به گزارش ایسنا، این آثار با حضور مدیر موزه ملی ایران، یگان حفاظت موزه ملی، حراست، مسئول نمایشگاههای موزه ملی از گمرک فرودگاه ترخیص و با اسکورت یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و پلیس پیشگیری به موزه ملی ایران منتقل شد. این آثار روز دوشنبه توسط نماینده گمرک در محل موزه مورد پایش قرار گرفت.
نمایشگاه «شیر و گاو در هنر ایران باستان» از نظر زمانی از دوره هخامنشی تا پایان دوره ساسانی را شامل میشد و ۲۹ شیء از جمله پیکره، ریتون، بشقاب، خنجر، دستبند، پلاک، سنگ وزنه از جنس سنگ، فلز، گچ، خمیر لاجورد و سفال از مکانهای باستانی چون تختجمشید، پاسارگاد، شوش، همدان، املش، کردستان، عمارلو و حاجیآباد فارس را در برمیگرفت که عمدتا مربوط به موزه ملی ایران و تعدادی نیز مربوط به موزه تخت جمشید است.
این نمایشگاه که در فاصله چهارم تیرماه امسال تا ۹ آبان ماه در موزه ملی باستانشناسی «آکویی لهیا» دایر بود، با استقبال چشمگیر فرهنگدوستان ایتالیایی و ایرانیان ساکن ایتالیا مواجه شد و انعکاس وسیعی در رسانههای ایتالیا و اروپا داشت.
در مراسم افتتاحیه نمایشگاه که با حضور «سراکیانی»، استاندار فریولی، محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور، دکتر نوکنده، مدیر موزه ملی ایران، «مائورو کنچاتوری»، سفیر ایتالیا در تهران، نمایندگان سفارت جمهوری اسلامی در رم و جمعی از مسئولین و کارشناسان و فرهنگ دوستان ایتالیایی و ایرانی برگزار شد، پیام «سرجیو ماتّارلّا»، رییس جمهور ایتالیا قرائت شد. او در پیام خود با تبریک این رویداد مهم، آن را «در راستای تقویت گفتگوی سیاسی دانست که در نتیجه توافق هستهای با تهران» آغاز شد.
با توجه به استقبال گردشگران و بازگشایی مدارس ایتالیا، بنیاد آکوئیلا پیش از اتمام مهلت نمایشگاه، درخواست تمدید آن را به مدت یک ماه کرد که با موافقت ر ئیس وقت سازمان تا تاریخ نهم آبان ماه تمدید شد.
و سرانجام این آثار شانزدهم آبانماه و پس از پنج ماه، و به دنبال پایان کار این نمایشگاه به سلامت به ایران برگشتند.
براساس این گزارش، قرار است نمایشگاهی دربارهی «آیین مهر» که میراث مشترک دو کشور ایران و ایتالیا است، در موزه ملی ایران برگزار شود و موزه ملی ایران میزبان آثاری از آیین مهر مربوط به موزههای ایتالیا خواهد بود.
«آکویی لهیا» یک شهر مهم دوره رومی در شمال ایتالیا است که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده و شماری از آثار به نمایش درآمده از ایران نیز از دو مکان ثبت شده در فهرست میراث جهانی به دست آمده اند.
انتهای پیام
نظرات