احسان حاجیپور کارگردان نمایش «معاشر» که مدتی است در تماشاخانهی «سنگلج» به روی صحنه رفته است به ایسنا درخصوص ویژگی این اجرا گفت: این کار با نمایشهایی که تا به حال در تماشاخانهی «سنگلج» اجرا شده و در ذهن مخاطب نقش بسته تفاوتهایی دارد و میتوان گفت که در چند دههی اخیر نمایشی تا این حد واقعگرایانه در این تماشاخانه اجرا نشده است.
او دربارهی داستان این نمایش نیز خاطرنشان کرد: داستان دربارهی اتفاقی است که برای زندگی خانوادهای در امروزِ این مملکت میافتد و مسیر زندگی آنان را متحول میکند و به این بهانه روابط بخشی از آدمهای دو نسل را واکاوی میکنیم.
این کارگردان تئاتر ادامه داد: ماجرای رابطه بین آدمها همیشه برایم دغدغه بوده است. رابطهی انسان با انسان دیگر از نظر من مهمترین بخش خلقت است که همهچیز را به آن وابسته میدانم. نوشتن این متن از یکی دوسال پیش در ذهنم بود و پخته شد تا به اجرا رسید. داستان شکل و فرم امروزی دارد اما با این حال داستان جدیدی نیست چون به روابط افراد میپردازد.
او درخصوص ترکیب بازیگران این کار که بازیگرانی چون نفیسه روشن،جواد یحیوی، لیلا برخورداری، فریدون محرابی، سمیرا صبوری، مژگان رایگان، رضا مرشد و ملیکا بوکایی را در خود دارد نیز گفت: برای این کار با آقای مازیار رضاخانی مشورت کردم او مسئول انتخاب بازیگر بود. فضای نمایش میطلبید که در کنار بازیگرانی مثل خانم بکایی که اولین تجربههای خود را سپری میکند، از حضور بازیگران با تجربهتر مانند خانم روشن و آقای مهرابی و یحیوی هم استفاده کنیم. این ترکیب هم برای خودمان و تماشاگر ترکیب دلچسبی است.
نفیسه روشن: میخواهم با گزیدهکاری،کارهای خوب را انتخاب کنم
نفیسه روشن نیز که اولین تجربهی بازیگری در صحنهی تئاتر را با نمایش «معاشر» پشت سر میگذارد درخصوص ورود به عرصهی تئاتر به ایسنا گفت: سالها بود که دلم میخواست تئاتر کار کنم و حتی در سال ۸۷ قرار بود با آقای محمد حاتمی نمایشی را اجرا کنیم که من به سریال «داداشی» پیوستم و از ایشان عذرخواهی کردم. خیلی به من پیشنهاد میشد اما وقتی به عنوان بازیگر اصلی یک فیلم جلوی دوربین میروید، تمرینهای طولانی تئاتر ممکن است هر دو گروه را با مشکل مواجه کند.
این بازیگر که بیشتر برای بازی در سریالهای تلویزیونی شناخته میشود با بیان اینکه در یک سال گذشته تصمیم گرفتهام فضای متفاوت سینما و تئاتر را بیشتر تجربه کنم، درخصوص علت پذیرش بازی در این نمایش گفت: همزمان با نمایش «معاشر» نمایش دیگری هم به من پیشنهاد شد که من این متن را بیشتر دوست داشتم و زمانی که با آقای حاجیپور صحبت کردم برخورد ایشان به عنوان آدمی صبور خیلی به دلم نشست. صبر و آرامش پشت صحنه برای من خیلی اهمیت دارد و کارکردن با ایشان هم تجربهی جذابی است. اینکه من روی صحنه خوبم یا بد را باید از کارگردان پرسید اما تجربهی خوبی بود و اگر کار دیگری باشد که به من تجربهی دیگری اضافه کند قطعاً میپذیرم.
او درخصوص ویژگیهای متن این نمایش نیز خاطرنشان کرد: متن ملودرام اجتماعی است که خیلی از خانوادههای امروزی با آن مواجهند و در اطراف خودم افراد زیادی را دیدهام که با این موضوعات درگیرند. متن ٰ خوبی بود که احساس میکنم اگر روی تماشاگر تأثیر بگذارد من هم در این تأثیرگذاری سهیم هستم، تا به حال هم بازخوردهای خوبی از بینندگان کار گرفتهام و این برایم لذت بخش است.
نفیسه روشن درخصوص اینکه آیا قصد دارد بازی در تئاتر را ادامه دهد اظهار کرد: قطعاً بازیگری در تئاتر و سینما را با انرژی بیشتری ادامه خواهم داد. با اینکه من فرزند تلویزیونم و شهرتم را مدیون آن هستم و هنوز هم به عنوان رسانهی ملی دوستش دارم، اما آنقدر به عنوان دختر مثبت جا افتادهام که فقط نقشهای اینچنینی به من پیشنهاد میشد و مردم میگفتند چرا فقط نقشهای دخترهای خوب را بازی میکنی! وقتی دیدم نقدهای مردم جدی است، توقف کردم تا بتوانم نقشهای تازهای را تجربه کنم. این نقشها من را کلیشه میکرد و من این اتفاق را دوست نداشتم؛ از نظر من کلیشه یعنی مرگ. با گزیدهکار بودن در سینما، تئاتر و تلویزیون میخواهم کارهای خوب را انتخاب کنم و حاضر نیستم به هر قیمتی پُرکار باشم اما کارهایم ضعیف باشد. ترجیح میدهم صبر کنم و نتیجهاش را ببینم.
نمایش «معاشر» که از ۱۷ آبان در تالار «سنگلج» در حال اجراست، تا ۳۰ آبان هر روز ساعت 19/45 روی صحنه خواهد بود و تماشای آن به «هنردوستان بالای ۱۶ سال» توصیه شده است.
انتهای پیام
نظرات