نوشآفرین انصاری گفت: پوری سلطانی توانست کتابخانه ملی را آبرومند کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، رئیس هیات مدیره شورای کتاب کودک 23 آذرماه در بزرگداشت "پوری سلطانی، بنیانگذار کتابداری نوین" که در سالن اجتماعات دانشکده علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، درباره تاثیرات او در جامعه کتابداری ایرانی اظهار کرد: کسانی که تاریخ تاسیس کتابداری را خواهند نوشت باید بدانند که نقش پوری سلطانی در تاسیس، آموزش و پویش کتابداری بیبدیل بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: مرکزی به عنوان اجرای کتابداری نوین و تحقیقات پوری سلطانی ایجاد شده بود. او از قبل نقشه راه را برای توسعه کتابداری نوین در ذهنش آماده کرده بود و دورنمای کاریاش مشخص شده بود. میتوان از درخشانترین فعالیتهای او به تاسیس مرکز خدمات کتابداری اشاره کرد.
انصاری با بیان اینکه خواندن مقالههای سلطانی نشان از تواضع شخصیتی او دارد، افزود: او در مقالههای خود به خوبی نشان داده که به دنبال یافتن راهی برای بومیسازی کتابداری بود و در دهه 40 که یک عکسالعمل ضدآمریکایی در ایران به وجود آمده بود، این موضوع نیز در مطالب و مقالات ارائهشده توسط پوری سلطانی به خوبی مشهود بود.
رئیس هیات مدیره شورای کتاب کودک اضافه کرد: سلطانی نسبت به هجوم کتابداری غرب به ایران عکسالعمل داشت و اعتقاد داشت که ایران باید به استقلال در تمام زمینهها حتی در زمینه کتابداری و کتابخوانی برسد. موضع سیاسی او به شکل بسیار جالبی به صورت فرهنگی نشان داده میشد.
او خاطرنشان کرد: کتابخانه ملی ایران در آن زمان فقیرترین و بیهویتترین نهاد ما بود که سلطانی تصمیم گرفت مرکز خدمات کتابداری با کتابخانه ملی ادغام شود و این یکی از تصمیمات مهم و اثرگذار فرهنگی بود و باعث شد کتابخانه ملی آبرومند شود.
انصاری عنوان کرد: علاوه بر فعالیتهای مفید سلطانی در آبرومندی کتابخانه ملی تاثیرات بسیار زیادی بر روی روسای کتابخانه ملی میگذاشت و حتی به آنان آموزش هم میداد.
به گزارش ایسنا، پوراندخت(پوری) سلطانی شیرازی متولد سال 1310 در همدان است که در 16 آبان ماه سال جاری به علت نارسایی ریه درگذشت. وی پایهگذار مرکز ملی کتابداری و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و همچنین عضو هیئت علمی گروه کتابداری کتابخانه ملی ایران بود. سلطانی جایزه ترویج علم ایران را از جانب انجمن کتابداری و اطلاعرسانی ایران دریافت کرده بود.
انتهای پیام
نظرات