عضو هیئت علمی گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی دانشگاه تبریز گفت: شیرهای غنی شده با کلسیم و ویتامین D برای رفع مشکل کمبود این ریزمغذیها در کشور ما که اکنون بسیار مشهود بوده؛ مفید و ضروری است.
رضا رضایی مکرّم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه آذربایجان شرقی، افزود: با اینکه شیر و لبنیات به خصوص انواع غنی شده شان منابع خوبی برای تامین ویتامین ها و مواد معدنی ذکر شده هستند، اما سرانه مصرف لبنیات در کشور ۸۵ تا ۸۰ لیتر در سال است که این مقدار در کشورهای توسعه یافته بین ۳۵۰ تا ۵۰۰ لیتر است!.
وی تشریح کرد: ترکیبات مورد استفاده برای غنیسازی باید از شرکتهای معتبر و باکیفیت خوراکی تایید شده تهیه شده باشند.
رضایی مکرّم با اشاره به شرط دیگری برای غنیسازی شیر ادامه داد: دوز غنیسازی باید به دقت کنترل کیفی شده و متناسب با نیازهای تغذیهای جامعه هدف باشد که از دیگر شروط غنیسازی تلقّی میشود. استادیار علوم و صنایع غذایی دانشگاه تبریز از لزوم مصرف متعادل شیر گفت و یادآور شد: زیادهروی در مصرف هر چیزی میتواند خطرآفرین باشد و لبنیات غنی شده هم از این قاعده مستثنا نیستند و مصرف بیش از حد شیرهای غنی شده میتواند خطرات خودش را داشته باشد.
وی افزود: در کل نباید یادمان برود که تغذیه علم تنوع و تعادل است و بهتر است از تمام گروههای غذایی، با رعایت مقادیر مورد نیاز بدن و توصیه شده در علم تغذیه، مصرف کنیم.
وی افزود: غنیسازی همان کامل نمودن غذا است، در غنیسازی مواد غذایی با ویتامینها و مواد معدنی تکمیل و اصلح میشوند و در نتیجه باعث تغذیه بهتر و سلامت بیشتر میشود.
رضایی مکرّم با اشاره به اسید آمینه های موجود در شیر تاکید کرد: شیر با دارا بودن 10 اسید آمینه ضروری بدن یکی از کاملترین موادغذایی در دسترس انسان است و در این میان نقش شیر در تامین انرژی روزانه، اسیدهای چرب ضروری، ایمونوگلوبولینها و سایر ریزمغذیها نیز قابل توجه است.
انتهای پیام
نظرات