اشرف ریفی، وزیر جنجالی دولت لبنان از پست وزارت دادگستری این کشور استعفا داد. وی در بخشی از بیانیه خود خطاب به مردم لبنان (خطاب به مردم طرابلس) با حمله به حزبالله لبنان، دخالتهای ادعایی این حزب در امور حکومتی را سبب این استعفاء برشمرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از بیروت، وی در بخشی از این بیانیه آورده است: حزبالله در راستای تحکیم سیاست "دولت در دولت"، تلاش دارد تا موجبات بسط سیطرهاش بر دولت و تصمیمات آن را تحکیم بخشد و درهمین چهارچوب کار جبران باسیل، وزیر خارجه لبنان در اجلاس اتحادیه عرب قابل مطالعه است تا نمونهای آشکار از اقدامات دولت در دولت حزبالله باشد، اقداماتی که هیچ ارزش و منفعتی برای لبنان ندارد.
اشرف ریفی ادامه میدهد: جبران باسیل به درخواست و حمایت حزبالله جرأت توهین به پادشاهی سعودی را پیدا میکند و ضد اجماع عربی در اتحادیه عرب رای میدهد و از محکومیت حمله به سفارت سعودی در تهران خودداری میکند و تاسف بارتر این که کسی هم به آن اعتراض نمیکند؛ امری که منجر به تخریب روابط لبنان با نزدیکترین دوستانش یعنی پادشاهی عربی سعودی و سایر دولتهای عربی شده است.
این اتفاق "استعفای اشرف ریفی"، مدیر کل سابق اطلاعات لبنان در حالی رخ داده است که شش روز از بازگشت سعد حریری به لبنان میگذرد.
از پیش انتظار میرفت تا در سایه مواضع جدید پادشاهی سعودی درباره سوریه، تحولاتی جدید در لبنان و به شکل خاص در طرابلس صورت پذیرد.
اشرف ریفی در درگیریهای داخلی خرداد سال 1392 طرابلس نقشی پر رنگ برای حمایت از فرماندهان شبه نظامی ایفاء کرد که بسیاری از آنها به ارتباط با القاعده شهرت داشتند. وی یکی از عناصر اصلی در سازماندهی عملیات محققان دادگاه بینالمللی رفیق حریری در لبنان بوده است که در ابتدا باعث دستگیری چهار افسر عالی رتبه لبنانی به مدت چهار سال به اتهام ترور حریری (که هر چهار نفر از سوی دادگاه تبرئه شدند) و سپس لایحه اتهامی علیه پنج تن از اعضای حزبالله در این دادگاه شد.
برخی اطلاعات موثق حاکی از آن است که اشرف ریفی روند تحولات در شهر طرابلس را به عهده خواهد گرفت و از سعد حریری و حزب المستقبل جدا و هدایت مجموعه نیروهای افراطی در شمال لبنان را در قالب مجموعه سیاسی نظامی مورد حمایت سعودی به عهده خواهد گرفت زیرا به اعتقاد سعودی اشرف ریفی با توجه به مواضعش در قبال تحولات طرابلس و ضدیتش با حزبالله و نیز سوابق اطلاعاتیاش توانایی اداره هرگونه رویداد و حوادث نظامی – امنیتی در شمال لبنان را دارد.
در سایه جنگ روانی سعودی علیه حزبالله در لبنان و اتخاذ سیاستهای جدید در سوریه انتظار میرود بخش مهمی از طرفداران سعد حریری به سوی اشرف ریفی رفته و این منطقه از شمال لبنان تحت تاثیر اقدامات وی قرار گیرد. از طرابلس خبر میرسد طرفداران وی در مقابل منزل وی تجمع کرده و از مواضع و استعفای اشرف ریفی حمایت کردهاند.
بیاینه اشرف ریفی به خوبی گویای آن است که خروج از دولت لبنان نه به خاطر ادعاها و اتهاماتی است که علیه حزب الله و وزیر خارجه لبنان در بیانیه اش آورده است بلکه دقیقا براساس سیاستهای جدید سعودی در لبنان است که با بازگشت حریری به لبنان هویدا شده است.
در یک ماهه اخیر درگیریهای داعش و النصره در شرق لبنان و برخی از تحولات امنیتی در شمال منطقه بقاع و اخبار نظامی منطقه حمص سوریه این حدس و گمان را مجددا به میدان آورده است که ممکن است طرح ارتباط مجموعههای مسلح داخل سوریه با دریا از طریق بندر طرابلس در شمال لبنان مجددا کلید خورده است، طرحی که از چهار سال پیش جزو اهداف استراتژیک سعودی و ترکیه در سوریه و لبنان بوده است.
(لینکهای ذیل درباره این خبر قابل ملاحظه است)
انتهای پیام
نظرات