برنامه اقدام مشترک ایران و روسیه با حضور مقامات گردشگری دو کشور امضا شد؛ امضای این برنامه که ترسیمکننده چشمانداز گردشگری دو کشور برای سالهای 2016 و 2017 است براساس موافقتنامه گردشگری سال 2007 صورت گرفته است.
به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری کشور پیش از امضای این تفاهمنامه بیان کرد: روابط گردشگری ایران و روسیه با امضای این تفاهمنامه وارد مرحله جدیدی از همکاریها خواهد شد.
«اولگ سافانوف»، رئیس آژانس گردشگری فدرال روسیه در اینباره اظهار کرد: ظرفیت بسیار زیادی برای همکاری و توسعه گردشگری دو کشور وجود دارد. علاقه زیادی در روسیه به سمت گردشگری ایران ایجاد شده و ما شاهدیم این علاقه متقابلا در ایران وجود دارد.
وی همچنین گفت: برای نخستینبار است که به ایران آمدهام، اما احساس میکنم مهمان نیستم و اینجا مثل خانه من است.
وی تأکید کرد: مطمئنم امضای توافقنامه برنامه مشترک به توسعه همکاری در سالهای 2016 و 2017 کمک خواهد کرد.
مسعود سلطانیفر، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که ناظر امضای این توافقنامه میان موزه گردشگری ایران و رئیس آژانس گردشگری فدرال روسیه بود با بیان اینکه امیدوار است فصل جدیدی در توافق دو کشور آغاز شود گفت: شاید این توافق باید یک سال پیش امضا میشد، چون در سیاست جمهوری اسلامی ایران بر حسب تأکید آقای روحانی رئیس جمهور برای توسعه روابط با روسیه جایگاه ویژهای دارد.
وی اضافه کرد: ما در یک منطقه به عنوان دو کشور همسایه با مرزهای طولانی محسوب میشویم که در سالهای اخیر همکاریهای نزدیکی داشتیم و باید کمال استفاده را از این تعاملات ببریم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به جاذبههای کمنظیر ایران و روسیه بیان کرد: نیاز است حرکت جدید و همکاری گستردهای برای معرفی و استفاده از این ظرفیتها آغاز شود. ضمن آنکه فاصله نزدیک شهرهای مرزی روسیه و ایران فرصت خوبی برای استفاده از این ظرفیت است.
سلطانیفر همچنین با استقبال از سرمایهگذاری روسها در ایران اظهار کرد: ما برای سرمایهگذاری مشترک با کشورهای همسایه بویژه روسیه جایگاه ویژهای قائل هستیم. تمام بخشهای خصوصی و دولتی ایران آمادهاند و برنامهریزی کردهاند برای گسترش همکاری قدم اساسی بردارند.
معاون رئیس جمهور تأکید کرد: محدودیتی برای ورود سرمایهگذاران روس به ایران قائل نیستیم.
وی همچنین با بیان اینکه سهم دو کشور از گردشگری ایران و روسیه محدود است و راضیکننده نیست، گفت: با توجه به اراده دو طرف، امیدواریم سهم بیشتری در گردشگری و اقتصاد آن داشته باشیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سپس با اشاره به راهاندازی دفتر اطلاعرسانی روسیه در ایران افزود: در برنامه ما است علاوه بر شهرهای بزرگ روسیه، در سایر شهرهای این کشور دفتر اطلاعرسانی راهاندازی کنیم.
به گزارش ایسنا، براساس برنامه اقدام مشترک گردشگری ایران و روسیه، طرفین متعهد شدند برای بهبود و تسهیل تبادل گردشگر، برقراری تماسهای مستقیم میان سازمانها و شرکتهای گردشگری، همکاری در حوزه گردشگری سلامت و راهاندازی تورهای برونمرزی با حضور کشورهای ثالث تلاش کنند. همچنین طرفین مصمم به گسترش همکاری در حوزه گردشگری دریایی در دریای خزر باشند.
تحقق استراتژی بازاریابی، تبادل اقلام تبلیغاتی، ساماندهی تورهای آشناسازی برای تورگردانان و خبرنگاران، تبادل اطلاعات آماری، حضور در نمایشگاههای گردشگری، تبادل اطلاعات در زمینه زیرساختهای گردشگری، همکاری در پروژههای سرمایهگذاری، همکاری مشترک بیندولتی و تأمین امنیت گردشگران دو کشور در هنگام سفر از دیگر بندهای این توافقنامه است.
قرار است دو کشور کمیته مشترک گردشگری را تشکیل دهند تا پیگیر مفاد این برنامه اقدام مشترک باشد.
با پایان امضای این تفاهمنامه هیأت روس به سفارتخانه خود رفت تا دفتر اطلاعرسانی گردشگری این کشور را افتتاح کند.
انتهای پیام
نظرات