• یکشنبه / ۴ مهر ۱۳۹۵ / ۲۲:۳۰
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 95070402154
  • خبرنگار : 71523

توضیح وزارت علوم درباره هزینه سنوات دانشجویان

توضیح وزارت علوم درباره هزینه سنوات دانشجویان

معاون آموزشی وزیر علوم با هدف شفاف‌سازی درمورد هزینه سنوات دانشجویان، توضیحاتی را در مورد آیین‌نامه‌های جدید آموزشی ارائه کرد.

دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بازنگری آیین‌نامه‌های آموزشی از سال 93 آغاز شد، افزود: تا قبل از سال 93 آیین‌نامه‌های آموزشی به صورت پراکنده و با اعمال سلایق اجرا می‌شد. به همین دلیل از سال 93 بازنگری این آیین‌نامه‌ها آغاز شد و آیین‌نامه آموزشی جدید مقطع کارشناسی در سال 94 و برای دانشجویان ورودی 94 به بعد و آیین‌نامه‌های آموزشی جدید مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در بهمن 94 و اردیبهشت 95 نهایی و ابلاغ شد.

آیین‌نامه‌های جدید آموزشی مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری برای دانشجویان ورودی 95 به بعد لازم‌الاجرا است

وی با تأکید بر اینکه مهم‌ترین ویژگی آیین‌نامه‌های جدید آموزشی یکپارچه شدن آن‌ها است افزود: در این آیین‌نامه‌ها هیچ بخشنامه و تصمیم متفرقه‌ای نافذ نیست.
مدت مجاز تحصیلی برای دانشجویان مقاطع کارشناسی 8 ترم، برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد 4 ترم و برای دانشجویان مقطع دکتری 8 ترم است و امری که در آیین‌نامه آموزشی تحت عنوان آموزش رایگان مطرح می‌شود مربوط به دانشجویانی است که در بازه زمانی مذکور به تحصیل خود پایان می‌دهند.
معاون آموزشی وزیر علوم ادامه داد: اما ممکن است یک دانشجو در بستر قانونی بیش از سقف مجاز را صرف تحصیلات کند. اگر این موضوع به دلیل عوامل خارج از اختیار دانشجو باشد برای مثال استاد راهنما تشخیص دهد که مدت تحصیل دانشجویی باید بیش از حد قانونی باشد، هزینه نباید توسط دانشجو پرداخت شود اما اگر عواملی در طولانی‌تر شدن مدت تحصیل دانشجویان دخیل باشد که در اختیار خود فرد است، هزینه تحصیل باید توسط خود دانشجو پرداخت شود.
شریعتی اظهار کرد: البته در مقطع کارشناسی پیش‌بینی شده است که دانشجو در شرایط خاص با تصویب شورای آموزشی دانشگاه تا دو ترم اضافه سنوات داشته باشد و تعیین هزینه دو ترم بر عهده هیئت امنای دانشگاه است به این معنی که هیئت امنا می‌تواند در شرایط خاص هزینه را صفر در نظر بگیرد.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه‌ها در مورد آیین‌نامه‌های آموزشی کاملاً قانونمند عمل می‌کنند افزود: چنانچه دانشگاهی خلاف آیین‌نامه عمل کند، وزارت علوم بررسی و نظارت خواهد کرد.
معاون آموزشی وزیر علوم در ادامه به این سوال که آیا آیین‌نامه‌های جدید آموزشی عطف به ما سبق می‌شوند، پاسخ داد: آیین نامه آموزشی در مقطع کارشناسی به شرطی عطف به ما سبق می‌شود که به نفع دانشجو باشد اما آیین‌نامه‌های جدید آموزشی در مقاطع تحصیلات تکمیلی فقط برای ورودی‌های 95 به بعد است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۷-۰۵ ۰۷:۵۶

آقای معاون. گذاشتن شرط دو مقاله ISI برای فارغ التحصیلی دانشجوی دکتری (بر خلاف مصوبه هیئت وزیران به منظور پروار کردن استادان و کورس جنون آمیز دانشگاهها با هم در این مقوله) و گرفتن حق سنوات بابت طول کشیدن فرایند قبول مقاله آیا تخلف نیست؟ آیا نخواندن مقاله توسط داور (گاها تا دو سال!!) امری است در اختیار دانشجو که بابت آن سنوات پرداخت کند؟ آیا در تحریم نا نوشته افیلیشن دولتی ایران توسط اکثر ژورنال های امریکایی، مقصر دانشجوی بی نواست که باید بابت آن جریمه پرداخت کند؟ دانشجوی مقطع دکتری منتظر جواب مقاله، کدام آموزش را می بیند که بابت آن هزینه آموزش غیر رایگان پرداخت کند؟!!!!