• سه‌شنبه / ۲ آذر ۱۳۹۵ / ۱۵:۰۷
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 95090201326
  • خبرنگار : 71420

هدیه بزرگ کنفدراسیون فوتبال آسیا به ازبکستان

ضعف آشکار ایران و عناد AFC/ فوتبال ایران یک «ظریف» کم دارد

ضعف آشکار ایران و عناد AFC/ فوتبال ایران یک «ظریف» کم دارد

کنفدراسیون فوتبال آسیا ثابت کرد که با ایران مساله دارد و نمی‌خواهد مسیر جام جهانی برای ایرانیان هموار باشد اما برای خنثی کردن این توطئه، نمایندگان ایران در AFC چه کار کرده‌اند؟

به گزارش ایسنا، فوتبال ایران از نظر فنی روزهای خوبی را سپری می‌کند و در تمام رده‌های سنی و رشته‌های فوتبالی مانند فوتسال و فوتبال ساحلی، نتایج درخشانی در سطح قاره آسیا و جهان کسب کرده است اما حتی در چنین شرایطی هم فوتبال ایران از نظر مدیریتی و میزان نفوذ در نهادهای بین‌المللی ضعیف و ناتوان است.
در روزگاری نه چندان نزدیک، فوتبال ایران در قاره کهن، آقایی می‌کرد و ضمن حضور در جام جهانی، چند بار پیاپی قهرمانی در جام ملت‌های آسیا و بازی‌های آسیایی را تجربه کرد. امروز هم فوتبال ما توانایی تکرار آن افتخارات را دارد اما در آن دوران، فوتبال ایران یک تفاوت بسیار بزرگ با فوتبال امروز داشت؛ ایران در قاره آسیا صاحب کرسی‌های مهم بود.
یک دوره رئیس کنفدارسیون فوتبال آسیا یک ایرانی بود. کاری به منش و گرایش سیاسی آن فرد نداریم و فقط از جنبه حضور یک ایرانی در مهمترین کرسی مدیریتی فوتبال آسیا به موضوع می‌نگریم؛ اتفاقی که دیگر تکرار نشده است و امروز فقط حضور کفاشیان در کرسی نایب‌رئیسی AFC تاحدودی می‌تواند با آن شرایط شبیه‌سازی شود.
نفوذ ایران در آسیای آن روزگان به قدری بود که دو بار و به فاصله هشت سال، میزبانی جام ملت‌های آسیا را به ایران آورد. قبل‌تر از آن هم افراد بانفوذی مانند عباس اکرامی در ایران بودند که آن‌قدر در دنیا اعتبار داشتند که رئیس فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) شخصا خطاب به او نامه می‌نوشت و حتی نامه‌های رسمی فیفا به جای فدراسیون به آدرس مرد اخلاق فوتبال ایران ارسال می‌شد. ریاست فیفا در آن سال‌ها بر عهده «سر استنلی راس» انگلیسی بود.
امروز اما در کنار ضعف‌ها و ایرادهای مدیریتی داخلی که بارها مورد انتقاد کارشناسان  و اهالی فوتبال واقع شده، توانایی نداشتن مدیران ایرانی در به کرسی نشاندن نظراتشان در AFC و فیفا به شدت باعث تاسف است. نمونه بسیار نزدیک این اتفاق، برگزاری دیدار تیم ملی فوتبال ایران برابر سوریه در کشور مالزی بود که با جنجال و حاشیه‌ها همراه بود.
هرچه اعضای تیم ملی فوتبال، کارشناسان و دلسوزان فوتبال گفتند که بازی با سوریه در سرمبان مالزی و در فصل بارندگی آن منطقه به صلاح فوتبال ملی نیست اما ای اف سی و نمایندگان فوتبال ایران در مرکز تصمیم‌گیری فوتبال آسیا به این حرف‌ها گوش ندادند تا تیم ایران مجبور شود در آن شرایط آب و هوایی به مصاف حریفش برود.
دیپلماسی ورزشی، چیزی است که در فوتبال ایران جای خالی‌اش احساس می‌شود. تیم ملی فوتبال ایران با وجود مخالفت کادر فنی‌اش در نهایت مجبور شد در باتلاق سرمبان به مصاف سوریه برود و از کسب سه امتیاز راحت بازبماند. درست یک هفته بعد از بازی ایران و سوریه، فدراسیون فوتبال سوریه اعلام کرده با تجربه از بازی برابر ایران، دیدار  برابر ازبکستان نه در سرمبان که در کوالالامپور برگزار می‌شود.
حالا حریف قدرتمند ایران در مسابقات انتخابی جام جهانی 2018 به راحتی در ورزشگاه خوب و حرفه‌ای پایتخت مالزی به دیدار سوریه می‌رود و احتمالا نتیجه دلخواهش را هم خواهد گرفت و بدین ترتیب فاصله‌اش را با ایران کم خواهد کرد. لطف AFC شامل حال ازبک‌ها شد و ایرانی که در هیات رئیسه کنفدراسیون فوتبال آسیا نماینده دارد، سرش بی کلاه ماند.
شاید اگر اکنون کسی به نایب رئیس ایرانی AFC بگوید چرا باید ازبکستان در کوالالامپور بازی کند در حالی که ایران در سرمبان بازی کرد، ابتدا بخندد و سپس یک پاسخ خنده‌دار – از نظر خودش – تحویل دهد و قضیه را ختم کند اما واقعیت این است که اکنون تمام دنیا به مدیریت ضعیف ما در حمایت از فوتبال ملی‌مان می‌خندند و برای این کار به هیچ پاسخ خنده‌داری هم نیاز ندارند.
وضعیت فوتبال ایران اکنون مانند دونده قدرتمندی است که بخت قهرمانی دارد اما روی زمین ناصاف با پای برهنه می‌دود و حریفانش همه پاپوش محکم به پا دارند.
ایران امروز به قدرت مذاکره و سخنوری در دنیا معروف است. مذاکرات سیاسی پرپیچ و خم و دشوار، میدان کارزار دیپلمات‌های کارکشته ایران بود که با ظرافت، سخت‌ترین کارها را پیش بردند اما این امتیاز ویژه، در فوتبال ایران غریب است و کسی به اهمیت آن واقف نیست. فوتبال ایران، یک «ظریف» کم دارد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۲ ۱۵:۳۴

