به گزارش ایسنا، نمایشگاه گروهی نقاشی «تجربه زمستان» با شرکت آثار ۲۲ هنرمند ۲۱ خردادماه، در گالری «ایوان» آغاز به کار کرد.
در این نمایشگاه هنرمندانی از نسلهای مختلف، یک یا دو اثر خود را که در سه دههی گذشته خلق شدهاند، بهنمایش گذاشتند. انسان، موضوع مشترک تمام این تابلوهاست، اما نحوهی برخورد هنرمندان با این موضوع کاملا متفاوت است.
منوچهر معتبر - نقاش پیشکسوت - در تابلویی که سال ۱۳۷۱ به تصویر کشیده، گروهی از زنان را با چادرهای سیاه نمایش داده است که در عقب دستهی عزاداری در حال حرکت هستند و پرچمهای رنگارنگ دستهی عزاداری به فاصلهای دور و جلوتر از آنها دیده میشود.
در تابلویی که نصرتالله مسلمیان سال ۱۳۷۹ خلق کرده، در میان حجمها و خطوط رنگی طراحی خطی فیگور انسان دیده میشود و در جایی دیگر از میان فضایی مبهم، دست انسانی بیرون آمده است.
قدیمیترین تابلوی این مجموعه متعلق به علی ذاکری است که در سال ۱۳۶۹ به تصویر درآمده است. او هم موضوع دستهی عزاداری را بهعنوان سوژه کار خود انتخاب کرده، اما او حضور مردان یک روستا در خیابانی با خانههای کاهگلی را به تصویر کشیده است.
سایر تابلوها بهصورت مساوی بین دهه ۸۰ و ۹۰ تقسیم شدهاند. یکی از نکات قابل توجه نمایشگاه هم حضور دو تابلو از مکرمه قنبری، نقاش خودآموخته، در میان آثار اساتید و هنرمندان حرفهای است.
زرتشت رحیمی که جمعآوری آثار این مجموعه را با ایدهی پرداختن به موضوع انسان ایرانی در چهار دهه گذشته انجام داده است، دربارهی چگونگی انتخاب آثار گفت: با انجام یک فعالیت پژوهشی، هنرمندانی را که در این سالها به موضوع انسان پرداختهاند، شناسایی کردم و به آتلیهی آنها رفتم تا آثارشان را ببینم. با همفکری هنرمندان آثاری را که در زمان خود دارای کیفیت و اهمیت زیادی بود انتخاب کردم. در این میان، آثاری از بعضی هنرمندان وجود دارد که سالها دیده نشده و برای مخاطبان تازه است. نمایش این کارهای آرشیوی فرصتی برای بینندگان بهوجود میآورد تا آثار هنرمندان را بازنگری کنند.
معصومه مظفری - رئیس هیات مدیره انجمن نقاشان ایران و یکی از هنرمندان حاضر در این نمایشگاه - نیز اظهار کرد: چیدمان نمایشگاه خوب است. گردآورندهی آثار توانسته در ارتباط با آن فضایی که در ذهن خود داشته است، انتخاب هوشمندانهای انجام دهد. همه ما تجربههایی مانند جنگ تحمیلی و مسائل گوناگون اجتماعی در ایران و جهان را پشت سر گذاشتهایم و در بعضی از آثار خود نمایش دادهایم.
بهنام کامرانی - نقاش و مدرس دانشگاه - نیز که اثری از خود را در این نمایشگاه شرکت داده است، گفت: اهمیت این نمایشگاه بیشتر از این جنبه است که رحیمی تعدادی از هنرمندان نسل میانه را جمع کرده که معمولا کمتر به آنها پرداخته میشود، چون در حراجها و بیینالها بیشتر هنرمندان پیشکسوت مورد توجه قرار میگرفتند و در سالهای پس از جنگ و دورهی گشایش هم به سرعت جوانگرایی زیاد شد، اما کارهایی که نسل میانه انجام داده بود، کمتر دیده و حتی نادیده گرفته شد. در عین حال، بیشتر هنرمندان نسل میانه، تجربهگرا و فیگوراتیو هستند و تجربیات خود را ضبط کردند. به نظرم مجموعهی خوبی جمع شده که با توجه به فضایی که گالری «ایوان» دارد، کارها به خوبی در کنار هم قرار گرفته و بده و بستان خوبی با هم دارند.
رزیتا شرفجهان، خسرو خسروی، فرشید ملکی، بهنام کامرانی، معصومه مظفری، شهره مهران، منوچهر معتبر، نصرتالله مسلمیان، افشین پیرهاشمی، محمد خلیلی، مهرداد محبعلی، علی ذاکری، شهرام کریمی، نزار موسوینیا، حسین خسروجردی، بهرنگ صمدزادگان، شنتیا ذاکرعاملی، سمیرا اسکندرفر، حامد صحیحی، احمد مرشدلو، مکرمه قنبری و داریوش قرهزاد هنرمندانی هستند که آثار آنها در این نمایشگاه حضور دارد.
نمایشگاه گروهی «تجربه زمستان» تا ۹ تیرماه برپاست و علاقهمندان میتوانند برای بازدید از این آثار به نشانی الهیه، خیابان مهدیه، خیابان جبهه، کوچه لسانی، بنبست حمید، شماره ۱ مراجعه کنند. گالری «ایوان» مانند دو نمایشگاه گذشته، سهم خود از فروش این آثار را به یکی از موسسات خیریه معتبر اهدا خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات