چهار روز تا آغاز مهمترین رویداد گردشگری جهان باقی مانده، بورس بینالمللی گردشگری آلمان که با نیمقرن فعالیت هر سال شاهد رقابت 180 کشور است.
به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، شهر برلین از 19 تا 23 اسفندماه (9 تا 13 مارس) شاهد برپایی بورس بینالمللی گردشگری (ITB) است که هر سال توسط صدراعظم این کشور افتتاح میشود. این نمایشگاه که به نوعی آینده گردشگری کشورها را رقم میزند، سال گذشته میزبان 170 هزار بازدیدکننده و 11 هزار شرکتکننده از سراسر جهان بود.
ایران به واسطه اهمیت بازار آلمان در صنعت گردشگریاش، یکی از قدیمیترین شرکتکنندگان این نمایشگاه محسوب میشود که البته در چند سال اخیر حضور آن بدون حاشیه نبوده است. با این وجود حضور پررنگ ایران در ITB 2015 باعث شد مسوولان آلمانی این نمایشگاه، مشارکت در برگزاری بورس بینالمللی گردشگری را برای سال 2018 به ایران پیشنهاد دهند، کشوری که در یک سال اخیر از سوی رسانههای جهان به عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری معرفی شده است.
امسال نیز با توجه به اجاره یک سالن بزرگ بجای در اختیار گرفتن غرفهای محدود در ITB، انتظار حضور متفاوت دیگری از ایران میرود.
غرفه و یا سالن ایران در نمایشگاه امسال آلمان 1180 متر وسعت دارد، جایی موسوم به «سینما»ی ITB، همان سالنی که ایران سه سال پیش با از دست دادن مقر اصلیاش در بورس گردشگری آلمان، ناچار شد به آن مهاجرت کند، حالا سالن A 7 کامل در ایران قرار گرفته که رویای شراکت با آلمانها را برای سال 2018 در سر میپروراند.
مسوولان نمایشگاه ITB برلین دو سال پیش، ایران را به خاطر 87 هزار یورو بدهی در فهرست سیاه قرار دادند و اعلام کردند، «بهخاطر بدهیهای قبلی حاضر نیستند زمینی را در این نمایشگاه به ایرانیها بدهند، نه بخش دولتی و نه بخش خصوصی» و حالا این بدهی صاف شده است.
ابراهیم پورفرج، رییس جامعه تورگرانان که هر سال پیگیر حضور ایران در نمایشگاه بینالمللی گردشگری آلمان است و فردی مطلع دربارهی وقایع این نمایشگاه محسوب میشود، به خبرنگار گردشگری ایسنا میگوید: رییس نمایشگاه آلمان در نمایشگاه انگلیس به من گفت که ایران بدهی گذشته خود را پرداخت کرده است، این موضوع برای آنها خیلی اهمیت دارد، ما برای حضور در مجامع جهانی باید چهرهی خوبی را از خود به تصویر بکشیم. این موضوع در تعاملات کشورها نقش مهمی دارد.
او در توضیحات بیشتری دربارهی نحوهی حضور در بورس گردشگری امسال، اظهار میکند: از 1180 متر زمینی که به ایران اختصاص داده شده، حدود 750 متر فضای مفید است که جامعه تورگردانان از آن فضا، 550 متر را به قیمت مناسبی خرید تا در اختیار اعضای خود قرار دهد. هر متر یک میلون و 700 هزار تومان با منطقه آزاد معامله شد که با همان نرخ به آژانسها واگذار شده است. البته برخی شرکتهای گردشگری برای خرید زمین مورد نیاز مستقیم به سازمان منطقه آزاد کیش مراجعه کردند که برای هر متر، دو میلیون و 200 هزار تومان پرداختند، اما جامعه تورگردانان پیگیر شد تا آنها نیز با نرخ سایر شرکتکنندگان، زمین خود را در اختیار بگیرد و سازمان منطقه آزاد کیش موظف شده باقی پولها را به آن شرکتها برگرداند.
پورفرج اضافه میکند: ITB برای هر متر زمین مورد نیاز کشورها، 185 یورو قیمت تعیین کرده که ما هم بابت خرید هر متر زمین به اضافه هزینه غرفهآرایی، حدود 400 یورو پرداخت کردهایم که با توجه به قیمت نمایشگاههای بینالمللی، این مبلغ مناسب است. تمام این پول پرداخت شده و فکر میکنم مجری غرفه ایران در این نمایشگاه (منطقه آزاد کیش) درحال پرداخت این وجه به نمایشگاه باشد.
در سال 2015 حدود 7 هزار خبرنگار و روزنامهنگار از سراسر جهان نمایشگاه بینالمللی گردشگری آلمان را پوشش دادند. این نمایشگاه هر سال کشوری را به شراکت میپذیرد که نقشآفرینی آن صنعت گردشگری آن کشورها را متحول میکند. مغولستان شریک سال گذشته این بورس بود و امسال مالدیو این شراکت را پذیرفته است.
انتهای پیام
نظرات