وقتى نماينده ايران به جاى حضور فعال در جلسات و فهم كامل زبان انگليسى مشغول خريد و سلفى انداختن است چه انتظارى داريد. خودمان داريم به آنها كمك مى كنيم طلبكار هم هستيم؟

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۲ ۲۱:۳۳

هسته اي رو تعطيل كرديم؟ اين حرف فقط از دلواپسان "من مخالفم" بر مياد. ما از دكتر ظريف عزيز ممنونيم و خيلي هم دوستش داريم.

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۲ ۱۶:۵۷

همون هسته ای رو تعطیل کردیم کافی نبود ؟! می خواهید فوتبال هم تعطیل کنید با دیپلماسیتون ؟!!

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۲ ۲۱:۵۹

چرا آخه جفنگ میگب!!؟ شما خیلی وقت هست تو تعطیلاتی خودت.

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۲ ۱۷:۰۳

برادر نویسنده اشتباه نفرمایید فوتبال ما به یک سلاحی مثل انرژی اتمی احتیاج دارد چراکه اگر به این دانش هسته ای دست نیافته بودیم دنیا وارد مذاکره نمیشد و امتازات جابجا نمیشد حتی با وجود ظریف. در حالیکه ما در فوتبال و موارد مشابه سلاحی برای زمان تهدید نداریم.

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۲ ۱۷:۲۲

واقعا بي لياقتي در حد اتمي اقاي كفاشيان كه از منافع فوتبال ايران دفاع جانانه نمي كند

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۲ ۱۷:۴۰

شما توی برنامه نود ندیدید فدراسیون ایران تو شرایط بدتر هم بازی را برگزار کرده!؟ مثل بازی ذوب اهن فولاد که افتضاح بود.

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۲ ۱۸:۲۵

به نظر من فدراسیون باید یک وکیل بین المللی قوی داشته باشه و به جای نامه نویسی مستقیم وکیل پیگیر کارها و احقاق حق باشه .نمیخواهیم خرج کنیم خوب معلومه که حقمون را میخورند .ولی وقتی ببیند کارشون به دادگاههای بیطرف و بین المللی میکشه جرات حق خوری ندارند .

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۲ ۲۱:۰۰

با سلام ؛ مقاله مفیدی بود ولی نویسنده محترم به این موضوع مهم توجه نکرده که امثال آقای ظریف که ظرافت کارشان در دیپلماسی پخته با اتکا به دانش اندوخته شده آنها در طی سالها کار تخصصی و همچنین توانایی در بهره گیری از ابزارهای موجود کشور در جلسات بحث میباشد متاسفانه مورد توجه ما نیستند روش ما اینست که دانش و تجربه نماینده های ما مهم نیست و اگر در مباحث کم آوردیم قهر کرده و جلسه را ترک کنیم . با تشکر

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۲ ۲۲:۵۳

با سلام واحترام فراوان اگر چه تفسیرهای زیادی درخبرگزاری ایسنادر موارد مختلف خوانده ام که بسیار منطقی بوده ولذت برده ام؛اما از این مطلب هم بسیار لذت بردم.اما بقول معرف خودکرده را تدبیر نیست.تقاضا می شود یک بررسی دقیق ومثل همیشه بی طرفانه از عمل کرد اقای کفاشیان در درتمام مناسب ورزشی که تابحال وبخصوص درفدراسیون فوتبال داشته؛مورد بحث وبررسی قراربدهید.اگرفقط وفقط یک باربرای کشورمان مثمر ثمربوده؛برای کاندیداتوری ایشان درفدراسیون بین امللی فوتبال هرانچه در توان داریدبکوشید.اگر هیچ نکته مثبتی پیدا نکردید(که البته پیداهم نخواهید کرد)تا دیر نشده شمارا بتمام مقدسات عالم قسم می دهم هرچه زودتردست از حمایت او ازکاندیداتوری او در جهت حمایت ازمنافع فوتبال کشورمان بردارید؛که فردا خیلی دیراست.تقاضا می شود در صورت امکان هرچه سریع تر این نکته را بعرض وزیر مخترم ورزش ورییس محترم فدراسیون فوتبال برسانید.متاسفانه ایمیل ان جنابان را ندارم.وگرنه مزاهم اوقات شریف نمی شدم باتقدیم شایسته ترین احترامات مصطفی ممیز

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۳ ۰۳:۰۸

با سلام، به نظر من سوریه برای گرفتن امتاز از ایران تلاش کرد که بازی با ایران در زمین باتلاقی و نامساعد برگزار بشود چون به خوبی مطلع بودند در یک شرایط مساعد امکان مقاومت در برابر ایران وجود ندارد، اما هدف از برگزاری بازی با ازبکستان در کوالالامپور و زمین استاندارد مطمئنا پیروزی و گرفتن ۳ امتیاز است چون سوریه هنوز به صعود حداقل از طریق سوم شدن در گروه امیدوار است و به این امتیازات نیاز دارد و با توجه به نتایج قبلی این تیم خیلی هم دوراز دسترس نیست. عدم مدیریت مناسب امری شناخته شده است ولی بازی سوریه با ازبکستان در کوالالامپور به نفع ایران است

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۲۱:۱۲

میشه بفرمایید جناب ظریف چه گلی به سر ملت زده ؟ والا مردم که چیزی نمی بینند .