بیان کرد: بسیاری از هنرمندان صدمههای بدی دیدند. برای مثال، کارهای منبت و معرقی که آورده بودند، باد کرده بود. صاحبان آثار هم دیگر آنها را نمیخواستند و از هنرمند خواستند پول کارهایشان را پرداخت کند.
سهرابی درباره اینکه چرا تا کنون هنرمندان برای بیمه شدن اقدام نکردهاند؟ توضیح داد: باید بیمه داشته باشیم، اما بهدلیل مشکلات مالی در این زمینه اقدام نکردهایم از طرفی فکر نمیکردیم که چنین اتفاقی بیفتد.
به گزارش ایسنا، پیش از این مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران درباره خسارت واردشده به غرفههای صنایع دستی در این مجموعه، به ایسنا گفته بود: اتفاق ویژهای که در حد خسارت وارد شده باشد، خوشبختانه نبوده است، فقط آب کف را گرفته و از کفپوش بالا زده است، نه اینکه از دیوار رسوخ کند. خوشبختانه هیچ آسیبی به هیچکدام از اشیای آن غرفهها نرسیده و شهرداری بهموقع، آب را تخلیه کرده است. فقط یک پیگیری باقی مانده است تا از تکرار چنین اتفاقهایی جلوگیری شود، این اقدام را نیز شهرداری تهران و معاونت فنی عمرانی و منطقه ۹ باید انجام دهند.
هنرمندان صنایع دستی در ۲۲ غرفه مجموعه ایرانسرای برج آزادی در رشتههای منبت، خراطی، دوخت لباسهای سنتی، حکاکی روی سنگ، پتینه، قلمزنی، خوشنویسی، گوهرتراشی، میناکاری، سرامیک و جواهرسازی، نقاشی و سازسازی فعالیت میکنند.
انتهای پیام
نظرات