• سه‌شنبه / ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 94121811687
  • خبرنگار : 71413

خاورمیانه‌ در فهرست نامزدهای «جورج اورول»

خاورمیانه‌ در فهرست نامزدهای «جورج اورول»

جایزه «جورج اورول» که مهم‌ترین جایزه کتاب سیاسی جهان لقب گرفته، فهرست نامزدهای اولیه‌اش را اعلام کرد.

جایزه «جورج اورول» که مهم‌ترین جایزه کتاب سیاسی جهان لقب گرفته، فهرست نامزدهای اولیه‌اش را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کتاب‌هایی با موضوع مصر، عراق و سوریه جو حاکم بر فهرست نامزدهای اولیه جایزه کتاب «جورج اورول» 2016 را به دست گرفته‌اند.

امسال هیچ اثر ادبیات داستانی موفق به راه‌یابی به این مرحله نشده و در فهرست 13 عنوانی نامزدهای «جورج اورول»، نام روزنامه‌نگار «گاردین»، نویسنده‌ای مصری و کارشناس مسائل خاورمیانه‌ به چشم می‌خورد.

«حلقه زدن دور میدان» کتابی از «وندل استیونسون» است که به انقلاب مصر و نقش میدان «التحریر» در تظاهرات مردمی می‌پردازد. «اما اسکای» نویسنده‌ای است که با اولین کتاب خود «گره‌گشایی»، راهی این رقابت‌ها شده. این اثر درباره حضور داوطلبانه در جنگ عراق با آمریکاست.

«ثمر یازبک» که سال 2012 جایزه «پن» را به خاطر شجاعت در پوشش اخبار جنگ در سوریه دریافت کرد، در این دوره با «عبور» نامزد شده است.

به گزارش گاردین، از رقیب‌های این نویسندگان می‌توان به «اندی بکت» روزنامه‌نگار «گاردین» اشاره کرده که برای نگارش «قول یک معجزه را به تو داده بودم: انگلستان 80 – 82» از سوی هیات داوران جایزه کتاب سیاسی «جورج اورول» انتخاب شده است.

«آنه ماری اسلاتر» که مشاور سیاسی سابق «هیلاری کلینتون» بوده، با کتاب «کار ناتمام» راهی این رقابت‌ها شده است. «استیو هیلتون» مشاور سیاسی پیشین «دیوید کامرون» هم با «انسان‌های بیشتر» نامزد شده است.

«خانه‌ای کنار رودخانه» نوشته «توماس هاردینگ»، «فرانسوی‌ها چطور فکر می‌کنند» نوشته «سودیر هزارسینگ»، «پول دیگران» نوشته «جان کی» و «اشک‌ راجاها‌» از «فردیناند مونت» از دیگر نامزدهای جایزه «جورج اورول» 2016 هستند.

برندگان بخش‌های مختلف «جورج اورول» طی مراسمی در اواخر ماه می معرفی می‌شوند. جایزه 3000 پوندی «جورج اورول» شامل بخش‌های روزنامه‌نگاری، وبلاگ‌نویسی و گزارش اجتماعی نیز هست. این جایزه که در سال 1993 راه‌اندازی شده‌، سالانه به نویسندگانی تعلق می‌گیرد که با آثارشان به آرمان‌های «جورج اورول» نزدیک‌ترند. هدف نویسنده «1984» "تبدیل ادبیات سیاسی به اثری هنری" بود.

جایزه‌ «جورج اورول» ابتدا در بخش کتاب سیاسی کار خود را آغاز کرد. بعدها بخش روزنامه‌نگاری و در سال 2008 جایزه‌ وبلاگ‌نویسی نیز به آن اضافه شد. از سال گذشته بخش جدیدی هم به این جوایز اضافه شده که به بهترین اثر در حوزه گزارش اجتماعی تعلق می‌گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha