به گزارش ایسنا، رئیس ستادبازسازی عتبات عالیات کشور با اشاره به قرمز شدن تربت سیدالشهداء در روز عاشورای سال گذشته در کرمان که به منظور آزمایش خاک برای اجرای پروژهها آورده شده بود، گفت: با توجه به سطح بالای ایستابی آب اطراف حرم، در سالهای گذشته برای سنگ فرش، یا تاسیسات و ... کار میکردیم، یک متر حفاری میکردیم به آب برخورد میکردیم و شکی نداشتیم اطراف ضریح مطهر آب است؛ اما عملیات اجرایی مقاومسازی که شروع شد و خواستیم شمعهای بتنی را اجرا کنیم، هرچه پایین میرفتیم خبری از آب نبود و تا مقداری که نیاز داشتیم، آب محو شده بود.
وی با اشاره به اینکه اکنون ستونها یک هزار و 200 تن وزن را تحمل میکنند و با احداث گنبد جدید 200 تن دیگر به آن اضافه میشود، افزود: بنابراین آمادهسازی زیرساختها همان مقاومسازی و لاغرسازی ستونهایی است که گنبد روی آن قرار میگیرد.
رئیس ستادبازسازی عتبات عالیات کشور با اشاره به اینکه بخش دیگر پروژه ترفیع گنبد است عنوان کرد: طرح ترفیع گنبد، پیشرفت قابل توجهی در یک سال گذشته داشته و پیشبینی اولیه این پروژه باید دوساله به اتمام برسد که 8 ماه دیگر از زمانبندی باقی مانده است؛ جالب اینکه در حین کار در کربلا متوجه شدیم گنبد فعلی امام حسین(ع) توسط ایرانیها، خاصه کرمانیها و حکام کرمان طراحی شده است.
وی ادامه داد: امکان قطع زیارت زوار نبود و نیز سطح آب اطراف حرم بالا بود و تا 8 متر بیشتر حق حفاری نداشتیم که باعث زمانبر شدن پروژه شده است؛ این از جمله محدودیتهایی است که برای اجرای طرح مقاومسازی ستونها داشتهایم.
پلارک با بیان اینکه، کار دو ستون دیگر باقی مانده است و حداقل دو تا ۴ ماه وقت نیاز است، عنوان کرد: زمانبندی ما در این مقطع تمام شده، اما شاید با تاخیر چند ماهه از زمانبندی، گنبد ساخته شده در کرمان به کربلا منتقل و در آنجا، مونتاژ شود؛ امیدواریم تا یک سال آینده شاهد رونمایی از گنبد جدید امام حسین (ع) باشیم.
وی تصریح کرد: با این قطر و شعاع و ارتفاع، امکان انتقال به شکل مونتاژ شده واقعاً وجود ندارد؛ قصد بهرهبرداری معنوی از این پروژه عظیم در ذهن ما است، اما تصمیمگیری درباره آن زود است.
رئیس ستادبازسازی عتبات عالیات کشور با بیان این مطلب که طرح توسعه حرم یکی از پروژههای بزرگ کربلا است، اظهار کرد: بخش اول این طرح دارای 4 فاز است و حدفاصل بین خیمهگاه تا حرم مطهر یعنی دقیقا منطقه نبرد کربلا را صحن «عقیله بنی هاشم» نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه کار امروز بیشتر از سالیان گذشته است، اضافه کرد: گودبرداری به عمق 25 متر داشتهایم که هیچگاه گودبرداری اطراف حرم تا این حد نبوده است؛ قابل ذکر است که در حین کار به اشیای فلزی مختلفی برخوردیم که البته سالم نبودند و متولیان عراقی گفتند بدون شک اینها میتوانند همان ابزار و آلات بر جای مانده از نبرد کربلا باشد و بر این اساس یک شاخصی شد بتوانیم در طرح توسعه حرم که محل تل زینبیه را با یک جابجایی قابل توجه ۴۰ تا ۵۰ متری در طرح جدید اجرا کنیم که نقطه واقعی آن است.
«پلارک» تصریح کرد: به دلیل علاقمندی دیگر استانها، حدود ۵ هزار خشت طلا از مجموع ۲۴ هزار خشتی که برای گنبد لازم است، توسط غیرکرمانیها اهداء میشود و برای اهداءکنندگان خشتها یک سند معنوی صادر میشود با کد و نام مخصوص صاحب نذر و آن خشت با همان کد بر روی گنبد نصب میشود.
وی با اشاره به اینکه، گنبد در عملیات یک ماه تا ۴۰ روز در کربلا نصب خواهد شد عنوان کرد: برکات مادی و معنوی پروژه بافت قالی صحن حضرت زهرا (س) نیز نصیب مردم استان کرمان شده و در روز عید غدید بخش دیگری از پروژه این صحن افتتاح و بیش از 45 هزار متر مربع از فضای 90 هزار متری آن راهاندازی میشود.
پلارک در پایان علت واگذاری پروژه فرش به استان کرمان را به لحاظ قدمت ارزشمند فرش کرمان دانست و خاطرنشان کرد: قالیچه و فرش اهدایی مردم کرمان در 200 سال پیش به حرم امام علی (ع) را داریم؛ ضمن آنکه بیش از 750 نفر در استان مشغول بافت قالیهای صحن حضرت زهرا (س) هستند و فرشها پس از استفاده در نجف اشرف و متبرک شدن به آن فضا، طی برپایی نمایشگاهی در کرمان به معرض فروش می رسند.
انتهای پیام
نظرات