• دوشنبه / ۱۷ آبان ۱۳۹۵ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 95081711689
  • منبع : نمایندگی خوزستان

یک کارشناس تغذیه تشریح کرد:

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای هنگام بروز آلودگی هوا

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای هنگام بروز آلودگی هوا

ایسنا/خوزستان یک کارشناس تغذیه گفت: مصرف روزانه حداقل دو لیوان شیر، ۴۰۰ گرم میوه و سبزی تازه، مصرف غلات به صورت سبوس‌دار و حداقل یک عدد سیب، در رژیم روزانه در هنگام آلودگی هوا توصیه می‌شود.

مرضیه طهماسبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: برخی مواد غذایی، خاصیت خنثی کنندگی مواد سمی موجود در هوا را دارند که استفاده از آنها می‌تواند در مواقع آلودگیِ هوا موثر باشد. این قبیل مواد غذایی حاوی برخی ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های خاص هستند که برای خنثی‌سازی آلودگی هوا مناسب بوده و مصرف آنها توصیه می‌شود.

وی افزود: مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C به دلیل ویژگی آنتی‌اکسیدانی که دارند بدن را در مقابل آلودگی هوا محافظت می‌کند؛ مهم‌ترین منابع این ویتامین خوراکی، مرکبات از جمله لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و همچنین گوجه فرنگی، کیوی و سبزی‌های پهن‌برگ و با رنگ سبز تیره مانند کلم بروکلی، اسفناج و کاهو است.

طهماسبی افزود: ویتامین E یکی دیگر از ترکیبات مهمی است که بدن را در مقابل آثار زیانبار آلودگی هوا محافظت می‌کند.

وی گفت: ویتامین E در زمان آلودگی هوا موجب حفظ سلامت قلب، محافظت از قرنیه و جلوگیری از آسیب  پوستی می‌شود. 

کارشناس تغذیه مرکز آموزشی درمانی گلستان اهواز اظهار کرد: یکی از بهترین منابع حاوی ویتامین E غذاهای دریایی، انواع ماهی و همچنین آجیل و مغز دانه‌ها مانند گردو و بادام و سبزی‌های با برگ سبز تیره مانند اسفناج، کاهو و کلم و همچنین جوانه گندم است.  

وی ادامه داد: مصرف غذاهای حاوی سلنیوم و بتاکاروتن نیز توصیه می‌شود و سبزیجات و میوه‌هایی مانند طالبی، اسفناج، هویج، کلم و زردآلو، منبع بتاکاروتن و غذاهای دریایی، مرغ، آجیل منبع سلنیوم به شمار می‌آیند. 

طهماسبی افزود: همچنین مواد غذایی سرشار از پکتین، سرب موجود در هوا را می‌گیرند و مانع از نفوذ سرب به سلول‌های بدن می‌شوند.

وی تصریح کرد: مصرف روزانه یک عدد سیب و میوه‌هایی مانند پرتقال و توت فرنگی نیز که سرشار از پکتین هستند، برای کاهش عوارض آلودگی هوا بسیار مفید است.

این کارشناس تغذیه گفت: در روزهایی که آلودگی هوا زیاد است، از مصرف غذاهای چرب، فست‌فودها، سوسیس، کالباس و تنقلات کم‌ارزش مانند چیپس، پفک و نوشابه‌های گازدار جدا خودداری شود. 

وی اظهار کرد: در روزهایی که هوا آلوده است، حتما از روغن زیتون برای مصارف پخت و پز و تهیه سالاد استفاده کنید.

طهماسبی افزود: برای مبارزه با آلاینده‌ها، بهترین نوشیدنی شیر است که موجب تمیز شدن مجاری گوارشی می‌شود؛ مصرف شیر و لبنیات بهتر است به صورت کم‌چرب و غنی از پروبیوتیک باشد زیرا تاثیر به مراتب بهتری در جلوگیری از تاثیر آلاینده‌ها بر روی بدن دارند.       

وی ادامه داد: نوشیدن آب زیاد نیز به کلیه‌ها کمک می‌کند تا املاح اضافی را از بدن خارج و ذرات آلوده، مدت کمتری در بدن باقی بمانند.

کارشناس تغذیه مرکز آموزشی درمانی گلستان اهواز گفت: مصرف روزانه حداقل دو لیوان شیر، ۴۰۰ گرم میوه و سبزی تازه، مصرف غلات به صورت سبوس‌دار و حداقل یک عدد سیب، در رژیم روزانه برای تغذیه مناسب در هنگام آلودگی هوا توصیه می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha