• دوشنبه / ۱۹ مهر ۱۳۹۵ / ۰۹:۳۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95071911576
  • خبرنگار : 71191

در عاشورا و تاسوعا حسینی

لطفا به ابیانه نروید

لطفا به ابیانه نروید

«روستای تاریخی ابیانه، در روزهای 20 و 21 مهر ماه - مصادف با تاسوعا و عاشورای حسینی - صرفا آماده پذیرایی از ابیانه‌ای‌هاست.»

به گزارش ایسنا، احمد نجیبی، سرپرست پایگاه میراث فرهنگی ابیانه با اعلام این خبر گفت: سنت‌ها و آیین‌های روستای تاریخی ابیانه جایگاه خاصی نزد ابیانه‌ای‌های ساکن در نقاط مختلف کشور و جهان دارد و هر ساله آنها را در این روستا گردهم می‌آورد. این آیین‌ها کاملاً شکل اعتقادی و سنتی دارد و اهالی ابیانه تمایلی برای نمایشی کردن آن ندارند، چون تمرکز بر عمق و محتوای این آیین‌هاست که باعث حفظ و تداوم آنها در طول زمان خواهد شد.

او افزود: در ایام تاسوعا و عاشورا حدود شش هزار نفر از ابیانه‌ای‌های سراسر کشور و خارج از کشور در روستای آبا و اجدادی خود گرد هم می‌آیند تا آیین سوگواری را با اصول سنتی آن اجرا کنند؛ بنابراین، با توجه به ظرفیت محدود بافت تاریخی ابیانه، شرایط لازم برای حضور گردشگران وجود ندارد.

نجیبی با تاکید بر این‌ که مردم ابیانه، افرادی مهمان‌نواز هستند، ادامه داد: اهالی ابیانه با توجه به مهمان‌نوازی و حساسیتی که نسبت به پذیرایی بهینه از گردشگران دارند، از آنها می‌خواهند که بازدید از این روستای تاریخی را برای سایر ایام سال برنامه‌ریزی کنند.

براساس این گزارش، محمد عادلی، دهیار روستای تاریخی ابیانه نیز گفت: بر اساس سنت همه ساله مراسم تاسوعا و عاشورای ابیانه شامل «جغ‌جغه زنی»، «شِده‌گردانی»، «پرسه»، «نخل گردانی ذاکری» و «طلوع‌خوانی» برگزار می‌شود.

وی افزود: این مراسم با حضور همه اهالی غیر ساکن ابیانه از سراسر ایران و جهان برگزار می‌شود و به دلیل محدودیت در فضای برگزاری مراسم، امکان حضور گردشگران مذهبی فراهم نیست؛ بنابراین از همه هموطنان عزیز تقاضا داریم کمک کنند تا این آیین‌ها بدون دخل و تصرف و محدودیت‌های فضا برگزار شود.

او تأکید کرد: در این شرایط ابیانه در تاسوعا و عاشورا نمی‌تواند پذیرای گردشگران باشد.

روستای تاریخی ابیانه از توابع شهرستان نطنز، یکی از مقاصد پرطرفدار گردشگری در استان اصفهان است. بافت تاریخی این روستا در سال 1354 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد و  در حال حاضر تلاش می‌شود تا علاوه بر معماری و بافت روستا، فرهنگ عمومی و آیین‌های سنتی آن نیز مورد حفاظت قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۷-۱۹ ۱۲:۵۰

به نظرم اين ابيانه رو زيادي گندش كردن والا ما كه ما چيزي نديديم وقتي رفتيم اونجا حالا هي الكي خودشون براي خودشون نوشابه باز ميكنن

avatar
۱۳۹۵-۰۷-۲۰ ۰۹:۳۷

کاملا حرف درستی می زنن آقای شهریار. ابیانه نه بالقوه و نه بالفعل چیز زیادی برای گردشگر ندارد. و این نوع تیتر و اخبار بیستر جنبه بازارگرمی دارد. مهمان نوازی زمان نمی شناسد. اینگونه مراسم در استان هایدیگر نیز هیت. یزد، زنجان و گیلان مراسم های شاخصی دارند. گردشگران عزیز بهتر است از آنها بازدید کنند که مهمان نوازیشان زمان ندارد. و تن به توهین هایی اینچنین نسپارند.

avatar
۱۳۹۵-۰۷-۲۰ ۱۶:۱۲

تافته های جدا بافته گرد هم می آیند .