دبیر نهمین کنگره پیشگامان پیشرفت، هدف از برپایی این کنگره را مشارکت جوانان در طراحی و اجرای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دانست.
به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر هادی اکبرزاده در نهمین کنگره پیشگامان پیشرفت که صبح امروز در مرکز همایشهای کتابخانه ملی ایران آغاز به کار کرد، هدف از برپایی این کنگره را علیرغم مشکلات مختلف آشنایی جوانان با الگوی پایه پیشرفت و مشارکت آنها در طراحی الگوی ایرانی اسلامی دانست و گفت: این الگو یک بحث محوری است و در دستور کار نظام قرار دارد. در عین حال بحث آینده هم مطرح است. آینده متعلق به جوانان است و آنها باید از ابتدا در ساخت آن مشارکت داشته باشند.
وی افزود: هدف دیگر برگزاری این کنگره آگاه شدن و الگوگرفتن دستاندرکاران طراح با نظرات جوانان است.
دبیر نهمین کنگره پیشگامان پیشرفت با بیان اینکه کنفرانسهای سالانه فصل بهار همزمان با کنگرهها برگزار میشود، اظهار کرد: با وجود سختیهای همزمان برگزار کردن کنفرانسها و کنگرههای سالانه این برنامهها برای ایجاد تعامل بین دو بخش کنفرانس و کنگره همزمان با یکدیگر برگزار میشوند تا تعامل و همفکری خوبی بین دو قشر تاثیرگذار جامعه شکل بگیرد.
اکبرزاده با اشاره به موضوع نهمین کنگره پیشگامان پیشرفت و پنجمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: موضوع کنگره و کنفرانس الگوی پایه پیشرفت تعیین شده است که آن را میتوان بنیاخته آغازینی تصور کرد که با رشد تدریجی موزون نهایتا به الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت منتهی خواهد شد.
وی با توجه به سرفصلهای این الگو یادآور شد: در یکی دو سال گذشته کارهای گستردهای انجام و در نشستهای کنفرانس و کنگره ارائه شد که شامل پنج سرفصل تحت عناوین مبانی، آرمان، رسالت، افق و تدابیر است.
دبیر نهمین کنگره پیشگامان پیشرفت در تشریح این سرفصلها خاطر نشان کرد: در بین سرفصلهای یاد شده مبانی را میتوان به منزله ریشهای برای درخت متصور شد که منظور از آن پیشفرضها و اصول اولیهای است که باید رعایت و از متون دینی ما استخراج شوند.
اکبرزاده افزود: آرمانها ارزشهایی هستند که باید در مسیر تحقق الگو رعایت شوند و چراغ راه و راهنما باشند. از ارزشهای فرازمانی و فرامکانی میتوان ارزش و هدف را با هم تلقی کرد.
وی ادامه داد: «رسالت» به معنای ماموریت مردم و نظام اسلامی در راستای تحقق اهداف و آرمان است.
دبیر نهمین کنگره پیشگامان پیشرفت همچنین با اشاره به مفهوم افق در سرفصلها یادآور شد: از افق به عنوان چشمانداز هم یاد میشود که البته تعبیر افق جامعتر و عمیقتر است و بر چشمانداز ارجح است. افق روشن و امیدبخش و مرز بین آسمان و زمین است.
اکبرزاده ادامه داد: تدابیر این کنگره و کنفرانس اقدامات اساسی و تصمیمات کلانی هستند که برای رسیدن به افق در راستای آرمان باید اتخاذ شوند.
وی با اشاره به آثار ارسال شده به کنگره گفت: امسال 580 اثر در قالب مقاله، شعر و داستان کوتاه به دبیرخانه کنگره ارسال شده است که از بین این آثار پس از داوری توسط 30 نفر از اعضای جوان هیات علمی دانشگاهها، 201 اثر پذیرفته شده است؛ از این بین 50 اثر به صورت حضوری و شفاهی ارائه میشوند. 100 اثر به صورت پوستر طراحی شدهاند و باقی آثار در قالب کتاب کنگره منتشر خواهند شد.
وی همچنین افزود: در زمان برپایی کنگره شش نشست تخصصی وجود دارد که در پایان هر یک جلسات پرسش و پاسخ برگزار میشود.
اکبرزاده ادامه داد: برای مقالات پوستری هم زمان مشخصی اختصاص داده شده است که نویسندگان این مقالات کنار محل نصب پوسترهایشان برای پاسخ به پرسشهای احتمالی حضور داشته باشند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: از بین 450 پایاننامه و رسالهای که به کنگره رسیده است، 220 عنوان موضوع مرتبط با کنگره داشته است و در نمایشگاه ارائه شدهاند که از این بین چهار رساله برتر انتخاب شده است.
انتهای پیام
نظرات