به گزارش ایسنا، دکتر محمد جلیلی در مراسم یکپارچه آغاز سال تحصیلی دانشگاه علوم پزشکی تهران که امروز با حضور دانشجویان جدیدالورود در ستاد مرکزی این دانشگاه برگزار شد، گزارشی از تاریخچه تاسیس دانشگاه ارائه داد و اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان دانشگاه مادر و اولین مرکز نوین آموزش پزشکی در سال 1230 به عنوان بخشی از مدرسه دارالفنون بازگشایی شد. در واقع دانشکده پزشکی این دانشگاه در سال 1313 تاسیس و بعد از انقلاب به همراه تمامی بخشهای وابسته به عنوان دانشگاه علوم پزشکی تهران از وزارت آموزش عالی جدا شد و تحت وزارت بهداشت قرار گرفت.
وی در ادامه به ارائه گزارشی از دستاوردها و فعالیتهای دانشگاه علوم پزشکی پرداخت و گفت: پذیرش برترینهای کنکور و دانشجویان ممتاز خارج از کشور، داشتن بیشترین دانشجو در رشتههای پزشکی نسبت به سایر مراکز آموزش عالی، در اختیار داشتن 1675 عضو هیات علمی در 11 دانشکده و مراکز تحقیقاتی، حضور بیش از 13 هزار دانشجو، آموزش بیش از دو هزار متخصص در بیشتر از 80 رشته تحصیلات تکمیلی نظیر کارشناسی ارشد، دکتری، فلوشیپ و رزیدنتی، 16 بیمارستان آموزشی، 92 مرکز تحقیقاتی و غیره از جمله دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر جایگاه برتر این دانشگاه در عرصههای بینالمللی گفت: این دانشگاه در عرصههای جهانی در مقایسه با سایر دانشگاههای کشور جایگاه خوبی دارد، به طوری که در رتبهبندیهای بینالمللی جزو 500 تا 600 دانشگاه برتر جهان قرار گرفته و در بین یک درصد مراکز برتر جهان قرار دارد.
دکتر جلیلی ادامه داد: از بین 50 محقق برتر کشور در رشتههای علوم پزشکی و غیرپزشکی 20 درصد این افراد یعنی 10 نفر آنها از دانشگاه علوم پزشکی تهران انتخاب شدهاند. به طور کلی 17 نفر از اعضای هیات علمی این دانشگاه در فهرست یک درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفتهاند.
وی همچنین اضافه کرد: 19 درصد از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با رتبه استادتمام، 25 درصد دانشیار، 52 درصد آنها به صورت مربی در دانشگاه مشغول خدمت هستند. در واقع بیش از 99 درصد این افراد به صورت تماموقت جغرافیایی در دانشگاه حاضر هستند و البته اساتید بینالمللی نیز در قالب اساتید دانشگاه در حوزههای مختلف آموزشی و پژوهشی با دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری میکنند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین گفت: حدود 19 مجله علمی که بالغ بر 2209 مقاله است، در دانشگاه علوم پزشکی تهران نمایه شده است.
وی همچنین وضعیت دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه ارائه خدمات را قابل قبول و رضایتبخش دانست و گفت: شش هزار تخت بیمارستانی در این دانشگاه وجود دارد که بیش از سه میلیون بیمار روزانه به مراکز بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه میکنند. به طور کلی سالیانه بیش از 194 هزار عمل جراحی در این دانشگاه انجام میگیرد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان خاطرنشان کرد: بیش از 2 میلیون و 830 هزار نفر از جمعیت شهری و روستایی کشور تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار دارند و این دانشگاه با 55 مرکز سلامت جامعه، 14 مرکز سلامت روستایی و برخی مراکز دیگر خدمات سلامتی خود را به مردم ارائه میدهد.
انتهای پیام
نظرات