• سه‌شنبه / ۱۱ آبان ۱۳۹۵ / ۱۵:۰۳
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 95081107940
  • خبرنگار : 71451

«هیچ مفقودی از دوران جنگ تحمیلی نداریم»

«هیچ مفقودی از دوران جنگ تحمیلی نداریم»

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در دوران جنگ تحمیلی حدود ۵۰۰ نفر از اسرای ما در اسارتگاه‌های دشمن به شهادت رسیده بودند که پیکرشان در اردوگاه و دیگر مناطق این کشور دفن شده بود.

به گزارش ایسنا، «مهدی ایزدی»، معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران روز سه شنبه (۱۱‌ آبان) در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به این موضوع که فعالیت‌های این تعاون جنبه تبلیغی ندارد یادآور شد: از آنجایی که مسائل مرتبط با این معاونت خیلی رسانه‌ای نمی‌شود، همواره مورد نقد هستیم و متاسفانه در این شرایط نیز به دلیل پاسخگو نبودن به فعالیت‌هایمان در حوزه‌های معیشتی و خدمات‌رسانی به ایثارگران که جنبه مادی دارد، عده‌ای سواستفاده می‌کنند.

وی افزود:‌ دلیل ما برای اینکه کمتر از بخش معیشت و خدمات مادی ایثارگران سخن می‌گوییم این است که اعتقاد داریم تمامی ایثارگران در راه خداوند و برای آرمان‌شان وارد صحنه مبارزه و پیکار شده‌اند و سر را در مسیر آرمان‌شان و ارزش‌های اعتقادی داده‌اند، از همین رو هیچگاه برای ارائه و دریافت خدمات مادی وارد این عرصه نشده‌اند. از سوی دیگر خدمات ما در برابر عظمت کار ایثارگران اصلا قابل قیاس با خدماتی که به آنها ارائه می‌کنیم نیست. در این شرایط گاهی با بی‌انصافی ما را زیر تیغ نقد می‌برند که این نقدها موجب تخریب یا تضعیف بنیاد شهید و مجموعه دولت می‌شود. باید اعلام کنم نظام با همه توانش و با کارکنانی که در بنیاد شهید دارد در خدمت ایثارگران هستند؛ اما با توجه به این که نزدیک به انتخابات هستیم گاها نقدهایی برای تضعیف دولت در گفتار بیان می‌شود که خواسته یا ناخواسته با آنچه دشمنان خارجی‌نشین بیان می‌کنند یکی می‌شود. به طور مصداقی می‌توان به موضوع تحقیق و تفحص از بنیاد شهید اشاره کنم. 

ایزدی تاکید کرد: نقد خوب است و حتما باید صورت بگیرد و جامعه بر کارهای ما نظارت داشته باشد، اما باید در کنار این موارد به انصاف نیز توجه داشته باشیم. ما در بنیاد شهید در راستای ارائه خدمات به جامعه ایثارگری و خانواده ایثارگران هیچ تفاوتی قائل نیستیم و هر شهید با هر عنوانی که در هر منطقه به شهادت رسیده باشد تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران است. در این راستا بین شهدای انقلاب اسلامی‌، دفاع مقدس و مدافعان حرم تفاوتی وجود ندارد. اگر در مسیر ارائه خدمات تاخیری وجود دارد، مربوط به یگان اعزام‌کننده است که فرآیند پیگیری پرونده شهید را دیر انجام داده و باید یگان مربوطه پاسخگو باشد.

 وی خاطرنشان کرد: یکی از خدماتی که قرار است به جامعه ایثارگران تعلق بگیرد، تعویض کارت‌های شناسایی آنها است که برای این کار فراخوانی برای طراحی کارت جدید اعلام شده تا هنرمندان نسبت به حضور در این مسابقه طراحی حضور یابند و طرح کارت‌شناسایی را ارائه دهند. چرا که اعتبار این کارت‌ها پنج ساله بود و سال ۱۳۹۰ به اتمام رسید، اما مجددا ۵ سال دیگر اعتبار یافتند. این کارت‌ها به جانبازان بالای ۲۵ درصد، همسر، فرزند و والدین شهدا نیز اختصاص داشت، همچنین کارتی نیز به همسران جانبازان بالا ۷۰ درصد تعلق گرفته است.

معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به تسهیلات مسکن و اشتغال ایثارگران توضیح داد: انصافا خدماتی که در دوره‌ی مدیریتی دولت تدبیر و امید به جامعه ایثارگران ارائه شده است بی‌نظیر است. به عنوان مثال ما توانستیم مطالبات این جامعه را که از سه دوره قبل باقی مانده بود و بالغ بر سه هزار میلیارد تومان بود را بپردازیم. مطالبات سال ۹۲ و ۹۳ تا شش ماه اول سال ۹۶ پرداخت خواهد شد. همچنین مطالبات سال ۹۱ را باید به ۱۱ استان دیگر بپردازیم.

وی در رابطه با تسهیلات بانکی گفت: تا کنون در راستای اشتغال، کارآفرینی و مسکن، ۵۳ هزار و ۶۲۶ نفر معرفی شده‌اند که پیش‌بینی می‌کنیم ۵۰ هزار نفر جذب این تسهیلات شوند. موضوع دیگری که باید اشاره کنیم، بحث گلزار شهدا است. در این راستا تمام کارهای بنیاد شهید امور ایثارگران پس از کسب اجازه از خانواده آنان انجام می‌شود، اما متاسفانه شخصی که آن را شناسایی کرده‌ایم به تحریک عواطف خانواده‌ها پرداخته است. ما به او جریان حامی‌اش تذکر می‌دهیم و اگر نتیجه بخش نبود، بی‌شک از طریق مراجع قانونی و قضایی پیگیر مسئله خواهیم بود.

ایزدی در رابطه با شهدای لشکر فاطمیون توضیح داد: شهدای این لشکر نیز با صورت قانونی تحت پوشش ما هستند و پس از اینکه یگان مربوطه اقدام به تشکیل پرونده کند، خدمات و سایر موارد آنها پیگیری خواهد شد. از نظر قانونی درباره تابیعیت خانواده شهدای غیر ایرانی باید بگویم این قانون حتی از قبل از انقلاب وجود داشته است و در سال ۶۷ نیز عنوان شد که کسانی که کار خاص، خدمات شایسته یا بی‌نظیر و کمک‌هایی در راستای منافع ملی ما انجام داده‌اند تابعیت اهدا خواهد شد. با توجه به موضوع شهدای حرم غیر ایرانی این مسئله سرعت یافت، به طوریکه ظرف یک سال مراحل تابعیتی آنها پیگیری می‌شود؛ اما اعطای تابعیت کار بنیاد شهید نیست و باید وزارت کشور، ادراه کل اتباع و وزارت خارجه آن را پیگیری کنند.

وی در مورد شهدای منا نیز بیان کرد: بی‌کفایتی رژیم آل‌سعود در مراسم حج باعث شد تعدادی از هموطنان‌مان جان خود را در این مراسم از دست بدهند. در آن شرایط قرار شد که بدون عنوان شهید پیکرهای این عزیزان در گلزار شهدا دفن شود، اما سازمان حج درخواست داد بدون اینکه آنها تحت خدمات بنیاد شهید قرار بگیرند عنوان شهید را هم به سنگ مزار آنها اضافه کنیم. با هماهنگی‌های دیگر قرار شده خدمات فرهنگی و حمایتی نیز به آنها داده شود. اگر شرایط به گونه‌ای باشد که بتوان تسهیلات مادی به آنها ارائه شود یا قانونی ارائه کند، ما نیز انجام وظیفه خواهیم کرد که در این رابطه سازمان حج نیز پیگیر موضوع است.

«ایزدی» در بخش دیگر از سخنان خود درباره مفقودان جنگ تحمیلی گفت: با پایان یافتن جنگ و ورود آزادگان و حضور وزیر خارجه کشور عراق در سال ۷۲ در ایران، ما دیگر هیچ مفقودی در زندان و اسارتگاه‌های این کشور نداشتیم، البته در دوران جنگ تحمیلی حدود ۵۰۰ نفر از اسرای ما در اسارتگاهای دشمن به شهادت رسیده بودند که پیکرشان در اردوگاه و دیگر مناطق این کشور دفن شده بود پس از سقوط رژیم بعث صدام در سال ۸۳ و بهبودی روابط ایران با عراق و اعتمادی که حاصل بود مجدد موضوع مفقودان جنگ اعلام شد که خوشبختانه اعلام کردند هیچ مفقود یا اسیر ایرانی در عراق وجود ندارد. از آن زمان به بعد  ۲۶ مرداد روز ورود آزادگان را گرامی ‌می‌داریم پیش از این نیز روز ۱۱محرم «روز مفقودان» عنوان شده بود. اکنون نیز با توجه به اینکه در قالب  مدافعان حرم اسیر و مفقود داریم این ضرورت احساس می‌شود که یاد و نام آنها را گرامی بداریم. امیدواریم تا سال آینده دیگر هیچ مفقود واسیر مدافع حرم نداشته باشیم.

ایزدی با اشاره به قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران گفت:‌ دوره آزمایشی این قانون چهار سال بود که تا کنتر از دو ماه دیگر به پایان می‌رسد. از آذرماه سال گذشته نیز کمیته‌ای با حضور بنیاد شهید ونمایندگان سایر دستگاه‌های ذی‌ربط تشکیل شده که آنها ۴۵ جلسه را برای بازنگری اصلاح و دائمی کردن آن برگزار کردند. اما نمایندگان دور قبل مجلس بدون کسب نظر نمایندگان بنیاد شهید مصوبه‌ای را به تصویب رساندند که در آن بخشی از اطلاعات اشتباه بود و به ضرر ایثارگران تمام می‌شد این اشتباهات در خصوص اشتغال یا بازنشستگی آنها بود که از سوی شورای نگهبان مورد قبول واقع نشد برای همین دو فوریت دائمی شدن قانون جامع خدمات رسانی به ایثار گران مطرح شده است که پس از اصلاح  مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی در پایان گفت: همچنین اکنون که برنامه ششم توسعه کشور در حال تدوین است، جایگاهی برای ایثارگران در آن نظر گرفته نشده بود اما سال گذشته بحث تدوین این قانون مورد کار قرار گرفت که ۱۴ بند یا حکم را در رابطه با ایثارگران شامل می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha