به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه زنجان، وحید رشتچی در نشستی خبری با بیان اینکه وظیفه اصلی این نهاد هدایت، حمایت و شناسایی نخبگان است، تصریح کرد: در فرآیند شناسایی نخبگان دو نوع تقسیم بندی وجود دارد، دسته اول دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند که دارای طرحها و مقالات علمی هستند و دسته دوم کار آفرینان و مخترعان برتر استانی هستند که بهعنوان نخبه محسوب میشوند و بخش دیگر این افراد که هنوز شناسایی نشدهاند سرآمدان هستند که برنامهها و پروژههای جدیدی نیز برای شناسایی این افراد انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه برای هر کدام از این دو دسته برنامههای متعدد و جداگانهای وجود دارد، تاکید کرد: برای حمایت و هدایت دانشجویان نخبه توسط این بنیاد برنامههای متعددی طبق آییننامهها و قوانین وجود دارد که از جمله این برنامهها ارائه مستمری ماهانه برای دانشجویان تحت عنوان پژوهشیار و یا آموزشیار، اختصاص بستههای فرهنگی به این افراد، حمایتهای لازم برای نخبگان به جهت برگزاری کنفرانس و حمایت از پایاننامههای مقطع دکتری از جمله حمایتهای صورت گرفته توسط بنیاد ملی نخبگان محسوب میشود.
رییس بنیاد ملی نخبگان استان اظهار کرد: برای دانشجویانی که در دوران فراغت از تحصیل به سر میبرند برنامه پژوهانههای تحصیل، حمایت از نخبگان مقطع دکتری برای جذب در دستگاههای اجرایی و دانشگاهها و امکان ادامه تحصیل برای دانشجویان دکتری در مقطع پسادکتری برنامهریزی شده است.
رشتچی با بیان اینکه اولویت اصلی این بنیاد شناسایی نخبگان برتر استانی است، گفت: نهایت حمایتی که از جانب این بنیاد میتواند برای نخبگان صورت گیرد این است که محصولات و اختراعات این افراد تا مرحله تجاریسازی پیش برود و این افراد بتوانند موفق به استقرار یک شرکت در پارک علم و فناوری شوند.
وی افزود: همچنین هر ساله جشنوارههای مختلفی برای معرفی محصولات نخبگان برگزار میشود و این اختراعات براساس برتریشان توسط داواران ملی شناسایی و انتخاب میشوند و اولین اختراع افراد که به نوعی اختراع سطح سه محسوب میشود با حمایتها و هدایتها به سطح یک و دو میرسند.
این مسئول در خصوص تعداد فعالان نخبهای که در استان زنجان وجود دارند، گفت: بر اساس تعاریفی که برای نخبه وجود دارد در تعریف جدید، این افراد شامل مخترعینی که دارای اختراع و طرح باشند و دانشجویان بر اساس فعالیتها و مقالات علمیشان تعریف میشود و حدود 120 نفر نخبه استانی بر اساس این تعریف و نگاه نو به نخبه در زنجان وجود دارد.
وی ادامه داد: بر اساس تعریف قدیمی که از واژه نخبه صورت گرفته است این افراد از جمله دانش آموختگان که دارای معدل بالای، مخترعین سطح سه و برگزیدگان جشنواره مهارت بودهاند را شامل میشود و بر این اساس 225 نفر نخبه استانی در زنجان وجود دارد که جمعا 345 نفر تاکنون افراد مشمول فعالیتهای نخبگانی در استان زنجان به ثبت رسیده است.
رشتچی در خصوص اینکه آیا حمایتی از نخبگان روستایی توسط بنیاد نخبگان انجام میگیرد یا خیر، خاطرنشان کرد: در طول سال حداقل یک یا دو نفر از روستاهای دور افتاده استان به این بنیاد مراجعه میکنند و طرحها و اختراعاتشان خصوصا در بحث کشاوزی را معرفی میکنند.
رییس بنیاد نخبگان استان گفت: در گذشته پروژهای برای حمایت از سرآمدان و ناشناختگان فعال دانشگاهی، علمی و یا هر بخش دیگری وجود داشته است، اما متاسفانه این پروژه در شناسایی این مغفول ماندگان موفق نبوده است ولی برای امسال پروژهای با حضور متخصصان و برگزاری کارگروههای مختلف برنامه ریزی شده است تا در صورتیکه حتی این افراد شناسایی نشوند مشمول طرح تکریم بنیاد نخبگان شوند.
وی عنوان کرد: در سال گذشته برای اجرای طرح تکریم سرآمدان استان فعالان بخش صنایع دستی توسط اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی شناسایی شدند و از آنها تقدر به عمل آمد و همچین امسال مصادف با ماه رمضان از فعالان و نوابغ بخش قرآنی تکریم شد.
انتهای پیام
نظرات