یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه بسته خروج از رکود یک تکه از پازل است میگوید: دولت با نگاه کوتاهمدت برای دهکهای پایین جامعه اقدام به ارایه این طرح کرده که تاثیر بلندمدتی در بدنه اقتصاد نخواهد داشت.
سلمان خادم المله در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: بسته خروج از رکود که دولت آن را ارایه کرد اثر شش ماهه دارد و تاثیر چندانی در بدنه بخشهای اقتصاد از جمله مسکن نخواهد داشت؛ چرا که این بسته یکی از طرحهای کوتاهمدت دولت است و قشر خاصی را هدف قرار داده، اما اگر دولت بخواهد اقتصاد را از رکود خارج کند باید به سراغ طرحهای میانمدت و بلندمدت که بخش تولید را به صورت مستقیم هدف میگیرد برود.
وی با اشاره به وامهای 25 میلیونی خودرو، 10 میلیون تومانی کالا و تاکید بر نوسازی بافتهای فرسوده که در این بسته ارایه شده، گفت: اتخاذ این سیاستها اقدام خوبی است که میتواند با تحریک تقاضا در دهکهای پایین و متوسط جامعه به تولیدکنندگان برای فروش کالاهایشان کمک کند و فضای فعلی رکود را بشکند.
این کارشناس مسکن ادامه داد: کالاهای زیادی در انبار ماندهاند که میتوان با پرداخت تسهیلات بانکی به فروش آنها کمک و شرایط تولید و اشتغال را احیا کرد.
به گفته خادم المله، اقدام دولت در اتخاذ سیاست انبساطی مثبت ارزیابی میشود و اگر منابع مالی بلوکه شده هم آزاد شوند شرایط بهتری پیش روی اقتصاد قرار میگیرد.
وی درخصوص تاثیر بسته رونق اقتصادی در افزایش تورم گفت: به هر حال سیاستهای انبساطی با رونق همراه است که ممکن است تورم ناچیزی را به همراه بیاورد اما بعید میدانم این بسته با تورم شدید مواجه شود. مضافا اینکه تورم در حد ملایم بد نیست بلکه تورم افسارگسیخته بد است. این طرح هم جاهایی را هدف قرار داده که در آن جاها مشکلات داریم. ما در بخشهایی از جمله خودرو و مسکن با مازاد تولید مواجهیم که نیاز به تحریک تقاضا در این بخشها احساس میشود.
این کارشناس مسکن همچنین بخشی از هدف این بسته را سیاسی دانست که میتواند با توجه به نزدیکی به انتخابات مجلس ارایه شده باشد.
انتهای پیام
نظرات