به گزارش ایسنا، به نقل از سایت خبری تحلیلی بیزینس اینسایدر، از سرگیری فشارها برای ایجاد یک ارتش در اتحادیه اروپا در حالی نمود پیدا کرده است که سران کشورهای عضو در حال بررسی راههای کنار آمدن با خروج بریتانیا از این اتحادیه سیاسی و اقتصادی هستند. بسیاری از سران کشورهای شرق اروپا میگویند، اتحادیه اروپا برای دفاع از خود در برابر تهدیدات احتمالی روسیه وکنترل بحران رو به رشد مهاجرت به یک ارتش نیاز دارد.
ویکتور اوربان، نخست وزیر راست گرای مجارستان از این طرح به شدت حمایت کرده و از آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان خواسته است تا مذاکرات درباره این مساله مناقشه آمیز را آغاز کند.
اظهارات اوربان روز جمعه و در جریان نشست پنج جانبه در ورشو که پیش از نشست سران 27 عضو اتحادیه اروپا برگزار شد، مطرح گردید.
27 عضو اتحادیه اروپا ماه سپتامبر برای اولین بار پس از رفراندوم 23 ژوئن به صورت رسمی تشکیل جلسه میدهند.
اوربان طی اظهاراتی گفت: ما باید مساله امنیت را در لیست اولویتهای خود قرار و یک ارتش مشترک اروپایی تشکیل دهیم.
در همین حال بوهسلاو سوبوتکا، نخست وزیر جمهوری چک نیز خواهان برگزاری "مذاکرهای درباره ایجاد یک ارتش مشترک" شد در حالی که نخست وزیر لهستان نیز تشکیل یک ارتش مشترک را "تاثیرگذار" دانسته بود.
مرکل نیز طی اظهاراتی در این باره خاطرنشان کرد: بسیار مهم است که ما به اشکال مختلف به سخنان یکدیگر توجه کنیم چرا که خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تنها یک رویداد عادی نیست بلکه شکافی عمیق در تاریخ همبستگی اتحادیه اروپاست به همین دلی است که یافتن یک واکنش دقیق و اندیشمندانه بسیار اهمیت دارد.
اتحادیه اروپا در حال حاضر همکاریهایی در زمینه نظامی دارد اما نیروهای مشترک بین کشورهای عضو ندارد. ایجاد یک ارتش به تصویب و تایید تمامی اعضای این اتحادیه نیاز دارد که با توجه به بودجهای که برای این کار انتظار میرود، تقریبا غیرممکن است.
منتقدان ادعا میکنند اجرای این پیشنهاد، نیروهای نظامی جداگانه کشورهای عضو را تضعیف میکند یا به رقابت با ناتو منجر میشود اما الحاق کریمه به روسیه در سال 2014 و تداوم رویکرد روسیه در قبال کشورهای حوزه بالکان کشورهای عضو ناتو و اتحادیه اروپا را برای داشتن نیروی نظامی قدرتمندتر مجاب کرده است.
انتهای پیام
نظرات