یکی از دوستان «هارپر لی» نویسنده فقید رمان «کشتن مرغ مقلد» از شروع نگارش کتابی درباره این نویسنده خبر داد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «وین فلینت» از دوستان قدیمی هارپر لی، رماننویس آمریکایی که ماه پیش درگذشت، گفت در حال نگارش اثری زندگینامهای درباره این نویسنده مشهور است.
هارپر لی در دنیا با کتاب «کشتن مرغ مقلد» که اثری درباره مبارزه با نژادپرستی است، شهرت دارد. این نویسنده برنده «پولیتزر» که 89 سال داشت، درست در شب درگذشت «اومبرتو اکو» نویسنده و فیلسوف ایتالیایی از دنیا رفت.
فلینت اعلام کرده این کتاب تلفیقی از خاطرات و زندگینامه لی است و نگارش آن تا پایان سال جاری میلادی به اتمام میرسد. او استاد تاریخ در دانشگاه است و سابقه دوستی 35 ساله با هارپر لی داشته است.
به گزارش ای.بی.سی، وین فلینت فردی بود که مراسم یادبود این نویسنده فقید را در روز 21 فوریه در کلیسای «متودیست» مونروویل ترتیب داد و به او ادای احترام کرد.
نل هارپر لی 28 آوریل 1926 در آلاباما متولد شد. او در سال 1960 با کتاب «کشتن مرغ مقلد» که با موضوع نژادپرستی نوشته شد، جایزه مطرح «پولیتزر» را به دست آورد. همچنین با نوشتن این کتاب و به خاطر تلاشهایش در زمینه ادبی، مدال آزادی ریاستجمهوری آمریکا را در سال 2007 دریافت کرد.
از زمان اولین چاپ «کشتن مرغ مقلد»، این کتاب تاکنون بیش از 40 میلیون نسخه فروش داشته و به بیش از 40 زبان ترجمه شده است. این رمان از زبان دختری به نام «اسکات فینچ» روایت میشود که دختر وکیل سفیدپوستی به نام «اتیکوس فینچ» است. اتیکوس دفاع از جوان سیاهپوستی به نام «تام رابینسون» را که به اتهام ناروای تجاوز به یک دختر سفیدپوست در شهر کوچکی به نام «میکوم» آلاباما محاکمه میشود، به عهده میگیرد. مردم این شهر در رمان مردمی خودپسند و نژادپرست توصیف شدهاند.
تم اصلی رمان معروف هارپر لی، معصومیت و قربانیشدن آن در برابر بیعدالتی و تعصب نژادی است و عنوان آن برگرفته از صحنهای است که در آن «اتیکوس» یک تفنگ بادی به عنوان هدیه کریسمس برای فرزندانش میخرد و از آنها میخواهد که به خاطر داشته باشند که هیچگاه به مرغ مقلد شلیک نکنند، چون کشتن مرغ مقلد گناه است.
در سال 1962 میلادی، «رابرت مولیگان» کارگردان سرشناس هالیوود فیلمی را با همین نام با اقتباس از این اثر ادبی ساخت. در نظرخواهیهای عمومی، همواره از فیلم «کشتن مرغ مقلد» به عنوان یکی از محبوبترین فیلمهای تمام عمر تماشاگران سینما نام برده میشود.
انتهای پیام
نظرات