به گزارش ایسنا، در جلسه کانون ملی هماهنگی گردشگری، مسعود سلطانیفر، معاون رییسجمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مرتضی رحمانیموحد، معاون گردشگری، محمدرضا واعظ مهدوی، معاون امور علمی و فرهنگی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، حسن قشقاوی، معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه ایران، احمد اصغری، رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران، رؤسای تشکلهای گردشگری و نمایندگان وزارتخانهها و دستگاهها حضور داشتند که ارائه گزارشی از گردشگری جهان در سال ۲۰۱۵، وضعیت رویدادهای بینالمللی گردشگری در ایران و بررسی چگونگی راهکارهای کاهش هزینه سفر در ایران به عنوان سه دستور جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
هزینه سفر چالشبرانگیزترین موضوع گردشگری داخلی است
مسعود سلطانیفر ـ معاون رییسجمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ در این نشست با اشاره به اینکه در فضای پسابرجام و فضای جدید اقتصادی و سیاسی کشور، اتفاقات مثبت و قابل توجهی در کشور رخ داده است، یادآور شد: امیدواریم با برگزاری ماهیانهی جلسات کانون ملی هماهنگی گردشگری و با همفکری و هماهنگی بین دستگاهها بتوانیم از ظرفیتهای صنعت گردشگری در فرآیند توسعه اقتصادی و فرهنگی کشور بهرهمند شویم.
او با اشاره به دستاورد بزرگ تاریخی جمهوری اسلامی ایران در رویارویی نابرابر با ۱+۵ و دستیابی به دو هدف لغو تحریمها و حفظ حقوق هستهای، بیان کرد: در پنج ماه گذشته، شاهد حضور گروههای مختلف سرمایهگذاری از کشورهای مختلف بودهایم، سرمایهگذارانی که به ایجاد تعامل و روابط جدی با ایران تمایل دارند.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین با بیان اینکه گروههای بسیاری از کشورهای مختلف برای سرمایهگذاری در صنعت گردشگری وارد کشور شدهاند، افزود: امروز وقت آن است تا با ایجاد هماهنگی، گامهای اساسیتری برای رشد و توسعه گردشگری برداشته شود. ظرفیتهای قانونی کانون ملی هماهنگی گردشگری، بستر بسیار مناسبی برای دستیابی به اهداف این صنعت است.
وی گفت: با وجود ظرفیتهایی که در حوزههای مختلف گردشگری اعم از فرهنگی- تاریخی، زیارتی، طبیعی و گردشگری سلامت در کشور ما وجود دارد، سهم ایران از اقتصاد گردشگری جهانی بسیار ناچیز است.
معاون رییسجمهور با اشاره به اهداف پیشبینی شده در سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور برای صنعت گردشگری، اظهار کرد: ایران جزو ۱۵ کشور نخست جهان از لحاظ دارا بودن جاذبههای گردشگری است و سهم ما از اقتصاد گردشگری جهانی باید ۲ درصد باشد، این در حالی است که سهم ما در حال حاضر نیم درصد است. ما برای رسیدن به ۲۰ میلیون گردشگر و دستیابی به هدف سند چشمانداز ۲۰ ساله، ۱۰ سال فرصت داریم و با توجه به اینکه در ۱۰ سال اول از این برنامه عقب هستیم باید با نرخ رشد ۸ تا ۱۲ درصد حرکت کنیم.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر اینکه دستیابی به اهداف و رشد و توسعه صنعت گردشگری، به همت، برنامهریزی، سرمایهگذاری و همفکری و هماهنگی همهی دست اندرکاران نیاز دارد، بیان کرد: تمام دستگاههای دولت و سایر قوا از گردشگری حمایت میکنند و برای رشد و رونق این صنعت عزم جدی دارند.
سلطانیفر ادامه داد: از مهمترین موضوعاتی که باید برای توسعه صنعت گردشگری مورد توجه قرار گیرد، تسهیلات صدور ویزا، ساماندهی شبکه حمل و نقل هوایی، ریلی و جادهای، سرمایهگذاری و ایجاد زیرساختهای مناسب و آموزش نیروی انسانی مرتبط با گردشگری است که در تمامی این بخشها اقدامات جدی و عملی صورت گرفته است.
وی افزود: صدور ویزای الکترونیک که تا قبل از پایان امسال فعال خواهد شد، افزایش زمان ویزای فرودگاهی از ۱۵ به ۳۰ روز، پیگیری فرآیند لغو روادید توسط وزارت امور خارجه از جمله برنامههایی است که در بخش تسهیلات صدور ویزا انجام شده است. همچنین برقراری پروازهای جدید توسط ایرلاینها، خرید هواپیماها و بازسازی شبکه حمل و نقل ریلی از جمله اقداماتی است که در بخش حمل و نقل در حال شکلگیری است.
معاون رییسجمهور در ادامه به ایجاد زیرساختهای گردشگری در کشور اشاره کرد و گفت: در مدت دو سال گذشته ۳۳ هتل ۴ و ۵ ستاره در کشور احداث و مورد بهرهبرداری قرار گرفت. همچنین در حال حاضر ۸۰۰ هتل یک تا ۵ ستاره و هتل آپارتمان در نقاط مختلف کشور در دست ساخت است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: حضور سرمایهگذاران خارجی برای ورود به بازار گردشگری ایران از جمله اتفاقات مثبتی است که پس از اجرای برجام شاهد آن هستیم. این گروههای سرمایهگذاری با مدیریت و ساماندهی سازمان میراث فرهنگی با گروههای هتلساز داخلی مشارکت و همکاری خواهند داشت.
در ادامهی این نشست سلطانیفر، هزینه سفر در کشور را یکی از مباحث چالش برانگیز گردشگری داخلی دانست و گفت: براساس گزارش شورای جهانی هماهنگی سفر و گردشگری، ایران در شاخص هزینه سفر، رتبه نخست را از لحاظ ارزان بودن دارد، این در حالی است که ما در کشور مقایسهی درستی از فصل پرحجم و کم حجم سفر نداریم.
وی اظهار کرد: در صورتیکه تمام اعضای ارائهدهنده تور اعم از ایرلاینها، هتلها و ... با همکاری و همافزایی هزینه تورها را کاهش دهند، شاهد کاهش هزینه گردشگری داخلی خواهیم بود.
معاون رییسجمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به هدفگذاری گردشگری خارجی، افزود: میزبانی از سه درصد شیعیان جهان، یک درصد از مسلمانان جهان، یک درصد از گردشگران کشور چین و روسیه و همچنین گردشگران کشورهای اروپایی ظرف ۱۰ سال آینده، ما را به رقم ۳۲ میلیون گردشگر میرساند. این هدفگذاری ما را به رقم ۲۰ میلیون گردشگر که در سند چشم انداز ۲۰ ساله پیشبینی شده است نیز خواهد رساند.
در ادامه محمدرضا واعظ مهدوی ـ معاون امور علمی و فرهنگی رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ـ با بیان اینکه، گردشگری جزء محورهای مهم برنامهی ششم توسعه کشور قرار گرفته است، یادآور شد: اهداف توسعه صنعت گردشگری در سیاستهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و همچنین برنامه ششم توسعه مشخص شده است و بررسی و احصاء مشکلات، موانع، اقدامات اجرایی و اهداف کمی برای دستیابی به اهداف ضروری است.
واعظ مهدوی به آموزش مدیران، دستاندرکاران و استانداردسازی نیروی انسانی دخیل در صنعت گردشگری اشاره کرد و افزود: تشکیل کارگروهی برای پیگیری و دستیابی به راهکارهای عملی رفع موانع و مشکلات باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون امور علمی و فرهنگی رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی اضافه کرد: هرگونه تخلفی که در زمینه برخورد غیرقانونی با تورها و یا برگزاری سمینارها و کنفرانسهای دولتی در فصل پرحجم سفر صورت میگیرد، پیگیری و رسیدگی میشود.
وی گفت: ایجاد حساب ملی گردشگری میتواند روش مؤثری برای اطلاع از اعداد و ارقام حاصل از صنعت گردشگری باشد.
برخورد عربستان و قانون آمریکا هیچ ضربهای به گردشگری ایران نزده است
حسن قشقاوی ـ معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه ـ خبر داد: ویزای الکترونیک تا شهریورماه امسال عملیاتی میشود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر صدور ویزا بیش از پنج روز طول نمیکشد، اما با عملیاتی شدن ویزای الکترونیک این زمان به ۲۴ ساعت کاهش مییابد.
