محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که همراه با تیم 12 نفره متخصصان ایرانی در حوزههای مختلف در چهلمین اجلاس جهانی یونسکو در استانبول به سر میبرد، با اعلام این خبر در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر نمیتوانیم هیچ پیشبینیای درباره ثبت شدن یا نشدن «کویر لوت» داشته باشیم، اما تیم مذاکرهکننده ایرانی همه تلاش خود را برای صحبت با 21 کشور عضو و اتحادیه «IUCN» (اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت) به کار برده و حدود 23 جلسه به صورت مستقل در این زمینه برگزار کرده است.
وی که مسئول تدوین پروندههای جهانی ایران است، با اشاره به حضور متخصصان محیط زیست، آب، قنات، وزارت امور خارجه و حوزههای طبیعی از کشور در این اجلاس با هدف دفاع از پروندههای ایرانی اظهار کرد: به همه کشورها و اتحادیه توضیحات علمی کامل را دادهایم و از زاویای مختلف در این زمینه بحث کردهایم و توانستهایم آنها را توجیه کنیم. همچنین انتشارات خوبی در این زمینه ارسال شده است و امیدواریم کشورهای عضو با قطعیت به ما رای بدهند.
طالبیان با تاکید بر اینکه «کویر لوت» در سه استان قرار گرفته و بیش از چهار میلیون هکتار وسعت دارد و روستاهای زیادی در مرز آن هستند، افزود: از زمان ارائه پرونده «کویر لوت» به یونسکو، اشکلاتی درباره این پرونده مطرح شده بود که تیم ایرانی تا جایی که میتوانست آنها را برطرف کرده و توضیحات لازم را داده است. با این وجود امکان پیشبینی ثبت شدن یا نشدن این پرونده را تا زمان بررسی و اعلام نتایج آرا نداریم.
به گزارش ایسنا، در چهلمین اجلاس یونسکو، ظهر امروز (جمعه 25 تیرماه) بیستمین اثر ایران «قنات ایرانی» که پروندهای زنجیرهای از 11 قنات ایران و از 6 استان کشور است، با اکثریت آرا در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
انتهای پیام
نظرات