به گزارش ایسنا،در این نشست دکتر مسعود میری عضو شورای مرکزی و نایب رئیس انجمن روزنامهنگاران دفاعمقدس در سخنانی بیان کرد: هرچند اغلب قلم به دستان این انجمن آفریننده آثار بسیار ارزشمند ادبی هستند اما در عرصه مطبوعات و خبررسانی نیز عناصری بسیار توانمند به شمار میآیند.پیشکسوتان عرصه خبر دفاعمقدس باید ارتباط خودشان را با رسانههای جدید حفظ کند و نباید از فضای امروزی جامعه دور بمانیم.
وی افزود:شاید یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه داشت این است که روزنامهنگاران گذشته با رویکردهای جدید نویسندگی در مطبوعات امروز آشنا باشند و نسلهای متفاوت با یکدیگر ارتباط برقرار کنند چرا که به نظر میرسد میان اعضای قدیمی این انجمن با نوقلمان فاصله افتاده است برای همین رویکرد اصلی انجمن روزنامهنگاران دفاع مقدس این است که یک فضای تعاملی میان نویسندگان و خبرنگاران حوزه دفاع مقدس برقرار کنند.
میری با اشاره به فعالیتهای شهید سید حسن شاهچراغی بیان کرد: او از اعضای شکلدهنده ادبیات و مطبوعات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بود. دم مسیحایی و اندیشههای شهید شاهچراغی برای ما بسیار قابل احترام است اما به دلیل شهادتش دیگر فرصت نداشتیم بیشتر با او آشنا شویم.
در بخش دیگر این نشست حجتالاسلام حسین زکریایی عضو شورای مرکزی انجمن روزنامهنگاران دفاع مقدس گفت: این انجمن ایجاد شده است تا پیوندی میان نسلهای عکاسی، خبری و گزارشگری دفاع مقدس با یکدیگر ایجاد کند. با بررسیها میتوان تشخیص داد که اکنون نوقلمان حوزه دفاع مقدس عموما جنگ را ندیدهاند و بیشتر آن را شنیدهاند. از این رو باید پیشکسوتان این عرصه با آنها تعامل داشته باشند چرا که همواره باید دوران دفاع مقدس را به عنوان یک الگوی فرهنگی غنی در نظر بگیرند.
وی با اشاره به بخشی از زندگینامه شهید شاهچراغی گفت: او متولد بهمنماه ۱۳۳۱ در دامغان است و درس حوزوی را در محضر پدرش و سایر استادان در این شهر و قم گذراند. شهید شاهچراغی اول اسفندماه سال ۶۴ به همراه شهید محلاتی و ۴۰ تن دیگر به شهادت رسیدند.
همچنین در این نشست، ملکیان از همکاران شهید شاهچراغی توضیح داد: متأسفانه من سعادت این را نداشتم که بیش از یک سال و نیم با او همراه باشم و همواره افسوس میخورم که چرا وقتی ایشان به من توصیه کردند که در حوزه روابط عمومی و دبیری شورای روزنامه کیهان فعالیت کنم شرایط این همکاری را نداشتم چرا که در آن زمان من در دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی در واحد پشتیبانی جبهه و جنگ فعالیت میکردم.
وی یادآور شد: ایشان زمانی که سرپرستی روزنامه کیهان را بر عهده داشتند به اندازه یک وزارتخانه پرسنل را مدیریت میکردند. برای همین همواره حسرت میخورم که چرا نتوانستم با او همراه شوم. شاهچراغی در رسانههای ما الگو بود و همان زمان در نطقی که به عنوان نماینده مجلس خواند برای نمایندگان از عوامزدگی صحبت کرد که «جو» مجلس بسیار آرام شده بود.
در بخش پایانی این نشست حجتالاسلام سیدمهدی شاهچراغی فرزند شهید سیدحسن شاهچراغی گفت: من همواره زمانی که میخواهم از پدرم صحبت کنم شرمنده میشوم. حق بود که خودشان یا همکاران ایشان صحبت کنند. در بخشی از وصیتنامه پدرم آمده است که «خداوندا من و خاندان و دوستان من را با شهادتم سرافراز کن». آنچه که من از پدرم شنیدهام این است که او بسیار آرامش داشت و این ویژگی بزرگ ایشان بوده است.
وی یادآور شد: اگر قرار بود من نیز راه پدرم را ادامه میدادم اکنون باید عکسم در کنار ایشان بود اما حالا که زنده هستیم باید ادامهدهنده راهش باشیم و مانند او زندگی کنیم. پدرم در دوران تحصیل که ۱۰ تا ۱۲ سال به طول انجامیده بود در متن مبارزات انقلابی نیز حضور داشت و بسیار درسخوان بوده است. این را آیتالله مصباح برایم تعریف کرده است.
حجتالاسلام شاهچراغی گفت: یکی از مواردی که باید به آن توجه داشته باشیم دست خط و وصیتنامه پدرم است چرا که این دست خط روز اول اسفندماه سال ۶۴ یعنی در همان روز شهادتش به نگارش درآمده است. قطعا وصیتنامه را در منزل به نگارش درنیاورده و باید در مسیر آن را نوشته باشد. در این وصیتنامه هیچگونه خط خوردگی به چشم نمیخورد و از تعبیر و عبارات ویژهای در آن استفاده شده است که به انسان شناخت و آرامش میدهد.
وی افزود: من به تازگی فیلمی از پدرم را که در آن در مجلس صحبت میکند دیدهام. در همان لحظه که بسماللهالرحمنالرحیم را عنوان میکند دیگر صدایی در مجلس به گوش نمیرسد و همهمه از میان میرود. امیدوارم که نسل امروز ما و مدیران ما نیز این گونه باشند.
در پایان این نشست با حضور سعید علامیان دبیرکل انجمن روزنامهنگاران دفاع مقدس و تعدادی از اعضای شورای مرکزی این انجمن از فرزند شهید سیدحسن شاهچراغی با اهدای لوح، تقدیر شد.
انتهای پیام
نظرات