به گزارش ایسنا، مجتبی شریعتی روز دوشنبه، 15شهریور در نهمین نشست معاونان و مدیران بینالملل دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارکهای علم و فناوری منتخب که با حضور دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، دکتر مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه، دکتر وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم و جمعی از مدیران بینالملل دانشگاهها برگزار شد، گفت: صحبت از بینالمللی شدن مصداقی از رسیدن به تراز جهانی است و علیرغم اینکه دانشگاههای کشور رشد قابل توجهی داشتهاند، هنوز با دانشگاههای مطرح دنیا فاصله دارند.
وی با بیان اینکه اکثر دانشگاههای تراز اول دنیا در آمریکا و اروپا هستند، گفت: خوشبختانه در همه اسناد بالادستی کشور مانند سند چشمانداز توسعه و برنامه چهارم و پنجم توسعه و حتی برنامه ششم رسیدن دانشگاههای کشور به تراز جهانی مورد تاکید قرار گرفته است.
وی افزود: مولفه رقابتپذیری، انگیزه و همکاریهای مشترک با مراکز جهانی از مولفههای رشد علم و فناوری در عرصه بینالمللی است.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: رقابتپذیری یک اصل مهم در رشد علم و فناوری است و ما نمیتوانیم اصطلاحاً فقط در لاک خودمان بمانیم و باید با دیگر کشورها رقابت کنیم. همچنین رشد علم و فناوری یک عزم ملی میطلبد و احتیاج به انگیزه دارد و فعالیتهایمان برای انجام همکاریهای مشترک و متصل شدن به مراکز جهانی باید نهادینه شود.
شریعتی با بیان اینکه هنوز جذب استاد از دانشگاههای مطرح جهان در ایران پایین است، گفت: عملا برای ورود به عرصه جهانی خیلی کار داریم.
وی با بیان اینکه نظامهای رتبهبندی بر اساس پارامترهای مخصوص به خود، رتبهبندی را انجام میدهند، گفت: برای افزایش رقابت بین دانشگاههای کشور امسال یک نظام سطحبندی را مطرح کردهایم.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری رشد علم و فناوری در سطح بینالملل را ملزم به هماهنگی بخشهای مختلف مانند وزارت کشور، وزارت اطلاعات و دستگاه دیپلماسی کشور با دستگاههای آموزش عالی کشور دانست.
شریعتی با اشاره به توانمندی نیروی انسانی کشور در عرصه علم و فناوری، گفت: به افق آموزش عالی کشور بسیار خوشبین هستم.
انتهای پیام
نظرات