• دوشنبه / ۱۹ مهر ۱۳۹۵ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 95071911734
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

/روایت نرگس اشتری، خیر ایرانی/

در رایاگادا هیچ چیز عوض نشد...

در رایاگادا هیچ چیز عوض نشد...

ایسنا/اصفهان "نرگس را همه دوست دارند؛ همه آن‌هایی که در اودیسا زندگی می‌کنند نرگس را می‌شناسند" این بخشی از صحبت‌های یکی از دوستان نرگس در پاسخ به این سوال است که چرا مردم این منطقه با همه خدمتی که از طریق "موسسه پریشان" به آن‌ها شده از نرگس حمایت نمی‌کنند؟

به گزارش ایسنا؛ نرگس کلباسی اشتری، زن ایرانی- بریتانیایی است، که از سال 2011 در یکی از ایالت‌های هند با ایجاد موسسه خیریه "پریشان" برای دختران یتیم و کودکان نابینا فعالیت‌ خود را آغاز کرده است، اما در نوامبر 2014 در جریان یک اردو و غرق شدن یکی از کودکان، به قتل غیر عمد متهم شده است.

او در ابتدا فعالیت خود را با یک سمن محلی آغاز می‌کند و از طریق جمع‌آوری کمک‌های مردمی که گفته می‌شود، بیشتر از ایرانیان بریتانیایی جمع آوری می‌شده، خانه‌ای در ایالت ... هند برای دختران جوان یتیم احداث می‌کند، اما به دلیل نداشتن تابعیت هند این خانه با نام سمن محلی احداث و بعدها به دلیل نداشتن اسناد لازم مدیریت آن از "نرگس" گرفته می‌شود.

نرگس کلباسی اشتری متولد اصفهان است و پدر او مدتی از اعضای هیئت علمی دانشگاه اصفهان بوده است. چندی پیش محسن رنانی، اقتصاد دادن در کانال تلگرامی خود به ماجرای نرگس پرداخت و برای او تقاضای کمک کرد. در بخشی از متنی که در کانال تلگرامی این اقتصاد دادن با عنوان "برای حضرت نرگس" منتشر شده آمده است: "بعد از مرگ دکتر کلباسی دخترش به خارج برگشت و پس از سال‌ها، خبر او را از هند گرفتیم. امروز به طور تصادفی و از طریق شبکه‌های مجازی متوجه شدم که او در مسیر فعالیت‌هایش به دام فساد نظام اداری و فریبکاری برخی گروه‌های باج گیر هندی گرفتار شده و به مشکلات بزرگی برخورده است و با تاسیس یک کانال تلگرامی و با راه اندازی "طومار آنلاین" از همه یاری خواسته است تا بلکه سازمان‌های مربوطه صدای او را بشنوند و از او حمایت کنند."

داستان "نرگس" که از چهارسالگی ایران را ترک کرده است، به سرعت در شبکه‌های مجازی ایرانی دست به دست شد تا سفارت ایران در هند وارد ماجرا شود و برای این زن جوان گذرنامه ایرانی صادر و مراحل محاکمه او را دنبال کند.

حسن نوریان- سرکنسول ایران در حیدرآباد روز گذشته به ایسنا گفته بود "نرگس با گذرنامه بریتانیایی به هند وارد شده و از زمان سکونت در ایالت "اودیسا" هیچ تماسی با ما نگرفتند و کنسولگری هم هیچ اطلاعی از حضور ایشان نداشت."

این مقام  کنسولی ایران هم چنین در خصوص پرونده نرگس نیز گفته است که "پس از غرق شدن کودک هندی و باز شدن پرونده، خانم اشتری زمانی که از کمک و حمایت افراد محلی ناامید شده بود به گفته خودش با سفارت بریتانیا تماس می‌گیرد، ولی بریتانیا به این مسئله ورود پیدا نمی‌کند. بعد از آن سرکنسولگری ایران در حیدرآباد در جریان موضوع قرار گرفته و بلافاصله بحث تابعیت ایرانی خانم اشتری مورد بررسی قرار گرفته است."

سپهر سلیمی، فعال اجتماعی که از دوستان نرگس کلباسی اشتری است و مدتی با او همکاری داشته در خصوص ماجرای این زن می‌گوید: شهر رایاگادا بسیار کوچک و در یکی از فقیرترین ایالات هند است که به دلیل مشکلات ژنتیکی، تولد کودکان نابینا در آن زیاد اتفاق می‌افتد.

او در مورد اتهام کلباسی اشتری توضیح می‌دهد: "نرگس" به سهل انگاری در مراقبت از کودکی که هنگام گردش دسته جمعی غرق شده متهم است. کودکان این منطقه بسیار فقیر هستند و اساس این اردوها برای این برگزار می‌شد که این بچه‌ها بفهمند شهرهای دیگری به غیر از رایاگادا هم وجود دارد. این کودک فرزند زوجی است که در موسسه پریشان کار می‌کنند.

سلیمی در خصوص چرایی عدم حمایت مردم محلی از "نرگس" می‌گوید: مسئول سمن محلی که پیش از این، در مورد خانه دختران یتیم برای "نرگس" مشکل ایجاد کرده بود، نخست با تحریک خانواده کودک تلاش می‌کند از نرگس اخاذی کند، اما با مقاومت نرگس پرونده از دادگاه محلی به دادگاه استانی ارجاع داده می‌شود و ابعاد وسیع تری می‌گیرد. متاسفانه روابط اجتماعی پیچیده و شرایط قبیله ای رایاگادا موجب شده مردم محلی نتوانند از نرگس حمایت کنند؛ قشر فقیری که می خواهند از نرگس حمایت کنند توان مقابله با مافیای محلی و پرونده سازی آن ها را ندارند."

به گفته سلیمی ارزش داریی‌های موسسه پریشان چیزی در حدود 100 هزار دلار است که شامل هفت مرکز آموزشی، دو مرکز برای جوانان و دو خانه برای کودکان نابینا و دختران یتیم است و نرگس با حمایت مردمی ماهانه در حدود 300 هزار روپیه نیز به افرادی که در موسسه فعالیت می‌کنند دستمزد پرداخت می‌کند و تلاش برای متهم کردن نرگس توسط افرادی که سلیمی آن‌ها را "مافیای محلی" می‌خواند با هدف جلوگیری از فعالیت کلباسی اشتری و جذب کمک‌های مردمی با استفاده از شهرت سمن او است.

کلباسی اشتری روز جمعه (۱۶ مهر)، در دو نوبت صبح و عصر در دادگاه رایاگادا حاضر شده است. سرکنسول ایران در حیدرآباد و یک وکیل ایرانی نیز همراه او در این دادگاه حضور یافتند. اتهام نرگس "سهل انگاری" در مراقبت از کودکی است که در هنگام گردش دسته جمعی، غرق شده است.

نرگس در کانال تلگرامی خود نوشته است " قاضی اعلام کرده به هیچ وجه زندانی نخواهم شد، اما ممکن است جریمه مالی پرداخت کنم. همچنین گفته شده باید مالکیت خانه‌ها و مراکزی که برای کودکان فقیر و نابینا ساخته ام را واگذار کنم. همچنین قول داده‌اند پرونده تا یک ماه آینده مختومه اعلام شود."

اگرچه محسن رنانی در صحفه تلگرامی‌اش نوشته" دادگاه هنوز به پایان نرسیده و هنوز هیچ حکمی صادر نشده است. جلسه جمعه دادگاه، در واقع چهارمین جلسه دادگاه نرگس بود. هنوز یک جلسه دیگر در اواخر مهر ماه در پیش است و تا یک ماه آینده رای دادگاه صادر می‌شود.

ماجرا پایان نیافته است و ممکن است از جلسه بعدی دادگاه حکم ناخوشایندی بیرون بیاید. البته مقامات قضایی رایاگادا تلویحا به سرکنسول ما قول‌هایی داده اند که ماجرا ختم به خیر شود و نرگس با مجازات زندان روبرو نشود، اما هیچ اعتمادی به سیستم اداری و قضایی هند که شدیدا تحت فشار متنفذان و افراطیان محلی است، نیست. "

به گفته حسن نوریان " با توجه به شرایطی که در منطقه رایاگادا حاکم است و منطقه حالت قبیله‌ای دارد ممکن بود افراد و نزدیکان خانواده کودک غرق شده در رودخانه بخواهند برایشان مشکلی ایجاد کنند به همین دلیل موقتا در شهر دیگری خارج از محل زندگی‌شان سکونت می‌کنند و تنها برای شرکت در جلسات دادگاه به رایاگادا می‌آیند."

نرگس در آخرین پست تلگرامی‌اش نوشته "در طول مسیر متوجه شدیم دو خودرو ما را تعقیب می‌کنند و زمانی که هوا تاریک شد سعی داشتند تصادف ایجاد کنند. برای همین مجبور شدیم در بین راه در هتلی توقف کنیم. تعقیب کنندگان تا ساعتی در آنجا بودند و سپس محل را ترک کردند.

گزارش اتفاق دیشب را به رییس پلیس شهر رایاگادا ایمیل کردم و هنوز جوابی دریافت نکرده‌ام. همچنین نسخه ای از این نامه را برای سرکنسول محترم ایران در حیدرآباد فرستادم.

در خارج از رایاگادا خیلی چیزها برای من عوض شده، صدها هزار و شاید میلیون ها نفر از ماجرای پرونده من آگاه شده اند، عکس و خبر این ماجرا میلیون ها بار به اشتراک گذاشته شده، اما در رایاگادا هیچ چیز عوض نشده. آنچه که در ایران در مورد پرونده من در جریان است با آنچه که در این استان می‌گذرد زمین تا آسمان متفاوت است."

تا کنون در حدود 140 هزار امضا از طریق صحفه https://goo.gl/8BzDRd برای حمایت از کلباسی اشتری جمع آوری شده است، اما نرگس نیاز به حمایت بیشتری به ویژه از سوی مقامات رسمی امور خارجه دارد.

نرگس می‌گوید هیچ کار خلافی نکرده است و خانه‌ها باید برای کودکان فقیر باقی بماند. "هر روز منتظر کسی هستم، هر کس که برای قدم برداشتن به سمت حقیقت و عدالت با من همراه شود..."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha