به گزارش ایسنا، محمود عباسی در دیدار ماریان شوگراف، وزیر مختار سفارت آلمان با با اشاره به اینکه «گفتوگوهای جمهوری اسلامی ایران و ۵+۱ نشان داد که با گفتوگو و دیپلماسی میتوان بر حادترین معضلات بینالمللی فائق آمد» تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران اهل منطق و گفتوگوست و این منطق در همه زمینهها کاربرد دارد.
وی افزود: کشور آلمان از کشورهای مهم و تأثیرگذار در اتحادیه اروپاست و توسعه مناسبات بین دو کشور در راستای حفظ منافع طرفین است. توسعه این روابط نیازمند ایجاد زیرساخت های لازم در زمینههای حقوقی و قضایی است و ما آمادگی داریم در زمینه انعقاد موافقتنامه همکاریهای حقوقی و قضایی گفتوگو کنیم. با توجه به تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در پرتو گسترش روز افزون مبادلات اقتصادی و تجاری ما میتوانیم تشکیل مرکز حکمیت در امور تجاری و مشاوره بین دو کشور را در دستور کمیسیون قرار دهیم و آن را دنبال کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: وزار ت دادگستری جمهوری اسلامی ایران هماهنگ کننده بین قواست و مباحث حقوق بشر، حقوق شهروندی، حقوق کودک، حقوق مالکیت فکری و مبارزه با فساد را پیگیری مینماید. حقوق شهروندی به عنوان یکی از اولویتهای دولت تدبیر و امید پیگیری آن از مسائل حائز اهمیت در وزارت داگستری است.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری گفت: اعتقاد ما این است که تروریسم به هر شکل و در هر وجه آن محکوم است و نباید نگاه گزینشی به آن داشت. نگاه گزینشی به تروریسم موجب گسترش آن در سطح بینالملل شده است.
وی خاطر نشان کرد: در زمینه مبارزه با مواد مخدر، جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای پیشرو بوده و برای مقابله با ترانزیت آن به اروپا، هزینههای بسیاری متحمل شده و شهدای زیادی تقدیم نموده، در حالی که میدانیم حمله آمریکا و غرب به افغانستان، موجب گسترش مواد مخدر، تروریسم و ناامنی در منطقه شده است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران سالها پناهگاه امن مهاجرین و آوارگان ناشی از جنگ بوده که از کشورهای همسایه وارد ایران شدهاند، در تمام این مدت جمهوری اسلامی ایران برخورد انسانی و کریمانه با آوارگان و مهاجرین داشته است؛ بنابراین به خود حق میدهد که از کشورهای اروپایی انتظار داشته باشد با آوارگان کشورهایی مانند سوریه و عراق به کشورهای اروپایی براساس موازین حقوق بشر دوستانه بینالمللی و کرامت انسانی برخورد شود و در این میان آلمان نقش بسزایی در اتحادیه اروپا برای جلب حمایت کشورهای اروپایی از آوارگان دارد. در حال حاضر اخباری که از وضعیت این آوارگان ارائه میشود، نگران کننده است.
ماریان شوگراف، وزیر مختار سفارت فدرال آلمان نیز بر لزوم تبادل اطلاعات در مسائل مختلف حقوقی، امور مربوط به سرمایه گذاری های دو جانبه هردو کشور، مسائل فرهنگی، حقوق بشر و حفاظت از محیط زیست تأکید نموده و با استقبال از تبادل اطلاعات بین اندیشمندان و حقوق دانان، متخصصین و کارشناسان مربوطه تأکید کرد.
وی همچنین افزود: تبادل اطلاعات و همکاری در زمینه های اقتصادی نیاز به حمایت حقوقی و همکاری دستگاه های اجرایی مرتبط داشته و لازم است تا هماهنگی های لازم بین دستگاه های اجرایی هر دو کشور انجام شود.
وی فضای پس از برجام را فضای مساعدی برای گفتوگو و تبادل اطلاعات و همکاری دانست و اشاره کرد که سفر مقامات رسمی هر دو کشور به خصوص سفر پیشین سفیر معاون صدراعظم آلمان به ایران و سفر آتی ایشان، و متقابلاً ورود مقامات رسمی ایرانی به آلمان نشانگر تمایل هر دو طرف به توسعه روابط اقتصادی و حقوقی و فرهنگی است.
وزیر مختار سفارت فدرال آلمان بر گسترش مناسبات اقتصادی از طریق کمیسیون اقتصادی مشترک تأکید نموده و از ایجاد مرکز حکمیت در جهت توسعه مناسبات اقتصادی استقبال نمود.
وی اظهار کرد: در زمینه حفاظت از محیط زیست ملاقاتی با مسئولین سازمان حفاظت از محیط زیست و وزارت راه و شهرسازی صورت گرفته و با توجه به قوانین حفاظت از محیط زیست و اهمیت مسأله در هر دو کشور برای حفظ محیط زیستی سالم برای شهروندان، نیاز به تبادل اطلاعات و همکاری متقابل وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات