فریدون الهیاری همزمان با باز شدن آب به روی زایندهرود گفت: حال سیوسه پل بد نیست و بهتر شده است. برای تَرکها و حل مشکلات آن نیز برنامهریزی میکنیم.
به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اصفهان در نشست خبری نهمین گردهمایی راهنمایان سراسر کشور که هماکنون در اصفهان در حال برگزاری است، در پاسخ به سوالی درباره خروج دستگاه حفر تونل مترو که به پایههای سیوسه پل رسیده بود، توضیح داد: آن زمان بحثهای زیادی درباره مترو مطرح شد. دستگاه حفر تونل هم اکنون خارج شده و مسیر باز است.
او با اشاره به تعدد پلهای تاریخی روی زایندهرود گفت: پایگاه حفاظت از زایندهرود به عنوان ساختار حفاظت از پلهای تاریخی راهاندازی میشود. ما معتقدیم پلهای تاریخی اصفهان از نظر مبلمان شهری باید در سطح استاندارد باشند. برای همین میخواهیم این پلها را حفاظت کنیم.
الهیاری در ادامه درباره نصب تلویزیون شهری در نزدیکی سیوسه پل که حریم منظری آن را مخدوش کرده است، اظهار کرد: این تلویزیون خیلی وقت پیش در نزدیکی سیوسه پل نصب شد. حفاظت از بناهای تاریخی یکی از دغدغههای جدی ما است. من حتما این موضوع را به چشم خریدار نگاه میکنم تا ببینم مشکل از کجا است.
او ادامه داد: از دو سال گذشته حرکتهای چشمگیری در مرمت آثار تاریخی اصفهان صورت گرفته که شاید به لحاظ تاریخی دوره ویژهای محسوب شود. مثلا مرمت چهلستون، عالیقاپو، مسجد امام و مدرسه چهارباغ که با شتاب ویژهای با وجود محدودیتهای مالی در حال انجام است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان درباره برنامه این استان برای رفع کمبود اقامتگاه اظهار کرد: ظرفیت اقامتی اصفهان تا سال آینده به 20 هزار نفر میرسد. 34 هتل، مهمانپذیر و اماکن اقامتی در دست احداث است که با توجه به تخصیص تسهیلات به زودی به نتیجه خواهند رسید. با این تسهیلات پیشبینی شده دستکم شش هتل تا سال آینده به بهرهبرداری میرسند.
به گفته او، برای ساخت 20 هتل دیگر مجوز صادر شده و زمینه جذب سرمایهگذار برای استفاده از بناهای تاریخی نیز در دستور قرار گرفته است.
الهیاری اضافه کرد: از سال گذشته حدود هفت خانه و کاروانسرای تاریخی در اصفهان برای تغییر کاربری واگذار شدهاند که 20 بنای دیگر در حال صدور مجوز است. صفحه الکترونیکی نیز برای معرفی بناهای تاریخی راهاندازی شده که هم اکنون اطلاعات 50 بنا با تعریف کاربریهای مناسب ثبت شده است.
وی از آمادهسازی سند ساخت هتل در شهر اصفهان خبر داد و گفت: زمینها و اراضی قابل تبدیل به هتل شناسایی شده تا از این فضاها برای ساخت هتل استفاده شود.
الهیاری از تنظیم تفاهمنامهای با ادارهکل پایانههای اصفهان برای ایجاد مجتمعهای خدماتی بین راهی خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اصفهان درباره دادوستد برخی راهنمایان با مراکز فروش صنایعدستی در اصفهان و ایجاد این تصویر که اصفهان شهر گرانی برای خرید صنایع دستی است، توضیح داد: ممکن است برخی با انجام این دادوستدها تخلف کنند و انگیزههای منفعتطلبانهای داشته باشند. معتقدم باید نظارتی از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اصناف مرتبط صورت گیرد. اگر فروشگاههای صنایع دستی زدوبند دارند متخلف محسوب میشوند که نباید عمل آنها را به راهنمایان تور نسبت داد. باید برخورد لازم صورت گیرد.
وی بیان کرد: امیدواریم آنقدر تعداد گردشگر در اصفهان زیاد شود که فروشگاههای صنایع دستی مملو از متقاضیان صنایع دستی شود.
«الهیاری» درباره تعامل با نیروی انتظامی، پلیس راه و اداره اماکن برای رفع مشکلاتی که برای گردشگران در شهر اصفهان پیش میآید، گفت: ما بحثهای زیادی با این نهادها داشتیم. شهرداری هم میتواند نقش موثری ایفا کند. امیدواریم با توجه به علاقه شهرداری، شاهد عملیاتی شدن ایدهها و برنامهها باشیم.
او درباره برخورد با تورهای مختلفی که اخیرا در اصفهان زیاد شده است، گفت: بیشترین هماهنگیها را در این بخش با پلیس داشتهایم و سعی کردیم دیدگاههای متفاوت را به هم نزدیک کنیم. مشکلات تقریبا حل شد و تورهای مجاز مشکلی نخواهند داشت.
وی درباره استفاده از خانههای بومگردی در اصفهان با توجه به تأکید شهرداری بر اولویتدادن به هتلها اظهار کرد: بومگردیها در اصفهان جایگاه مهمی دارند و یکی از محورهای اساسی برنامههای ما محسوب میشوند. تمرکز آنها بیشتر در شرق استان است و حالا میخواهیم در جنوب و غرب نیز این فعالیت را گسترش دهیم.
او با اشاره به وام 100 میلیون تومانی که از طریق صندوق کارآفرین امید به صاحبان اقامتگاههای بومگردی اعطا میشود، گفت: در حال حاضر 60 نفر متقاضی تأسیسات بومگردی در استان اصفهان هستند.
الهیاری درباره اقدامات استان برای معرفی شهر خلاق صنایع دستی اظهار کرد: ما میخواهیم میدان امام اصفهان را به برند صنایع دستی ایران تبدیل کنیم. اقداماتی در حال حاضر شروع شده از جمله اعطای نشان ملی اعتماد به فروشگاههای صنایع دستی اصفهان که تاکنون 60 فروشگاه موفق به دریافت این نشان شدند و 9 فروشگاه دیگر در انتظار گرفتن آن هستند. ما همچنین فروشندگان را مجاب خواهیم کرد که برچسب قیمت روی کالاهای خود درج کنند. معتقدیم در تجارت باید هر روز به سمتی برویم که از ابزارها و شیوههای نوین استفاده کنیم.
او همچنین درباره مبارزه با قاچاق صنایع دستی اظهار کرد: در استان ستاد مبارزه با قاچاق صنایع دستی و کالا وجود دارد که کشفیات، برخورد و جریمه هم داشته است. با تلاش این ستاد مبادی که صنایع دستی بیکیفیت خارجی را وارد کشور میکنند شناسایی شدند ولی با این وجود اصفهان شهر بزرگی است که پراکندگی عرضه کالا دارد.
او با اذعان اینکه میدان امام اصفهان عاری از صنایع دستی خارجی است، گفت: ممکن است گاهی تخلفاتی در این مرکز بزرگ صنایع دستی مشاهده شود ولی مطمئنا در صورت اطلاع با آن برخورد خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات