به گزارش ایسنا، سردار محسن انصاری که در نشست خبری اعلام برنامههای ستاد بزرگداشت شهدای منا سخن میگفت ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این حادثه بیان کرد: حادثه منا در روز دوم مهرماه سال ۹۴ مصادف با دهم ذیالحجه اتفاق افتاد که خبرگزاری فرانسه آن را مرگبارترین فاجعه تاریخی حج نام برد به واسطه مدیریت غلط و اقدامات ناشایست سعودیها به وقوع پیوست.
رئیس اجرایی ستاد بزرگداشت شهدای منا ادامه داد: زائران ۲۷ کشور اسلامی در حادثه منا به شهادت رسیدند که ۴۶۱ ایرانی در صحرای منا و پیش از آن ۱۰ تن از هم هموطنانمان در مسجدالحرام در حین عبادت به شهادت رسیدند. بنابراین حدود ۵۰۰ نفر در این فاجعه جان خود را از دست دادند که از این میان ۶۰ نفر ایثارگر بودند.
وی توضیح داد: از ۶۰ نفر ایثارگری که در حادثه منا به شهادت رسیدند ۳۷ نفر از جانبازان دوران دفاع مقدس و ۲۳ نفر دیگر نیز از والدین، همسر یا فرزندان شهدا بودند. همچنین 6 دیپلمات و ۱۵ روحانی نیز در میان شهدا هستند. علاوه بر این افراد، دانشمندان فضایی ما، اصحاب رسانه، قاریان، شعرا، فرهنگیان، مدرسان جامعه حوزه که از جمله آنها آقایان مویدی و عارف نیز بودند، جزو افرادی هستند که به شهادت رسیدهاند. بنابراین ترکیب شهدای منا را بیشتر افراد فرهنگی و فرهیخته کشورمان تشکیل داده است.
سردار انصاری تأکید کرد: اهمیت موضوع منا این است که حادثه بسیار مشکوک است و ما نباید آن را ثابت کنیم که حادثه از پیش طراحی شده بود بلکه کشور میزبان باید این کار را انجام بدهد و ظن پیش طراحی یا طراحی حادثه را آنها باید به واسطه تشکیل کمیته حقیقتیاب، حضور در محیط و بازجوییها منتفی اعلام کند. هر چند که کارشناسان کنترل اجتماعات فرضیه از پیش طراحی شدن را منتفی نمیدانند.
وی بیان کرد: ما باید از مقام معظم رهبری تشکر کنیم چرا که ایشان عزای عمومی را اعلام کردند و دستور دادند که پیکرهای شهدا در قطعه شهدا تدفین شود. همچنین موضعگیری انقلابی ایشان در سخنرانیشان در بندر دریایی نوشهر نیز موجب شد که اهانتی به زائران نشود و پیکرها به میهن اسلامی بازگردند. اگرچه ۴۲ یا ۳۹ پیکر با رضایت خانوادهها در مقبرةالشهدای منا دفن شده است. ما بنا داریم نگذاریم که یاد و خاطره شهدای منا به فراموشی سپرده شود و آقای اوحدی نیز در طول یک سال گذشته بارها در این رابطه تلاش کردهاند. براساس منویات مقام معظم رهبری نیز ما مراسم بزرگداشت سالگرد شهدای منا را برگزار خواهیم کرد.
سردار انصاری گفت: برنامهریزیهای برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای منا از سه ماه پیش با حضور ۱۲ سازمان کشوری از جمله بنیاد شهید، بعثه مقام معظم رهبری، خبرگزاریها، وزارت امور خارجه و چند وزارتخانه دیگر انجام شده است.
وی از نامگذاری کاروان ۱۱۱ نفره ورزشکارانمان که به رقابتهای پاراالمپیک اعزام شدهاند تشکر کرد. نام این کاروان ورزشی شهدای منا است.
در بخش دیگر این نشست خبری، سردار انصاری در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر خدماتی که به خانواده شهدای منا ارائه میشود خاطرنشان کرد: سه روز پس از وقوع این حادثه مقام معظم رهبری دستور فرمودند تمامی خانواده جانباختگان منا، جزو شهدا معرفی شوند و در سایت «سجایا»ی بنیاد شهید اسناد و مدارکشان به ثبت رسیده است. با توافقی که میان بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان حج و زیارت انجام شده است به همسر و فرزندان این شهدا نیز حدود 20 نوع خدمات رائه میشود.
وی افزود: رئیس جمهور نیز در مجمع عمومی سازمان ملل تنها نماینده اسلامی از میان حدود 57 کشور بود که در رابطه با شهدای منا سخن گفت. این در حالی است که دیگر کشورها با این استدلال که قضا و قدر بوده است جرأت طرح چنین موضوعی را نداشتند.
انصاری در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در رابطه با اقدامات بنیاد شهید در راستای گرامیداشت شهدای منا توضیح داد: روز سهشنبه موزه شهدای منا در موزه شهدا افتتاح خواهد شد. همچنین خانوادههای این شهدا در روز چهارشنبه با مقام معظم رهبری دیدار خواهند کرد.بعد از ظهر چهارشنبه 17 شهریور ماه کنگره شعر شهدای منا در ایوان شمس برگزار میشود و سخنرانی در خطبههای نماز جمعه نیز از دیگر برنامههای ما به شمار میروند.
وی در پایان گفت: مراسم بزرگداشن سالروز شهدای منا رو یکشنبه همزمان با روز عرفه در مصلای تهران برگزار خواهد شد. همچنین مراسمی به شکل بینالمللی همزمان با روز عید قربان در صحن رضوی بارگاه امام رضا (ع) از سوی آستان قدس رضوی و سازمان بسیج مستضعفین برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات