یک مدیر سینمایی در بخش بینالملل با تشریح برنامههای "چتر سینمای ایران" در جشنوارهی فیلم کن گفت: معتقدم مدیران و مسوولانی باید در جشنواره کن حضور داشته باشند که حضورشان مثمرثمر باشد پس قرار نیست لشکرکشی کنیم.
ایرج تقیپور که با خبرنگار سینمایی ایسنا گفتوگو میکرد، دربارهی اولویتهایشان در جشنوارهی کن پیشرو توضیح داد: با توجه به برنامه تدوین شده و در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی، تلاش کردیم تا هر کاری که بخش خصوصی میتواند انجام بدهد را دولت مرتکب نشود.
مدیریت بینالملل سازمان سینمایی کشور ادامه داد: در این راستا، امسال کار توزیع فیلمهای ایرانی توسط موسسات دولتی انجام نخواهد شد بنابراین ما تشویق کردیم تا شرکتهای خصوصی در این زمینه فعال شوند چون ما شرکتهای پخش خصوصی فیلمهای ایرانی داریم که موفق هم بودهاند اما کفایت، این تعداد فیلم سینمایی را نمیکنند.
وظیفه فارابی و موسسه رسانههای تصویری خدمات زیربنایی است
او خاطرنشان کرد: قطعا در بازار کن در زیر چتر سینمای ایران، یکی دو شرکت خصوصی در زمینه پخش اضافه میشوند و وظیفه فارابی، موسسه رسانههای تصویری ارائه خدمات زیربنایی است مثلا برای فارابی ارتباط با سازمانهای بینالمللی و بازارهای جهانی پیش بینی شده است.
تقیپور در پاسخ به اینکه مدیریت چتر سینمای ایران در کن برعهده کیست؟ گفت: چتری که قرار است برپا شود سرپرستیاش به فارابی و طبعا به مدیریت بخش بینالملل آن امیر اسفندیاری سپرده شده است. در میان پخشکنندگان بخش خصوصی هم خانم شهابی، اطبایی و یکی دو موسسه جدید ایرانی که ترجیحمان این است که نامشان در آنجا علنی شود کار پخش فیلمها را برعهده دارند، البته کانون ایراننوین (خانم علیزاده)، برادران دالوند، حوزه هنری و تعدادی دیگر نیز در بازار کن حضور دارند.
او در پاسخ به اینکه بخش خصوصی همچون محمد اطبایی و کتایون شهابی خارج از چتر سینمایی ایران همیشه غرفه دارند، آیا امسال هم جدا از چتر سینمای ایران غرفه خواهند داشت، گفت: ما تلاش کردیم این دوستان امسال زیر چتر سینمای ایران باشند چون همگی برای یک هدف مشترک کار میکنیم و وظیفه ما حمایت از آنهاست اما دوستان ترجیح دادند امسال نیز غرفهای جداگانهای داشته باشند اما امیدوارم وضعیت بینالملل سینمای ایران به سمتی برود که آنها نیز از سال بعد زیر چتر سینمای ایران باشند.
از روز اول شرط کردم سفر خارجی نروم
این مسوول در پاسخ به اینکه آیا خودش نیز در کن حضور خواهد داشت، گفت: از روز اول شرط کردم که سفر خارجی نداشته باشم! البته شرط جالبی نیست اما معتقدم مدیران و مسوولانی باید در کن حضور داشته باشند که حضورشان مثمرثمر باشد پس قرار نیست لشکرکشی کنیم.
من اصرار دارم ایوبی به کن برود
او در عین حال خاطرنشان کرد: امسال با توجه به حضور یک فیلم کوتاه، دو فیلم سینمایی (وارونگی و فروشنده) و حضور یک داور ایرانی در بخش اصلی، سال استثنایی برای سینمای ایران خواهد بود و به همین دلیل من اصرار کردم که آقای دکتر ایوبی به عنوان مسوول سینمایی به کن بروند چون به نظرم «فروشنده» به عنوان یکی از فیلمهای بخش رقابتی بیش از 80 درصد شانس دریافت جایزه دارد.
تقیپور در پاسخ به اینکه موسسه رسانههای تصویری قطعا فیلمی در کن عرضه نخواهد کرد، گفت: قطعا همینطوری خواهد بود! اما موسسه نمایندگانی در کن خواهد داشت.
موسسه عهدهدار وظایف زیر بنایی شده است از جمله راهاندازی مرکز اطلاعات سینمای کشور به زبان انگلیسی، پایگاه خبری سینمای ایران، چند وب سایت اطلاعرسانی دیگر برای تشویق سرمایهگذاری و تاسیس مرکز ملی آپلود فیلمهای ایرانی که از برنامههای درازمدت ماست.
چرا امسال سینمای ایران در کن «پاویون» ندارد؟
او در پاسخ به اینکه چرا امسال پاویون در کن برای سینمای ایران تدارک دیده نشده، گفت: به نظرمان چتر سینمای ایران و پاویون با هم ضرورتی نداشت به هرحال علاوه بر صرفهجویی در بخش هزینه، احساس کردیم کارهایی که میخواهیم انجام بدهیم را میتوانیم در زیر چتر سینمای ایران پیگیری کنیم.
کدام مدیران عازم کن میشوند؟
این مدیر فرهنگی در پاسخ به اینکه کدام یک از مدیران سینمایی عازم کن خواهد شد به ایسنا گفت: غیر از یکی دو نفر و شخص آقای ایوبی که به اصرار من قرار است بروند _به خاطر سال استثنایی سینمای ایران _ که البته امیدوارم که بروند؛ بقیه مدیران یکی، دو نفر هستند.
او اظهار امیدواری کرد که برنامه جامع فعالیتهای بینالمللی سینمای ایران که در حال تدوین است به زودی ابلاغ و به تدریج از این آشفتگیای که در عرصه بینالمللی سینمای ایران شاهدیم فاصله بگیریم و به جایگاه واقعی آن برسیم.
موسسات سازمان سینمایی فیلم ارایه نمیکنند
تقیپور در پایان در پاسخ به اینکه قطعا هیچکدام از موسسات و بنیاد فارابی که زیر مجموعه سازمان سینمایی است، فیلمی در کن ارائه نخواهد کرد، گفت: قطعا از طرف موسسه رسانههای تصویری فیلمی ارائه نخواهد شد اما یک فیلم را قبل از اینکه من مسوولیت قبول کنم، بنیاد سینمایی فارابی پخشش را بر عهده گرفته بود بنابراین احتمالا فارابی یک فیلم داشته باشد. اما موضوع مرکز گسترش یک موضوع جداگانهای است چون جایگزین دیگری در بخش، پخش فیلمهای کوتاه و مستند در عرصه جهانی نداریم بنابراین به محض اینکه موسسهای در بخش خصوصی در این حوز فعال شود، مرکز گسترش به وظایف زیربناییاش میرسد.
همچنین طبق پیگیری خبرنگار سینمایی ایسنا از سینماگرانی که در جشنوارهی فیلم کن حضور خواهند داشت، رضا میرکریمی، کمال تبریزی از جشنوارهی جهانی فجر و محمد مهدی عسگرپور (کارگردان) برای شرکت در اجلاس فیاپف به عنوان یکی از اعضاء آن در این رویداد حضور خواهند داشت.
علیرضا تابش، امیر اسفندیاری، وحید اسفندیاری و کامیار محسنین از بنیاد سینمایی فارابی در این رویداد حضور خواهد داشت.
از میان شرکتهای توزیع و تولید فیلمهای ایرانی، محمد اطبایی (مستقلهای ایرانی)، کتایون شهابی، برداران دالوند از آریا صنعت هنر، علی نوری اسکویی از شرکت انیمیشن اشراق، نگین موسوی و میثم معراجی از فیلمیران، نمایندگانی از مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و حوزه هنری در این رویداد سینمایی حضور خواهند داشت.
انتهای پیام
نظرات