قشقاوی همچنین دربارهی لغو روادید با کشورهای دیگر، گفت: لغو روادید با کشورهایی مانند ارمنستان و گرجستان به صورت موردی اتفاق افتاده است. ما آمادگی خود را برای لغو روادید با تمام کشورها اعلام کردهایم و در حال پیگیری آن هستیم.
معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه با بیان اینکه پس از مباحثی که بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان صورت گرفت و همچنین با وجود طرح تصویب شده در کشور آمریکا، بنا بر آمار و ارقام هیچ ضربهای به صنعت گردشگری کشور وارد نشده است، گفت: ما خودمان موظف به حمایت و همکاری با بخش خصوصی گردشگری میدانیم.
تبلیغات مغفول مانده است
محمدحسن کرمانی ـ رییس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ـ در این نشست با اشاره به اینکه موانع و مشکلات صنعت گردشگری باید در هماهنگی و با همکاری بخش خصوصی و دولتی مرتفع شود، افزود: توجه به بحث تبلیغات یکی از مواردی است که در گردشگری کشور مغفول مانده است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی با اشاره به دستور جلسهی این نشست دربارهی راهکارهای کاهش هزینه گردشگری داخلی، گفت: بخش خصوصی تنها از هزینه تمام شده میتواند به گردشگران داخلی تخفیف بدهد و در نهایت باید سود مشخصی نیز برای خود داشته باشد.
جمشید حمزهزاده ـ رییس جامعه هتلداران ایران ـ تشکیل کانون ملی هماهنگی گردشگری را از ضروریات توسعه این صنعت دانست و بیان کرد: برگزاری جلسات این کانون میتواند راهکار مفیدی برای حل مشکلات و موانع پیش روی صنعت گردشگری باشد.
وی دربارهی ارایهی راهکارهای کاهش هزینه سفرهای داخلی، اظهار کرد: ترویج فرهنگ استفاده از تور در کشور میتواند یکی از راهکارهای حل این مشکل باشد، در صورتی که مردم از تور استفاده کنند و همه اجزاء دخیل در اجرای تور نیز تخفیفهایی را اعمال کنند، سفرهای داخلی برای مردم ارزانتر خواهد شد.
احمد اصغری ـ رییس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران ـ نیز متناسب نبودن عرضه و تقاضا را یکی از موانع موجود در توسعه صنعت گردشگری دانست و افزود: با توجه به فضای امروز کشور و ورود گردشگران، نبود زیرساختهای مناسب میتواند آسیبزا باشد.
وی ادامه داد: ارایه وامهای کمبهره، ارایه تسهیلات برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی و آموزش نیروی انسانی از جمله برنامههایی است که باید در اولویت قرار گیرد.
برگزاری همایشها به فصل کم سفر منتقل شود
ابراهیم پورفرج ـ رییس جامعه تورگردانان ایران ـ نیز با اشاره به اینکه برای حل مشکلات صنعت گردشگری تمامی وزارتخانهها و دستگاهها باید همکاری و هماهنگی داشته باشند، گفت: در سه سال اخیر وزارت امور خارجه همکاری بسیار خوبی با جامعه تورگردانان داشته است.
وی ادامه داد: برگزاری سمینارها و کنفرانسها در فصل پرحجم سفر گردشگران خارجی به ایران، یکی از معضلات جدی توسعه این صنعت است. باید تدبیری اندیشیده شود تا اینگونه برنامهها و مراسمها به فصلهای کم حجم سفر انتقال یابد تا ما به لغو کردن تورها مجبور نشویم.
در پایان این جلسه، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزاری ماهیانه جلسات این کانون را مورد تاکید قرار داد و گفت: تمام دستگاهها در توسعه و رونق گردشگری نقش و جایگاه ویژهای دارند و در چند سال اخیر ما شاهد همکاری و هماهنگی تمامی دستگاهها برای رشد این صنعت بوده ایم.
در این جلسه مقرر شد؛ شرکتکنندگان، موضوعات و مسائلی را که باید در اولویت دستور جلسه کانون قرار گیرد به صورت کتبی اعلام کنند.
همچنین ارایه راهکارهای کاهش هزینه سفر برای گردشگری داخلی و خارجی از دیگر مواردی بود که مقرر شد اعضاء حداکثر تا ۱۵ تیرماه نظرات خود را در اینباره اعلام کنند تا در جلسه آینده کانون ملی هماهنگی گردشگری مورد بررسی قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات