جشنواره فجر

  • شنبه / ۲۸ آذر ۱۳۹۴ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 94092816024
  • خبرنگار : 71548

/طرح خرید مجلات برگشتی/

نهاد کتابخانه‌ها مجلات به‌روز را خریداری کند

نهاد کتابخانه‌ها مجلات به‌روز را خریداری کند

طرح خرید شماره‌های مرجوعی مجلات توسط معاونت مطبوعاتی و با اهداف حمایت اقتصادی از مجلات بخش خصوصی، جلوگیری از خمیر شدن مطبوعات، کمک به افزایش سرانه نشریه‌خوانی، کمک به بازاریابی مجلات و ارتقای فرهنگی محیط‌هایی که توانایی خرید نشریات را ندارند، از ابتدای دی ماه اجرا می‌شود.

طرح خرید شماره‌های مرجوعی مجلات توسط معاونت مطبوعاتی و با اهداف حمایت اقتصادی از مجلات بخش خصوصی، جلوگیری از خمیر شدن مطبوعات، کمک به افزایش سرانه نشریه‌خوانی، کمک به بازاریابی مجلات و ارتقای فرهنگی محیط‌هایی که توانایی خرید نشریات را ندارند، از ابتدای دی ماه اجرا می‌شود.

خبرنگار بخش رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در گفت‌وگو با پونه ندایی - مدیر مسئول و سردبیر مجله «شوکران» - به ارزیابی این طرح پرداخته است.

ندایی که با اجرای این طرح موافق نیست، دلیلش را آلودگی نشریات برگشتی عنوان کرد و گفت: قطعا نظر معاونت مطبوعاتی برای ایجاد این طرح، توزیع غیرمستقیم و عادلانه یارانه بین مطبوعات بوده است؛ اما ای کاش به جای تقسیم پول برای خرید نشریات برگشتی، این پول صرف اصلاح زیرساخت‌های توزیع مطبوعات و سیستم معیوب دکه‌داری می‌شد.

او ادامه داد: نشریاتی که مدتی بر روی پیشخوان دکه‌ها می‌مانند، پر از آلودگی و گرد و غبار هستند؛ برای مثال زمانی که مجلات برگشتی خودم را تحویل می‌گیرم، حشرات مرده بین آنها پیدا می‌کنم. اگر بخواهیم آلودگی‌هایی که بر روی جلد مجلات برگشتی است را به دست کسانی که در واقع می‌خواهیم به آنها کمک کنیم برسانیم، کار درست و مناسبی انجام نداده‌ایم و من فکر می‌کنم این کار کاملا به دور از اخلاق است.

ندایی خاطرنشان کرد: چه اشکالی دارد فردی که در زندان است و دوران محکومیتش را سپری می‌کند، مجلات به‌روز بخواند یا مثلا مجلات برگشتی که قرار است به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تحویل داده شود حامل این میزان آلودگی بالایی نباشد. اگر در حال حاضر این امکان برای اصلاح زیرساخت‌های مطبوعات وجود ندارد، بهترین راه، خرید نشریه توسط نهادهای کتابخانه‌های عمومی کشور است.

او با طرح این پرسش که چه فایده‌ای دارد که یک مجله تخصصی مثل «شوکران» به دست یک زندانی برسد؟ سخنانش را اینگونه ادامه داد: ای کاش ارشاد راهی پیدا کند تا پولی که بابت یارانه مطبوعات پرداخت می‌کند را در اختیار نهاد کتابخانه‌های عمومی حتی در شهرهای کوچک کشور بگذارد تا بتوانند مجلات را به دست مردم برسانند. به این شیوه مجله درست به دست خواننده خودش می‌رسد.

ندایی با اشاره به نهاد کتابخانه‌های عمومی افزود: قبلا نشریات فرهنگی توسط این نهادها خریداری می‌شدند؛ اما متأسفانه در دولت قبل به خاطر برخورد حذفی و سلیقه‌ای برخی از مدیران وقت، خرید نشریات فرهنگی قطع شد و هرگز این طرح دیگر اجرا نشد. آیا نمی‌شود در دولت جدید با نگاه‌های جدیدی که وجود دارد این طرح بار دیگر به جریان بیفتد تا بتوانیم نشریات را به‌روز بفروشیم و دیگر مجبور نباشیم نشریات خراب و غبارگرفته را به دست کسانی برسانیم که شاید مخاطب اصلی و واقعی نشریات نباشند.

مدیر و سردبیر مجله «شوکران» با اشاره به کارگروه‌های صنفی اظهار کرد: در دولت جدید باب شده است که کارگروه تشکیل می‌دهند؛ همان‌طور که می‌دانید کارگروه همیشه متشکل از صنف مشخصی است؛ برای مثال در کارگروه مطبوعات، اهالی مطبوعات درباره موضوعات مختلف نظر می‌دهند و تصمیم می‌گیرند. افرادی که در کارگروه‌ها نشسته‌اند و نظر تخصصی می‌دهند و حاصل آن طبیعتا چیزی که معاونت مطبوعاتی آن را قبول دارند، چرا نباید بازبینی اخلاقی و انسانی هم روی این تصمیمات صورت بگیرد؟

ندایی با بیان اینکه تنها نباید به فکر جیب و پر کردن ضرر مطبوعات بود، گفت: ما باید فکر کنیم که در یک زنجیره انسانی زندگی می‌کنیم و آن کسی که مخاطب برگشتی مجلات ماست، مثل هر انسان دیگری حق دارد از یک مجله تمیز و به‌روز استفاده کند؛ البته این نگرش باید از درون کارگروه‌ها نیز اصلاح شود.

ندایی یادآور شد: ممکن است برخی با خواندن این مصاحبه بگویند چون من لیست بیمه ندارم و نمی‌توانم از این طرح استفاده کنم، این سخنان را بیان کردم، در حالی که اگر شرایط استفاده از این طرح را هم داشتم ترجیح می‌دادم این کار را نکنم. چرا که من در قبال آن چیزی که از مجله من از نوشته گرفته تا جلد خاک خورده آن منتشر می‌شود، مسئول هستم.

مدیر مسئول و سردبیر مجله شوکران با اشاره به انتشار بخشی از مجلات از طریق امکانات الکترونیکی افزود: با توجه به اینکه مخاطبان بیشتری در فضای اینترنتی هستند، چرا ما باید مجلات را همچنان کاغذی چاپ کنیم تا برگشت داشته باشند و ارشاد مجبور باشد آن برگشتی‌ها را بخرد. من پیشنهاد می‌کنم یکسری از تیراژ مجلات را الکترونیکی منتشر کنیم چرا که به‌ازای هر نسخه اضافه‌ای که منتشر می‌شود در واقع به کارخانه‌های کاغذسازی سفارش قطع چند درخت را می‌دهیم.

او گفت: من شخصا برای اینکه تعداد برگشتی‌های شوکران را کم کنم، تیراژ را پایین آورده‌ام و بخشی را الکترونیکی منتشر می‌کنم. با این کار لازم نیست یارانه مطبوعات صرف برگشتی‌های خاک خورده شود؛ هنوز فکر می‌کنم خرید مجله به‌روز توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی سالم‌ترین و صحیح‌ترین راه است.

ندایی در پایان سخنانش با اشاره به طرح اشتراک نیم بهای نشریات که در حال حاضر در معاونت مطبوعاتی اجرا می‌شود، توضیح داد: این طرح قطعا درست و زیربنایی است و در سال‌های آینده شکل می‌گیرد و در جهت خدمت‌رسانی به مطبوعات خواهد بود.

پونه ندائی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha