• یکشنبه / ۹ آبان ۱۳۹۵ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95080906106
  • خبرنگار : 71191

کشف نشانه‌هایی از دوران هخامنشی و ساسانی در کردستان عراق

کشف نشانه‌هایی از دوران هخامنشی و ساسانی در کردستان عراق

گزارش باستان‌شناسان اعزامی به همراه هیأت چهارمین فصل بررسی، شناسایی و کاوش در استان دهوک کردستان عراق خبر از وجود حجم وسیعی از آثار معرف فرهنگ دوران هخامنشی و ساسانی در منطقه دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، «یوسف فلاحیان»، باستان‌شناس و عضو هیأت چهارمین فصل بررسی، شناسایی و کاوش در استان دهوک کردستان عراق با بیان این مطلب گفت: آثار این دوره‌ها پس از آثار متعلق به دوره «آشور نو» از نظر تعداد آثار تاریخی بیشترین در منطقه محسوب می‌شوند.

وی افزود: چهارمین مرحله از پروژه بررسی و شناسایی منطقه «زاخو» و کاوش تپه «باسطکی دهوک» در اقلیم کردستان عراق به سرپرستی پروفسور «پیتر فلستنر» از دانشگاه توبینگن آلمان با عضویت تعداد زیادی از باستان‌شناسان و متخصصان علوم میان رشته‌ای از کشورهای آلمان، ایتالیا، انگلیس، فرانسه و ایران از توسط باستان‌شناسان ایرانی یوسف فلاحیان و رضا حیدری از استان آذربایجان غربی در اواخر تابستان امسال به انجام رسید.

او درباره‌ی ویژگی‌های این پروژه افزود: محوطه «باسطکی» در کنار روستایی به همین نام در کنار جاده ترانزیتی عراق به ترکیه و سوریه وحد فاصل شهرهای دهوک و زاخو به صورت یک تپه به بلندای حدود ۷ متر و محوطه هموار در دو طرف آن قرار گرفته است .

این باستان‌شناس با اشاره به حفر سه ترانشه در محوطه باسطکی اظهار کرد: این کاوش‌ها، سکونت‌گاه‌هایی از دوره‌های متعدد و با ویژگی آثار مختلف را آشکار کرد.

او در توضیح این مطلب افزود: در این ترانشه‌ها آثار متعلق به دوره‌های مفرغ، آشوری، ساسانی و اسلامی به دست آمد، همچنین آثاری که دلالت بر سکونتگاه عصرآهن داشت و نقاطی سنگفرش و سفال فرش را آشکار کرد که به اعتقاد سرپرست هیات این پدیده، جاده‌های سنگفرش آن دوران را نشان می‌دهد.

به گفته این باستان شناس، در چهارمین فصل از اجرای این پروژه، بخش عمده فعالیت‌ها به بررسی و شناسایی منطقه اختصاص داشته که همکاری پژوهشگران اعزامی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، با هیات یاد شده بیشتر در این قسمت انجام شده است

فلاحیان اظهار کرد: این بررسی‌ها برای نخستین‌بار در منطقه اجرا شده که بیشتر پیمایش‌ها در نقاط مرزی و کناره‌های رودخانه «خابور» و «دجله» در مرز مشترک کردستان عراق با ترکیه و سوریه متمرکز بوده است.

او با تاکید بر این‌که حاشیه‌های رودخانه‌های یادشده نقاط مساعدی برای زیست انسانی در دوره‌های پیش از تاریخ و تاریخی محسوب می‌شوند، افزود: در این مرحله از بررسی‌ها، تعداد زیادی از آثار و اماکن پیش از تاریخی و تاریخی به ویژه از دوران «حلف» (یکی از دوره‌های تاریخی مربوط به عراق) و مفرغ و بناهای تاریخی شامل آب انبار شناسایی ، ثبت و ضبط شده است.

او بیان کرد: گزارش کاوشگران اعزامی نشان از وجود حجم وسیعی از آثار معرف فرهنگ دوران هخامنشی و ساسانی در منطقه است که  بعد از آثار متعلق به دوره آشور نو آثار این دوره‌ها بیشترین آنها از حیث آثار تاریخی در منطقه محسوب می‌شوند.

فلاحیان افزود: مشارکت در این پروژه کاوش از سوی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، در راستای اجرای تفاهم‌نامه‌ای است که پیش از این بین پژوهشگاه و دانشگاه توبینگن آلمان امضاء شده و امسال دومین سال تبادل کارشناس و همکاری‌ها براین اساس محسوب می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha