بهمن نامور مطلق در گفتوگو با ایسنا، درباره اینکه چطور میتواند به حفظ خانههای صنایع دستی در استانها و حضور صنعتگران در آنها کمک کند، بیان کرد: سه سال پیش، خانه صنایع دستیای وجود نداشت. طرح راهاندازی خانههای صنایع دستی و در کنار آن، طرح خانههای خلاق و بازارچههای صنایع دستی در این دولت مطرح شد. در حال حاضر دهها مکان و فضا را به صنایع دستی اختصاص داده و برای این کار در نظر گرفتهایم؛ اما برخی از این فضاها از جمله خانه محسنی در بهبهان با مشکل حقوقی مواجه شده است.
او ادامه داد: متاسفانه صندوق احیا و بهرهبرداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی قبل از دستور مسعود سلطانیفر - رئیس سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری - مبنی بر اینکه بناهایی که در آنها هنرمندان صنایع دستی فعالیت میکنند، حق تغییر کاربری ندارند، این خانه را به مزایده گذاشت و واگذار کرد. وقتی ما به خودمان آمدیم که کار از کار گذشته بود و باید کاری میکردیم تا صنعتگران بتوانند همچنان در این خانه باقی بمانند یا فضای دیگری را به آنها اختصاص میدادیم.
نامورمطلق اظهار کرد: فضای دیگری که بتوانیم آن را در بهبهان در اختیار صنعتگران بگذاریم وجود نداشت. بنابراین با سرمایهگذار صحبت کردیم تا آن فضا را با قیمت بسیار پایین در اختیار صنعتگران قرار دهد. حتی ما برای آنکه این پیمان را هم نقض کنیم تلاش کردیم، اما از نظر قانونی، این امر امکانپذیر نبود.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور ادامه داد: قرار شد صنعتگران با قیمت بسیار پایین همچنان در این خانه حضور داشته باشند، سرمایهگذارهم با این موضوع موافقت کرده بود اما گاهی صنعتگران ترجیح میدهند بهصورت رایگان فضایی را در اختیار داشته باشند که این امر در برخی موارد ممکن نیست. ما سعی میکنیم فضاهایی را که در اختیار داریم، با قیمت پایین در اختیار هنرمندان قرار دهیم که آنها هم بعد از مدتی، همان فضا را در اختیار صنعتگران دیگر قرار دهند، پس باید گاهی خواستههایمان را متعادل کنیم.
او با بیان اینکه هنوز هم در جستوجو و افزایش فضاهای تازه برای تولید، ترویج و فروش هستیم، گفت: متاسفانه در برخی از موارد با مشکل حقوقی برخورد کردهایم و این امر به معنای اینکه میخواهیم فضا را از کسی بگیریم نیست. رئیس سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز با صراحت گفته بود که فضاهایی را که هنرمندان در آن ساکن هستند، نگیرید و این اتفاق طی پیگیریهای ما در معاونت صنایع دستی صورت گرفت.
نامورمطلق افزود: در حال حاضر دهها بازارچه صنایع دستی در ایران داریم که به عبارتی نسل جدید بازارچهها هستند. از طرفی در حال شکل دادن به طرح جدید خانههای خلاق صنایع دستی با کمک سازمانهای بینالمللی هستیم.
انتهای پیام
نظرات