مدیر پایگاه جهانی شوش گفت: قلعه شوش به منظور معرفی پیشینه باستانشناسی در ایران در حال ساماندهی است.
محمدحسین ارسطوزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر استحکامبخشی قسمتهای سازهای بنا و تزیینات به کار رفته در آن شامل فضاهای اداری، قسمتهای اسکان هیأتهای پژوهشی، اتاق نقاشی، اندود بام، اتاق منسوب به گریشمن، دفع بخشی از عوامل نشت رطوبت و مرمت بنا زیر نظر کارشناسان مربوط انجام شده و یا در دست انجام است.
وی ادامه داد: در کنار کار مرمت بناها، آموزش استادکاران و کارگران متخصص در زمینه مرمت نیز به منظور پیشبرد هرچه بهتر حفاظت و مرمت بناهای تاریخی انجام میشود.
مدیر پایگاه جهانی شوش از مرمت بخشهای داخلی قلعه به منظور ایجاد و ساخت فضاهای نمایشگاهی خبر داد و گفت: طرح مطالعاتی در دست اقدام است تا در این بنای مهم و به عبارتی موزه آجرهای باستانی از تکنولوژیهای مدرن و بهروز همچون نصب دستگاههای لرزهنگار، رطوبت سنج و... استفاده شود.
ارسطوزاده با اشاره به این که از سال پیش فضای قلعه در حیاط اول برای بازدید کلیه گردشگران مهیا شده است خاطرنشان کرد: عمده فعالیتهای حفاظتی و مرمتی انجام شده در این بنا همزمان با پروسه ثبت جهانی شوش آغاز شده و تاکنون ادامه دارد.
او یادآوری کرد: قلعه باستانشناسی شوش در سال 1897 و طی 15 سال به منظور ایجاد فضایی مناسب برای استقرار هیأتهای فرانسوی و نگهداری موقت برخی اشیای تاریخی و باستانی به دست آمده طی حفاریها ساخته شد. در ساخت این بنای بدون پی از خشتها و آجرهای باستانی به جا مانده از ادوار پیشین به کار رفته و تاکنون نیز مرمتهایی در بخشهای داخلی و بیرونی قلعه انجام شده است. در فصلهای جدید پروژههای مرمتی پایگاه میراث فرهنگی شوش این قبیل حفاظت و مرمتها در دستور کار قرار دارند.
انتهای پیام
نظرات