• دوشنبه / ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۳:۵۴
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 95013013963
  • خبرنگار : 71461

تجلیل از فعالیت‌های «منیر گرجی» پژوهشگر و فعال حوزه قرآنی

تجلیل از فعالیت‌های «منیر گرجی» پژوهشگر و فعال حوزه قرآنی

مراسم نکوداشت منیر گرجی پژوهشگر و فعال حوزه قرآنی با حضور جمعی از اندیشمندان، صاحب‌نظران و چهره‌های برجسته کشور به همت معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری و با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

مراسم نکوداشت منیر گرجی پژوهشگر و فعال حوزه قرآنی با حضور جمعی از اندیشمندان، صاحب‌نظران و چهره‌های برجسته کشور به همت معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری و با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مراسم منیر گرجی اظهار کرد: در 1400 سال پیش قرآن به بشر توصیه کرد که همه باید با احترام و عزت با یکدیگر برخورد کنند. ما در این چند سالی که از ظهور اسلام می‌گذرد با اسلام و با خود چه کرده‌ایم؟

این قرآن‌پژوه گفت:‌ خداوند در قرآن همواره مردم را خطاب قرار می‌دهد و هرگز نگفته "ای زنان و ای مردان و یا "ای اهل مکه و مدینه" بلکه همواره فرموده « یا ایها الناس» یعنی همه انسان‌ها زن و مرد، شاه و غلام همه بشر هستند. برخی می‌خواهند به اسم اسلام از ارزش زن کم کنند. در حالی که اسلام 1400 سال پیش بیشترین ارزش را برای زن قائل بوده است.

گرجی تاکید کرد: در برخی از تقسیم‌بندی‌ها گروهی می‌خواهند گروه دیگر را از همه چیز محروم کنند در حالی که این حرف و رفتار در شأن اسلام نیست. به چه دلیل ما اجازه داده‌ایم در همه این زمان‌ها این همه تحقیر شویم. ما نمی‌توانیم بگوییم که انسان چه شرافتی دارد اما ارزش انبیاء در نزد خداوند بسیار زیاد است و کسانی که به حرف انبیاء‌ عمل کنند کم از مقام ائمه (ع) ندارند.

در این مراسم شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه «خدا را شاکریم که توانستیم در این سال که با روز زن آغاز شد و در هفته گرامیداشت معلم از مقام شامخ سرکار خانم منیر گرجی تقدیر کنیم» اظهار کرد: این بانوی بزرگوار قبل از انقلاب در دوران مبارزه یک مبارز مسلمان و فعال بود و به عنوان یک خطیب همه از فن خطابه و سخنوری ایشان بهره می‌بردند و در تربیت و روشنگری نسل زنان انقلابی از هیچ تلاشی فروگذار نکرد. همه شاگردان ایشان هنوز خاطره‌های سخنرانی‌های پرشور و هیجان‌انگیز ایشان را در آن روزگار به یاد دارند.

در ادامه این مراسم، معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیستنیز با اشاره به اینکه «برگزاری این نشست پاسداشت خادمان و اندیشه‌ورزان قرآن و خود قرآن کریم است» گفت: امیدوارم بتوانیم از ریشه‌هایی که سبب می‌شوند ما درختان زیبا و پرباری داشته باشیم محافظت کنیم درختانی که خدمات بی‌نظیری برای انسان‌ها داشته‌اند.

وی در حالی که با لحنی بغض‌آلود و چشمانی اشک‌بار سخن می‌گفت، خطاب به بانو گرجی اظهار کرد: شما به ما آموختید که در روزگار سخت به قرآن پناه ببریم و از مراسمی که برای بزرگداشتتان گرفته شده رنجور نباشید چرا که این مراسم پاسداشت قرآن کریم است. ما برای خدمات شما طی این سال‌ها و درس‌هایی که به ما آموختید سپاسگزار هستیم اینکه انسان بتواند خدمت کند و خدمتش دستاورد داشته باشد بی‌نظیر است.

هم‌چنین در ادامه نرگس گرجی، مشاور امور ایثارگران معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری اضافه کرد: انتظار می‌رود با همیاری و همکاری دستگاه‌های ذی ربط و سازمان‌های مردم نهاد این طرح به شکل ملی و سازمان یافته با شناسایی زنان پیشکسوت فرهنگ ساز و افتخارآفرین عرصه‌های مختلف در سراسر کشور به اجرا درآید.

وی گفت:‌ هدف از برگزاری این همایش ارتقای سطح آگاهی، بینش و نگرش جامعه نسبت به ارج نهادن و پاسداشت زنان ارزشمند، فرهیخته و معرفی آنان به نسل امروزی است.

به گزارش ایسنا، در ادامه این آیین، رضا صالحی‌امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه «تجلیل از بانو گرجی تجلیل از اخلاق، انسانیت و شرافت است» گفت: همه ما مدیون تلاش‌های ارزنده ایشان هستیم و جا دارد که همیشه و در همه ایام از زنان بزرگ یاد کنیم که در شکل‌گیری انقلاب اسلامی نقش داشتند.

وی با اشاره به سه نحله فکری که درباره زنان پس از انقلاب اسلامی شکل گرفت، افزود: نخستین نگاه فکری فمینیستی بود که زن را از خانه به کارخانه آورد اما کانون خانواده را متلاشی کرد. نگاه دوم رویکرد تحجری داشت که زن را فقط در پشت درهای بسته تعریف می‌کرد و نقش زن را در جامعه انکار می‌کرد اما نگاه سوم رویکرد اعتدالی عقلانی به زن دارد و نقش آن را در خانه و جامعه تبیین می‌کند و هیچ تمایزی بین زن و مرد قایل نمی‌شود. برای اثبات این رویکرد وجود بانو گرجی کافی است.

صالحی‌امیری با تاکید بر اینکه «وجود بانو گرجی سرمایه اجتماعی، فرهنگی و انسانی ماست» یادآور شد: ایشان انسان‌های بسیاری را تربیت کردند و ما باید بدانیم که سرمایه فقط در کارخانه و بانک نیست بلکه سرمایه انسانی مهمتر است و بانو گرجی سرمایه انسانی ماست و ای کاش درک و فهم روشنی بود تا متحجران و فمینیست‌ها بدانند که اگر قرار است توسعه به مقصد برسد باید نیمی از مسافران آن زنان باشند چون بدون زن و تفکر زنانه به توسعه نمی‌رسیم.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در بخش پایانی سخنانش به تجلیل از سایر شخصیت‌هایی مانند پوری سلطانی و حجت‌الاسلام دعایی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: بیش از آنکه این افراد به تجلیل از ما نیاز داشته باشند ما به تجلیل از آنها نیاز داریم چون اگر قرار است به قله‌های انسانیت برسیم باید مسیر این افراد را دنبال کنیم. اگر امروز درخت فضیلت در جامعه زنان سبز است به دلیل ریشه‌هایی چون بانو منیره گرجی است.

در پایان این مراسم از کتابخانه ملی زنان توسط شهین دخت مولاوردی و جمعی از فعالان در حوزه زنان رونمایی شد.

هم‌چنین در پایان مراسم از فعالیت‌های ارزشمند منیر گرجی پژوهشگر و فعال حوزه قرآنی تجلیل به عمل آمد.

«نشست تخصصی زن در قرآن» نیز قرار است عصر امروز برگزار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha