• شنبه / ۱۸ مهر ۱۳۹۴ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 94071811531
  • خبرنگار : 71544

رکورد گران‌ترین اثر فروخته‌شده در دست فرشچیان

«حراج ملی» در کف قیمت‌ها ماند

«حراج ملی» در کف قیمت‌ها ماند

بیش از 90 درصد آثار هنری و صنایع دستی عرضه‌شده‌ در دومین حراج ملی حدود چهار میلیارد و 800 میلیون تومان به فروش رفتند و رکورد گران‌ترین اثر فروخته‌شده در این حراجی به نام استاد محمود فرشچیان به مبلغ 550 میلیون تومان ثبت شد.

بیش از 90 درصد آثار هنری و صنایع دستی عرضه‌شده‌ در دومین حراج ملی حدود چهار میلیارد و 800 میلیون تومان به فروش رفتند و رکورد گران‌ترین اثر فروخته‌شده در این حراجی به نام استاد محمود فرشچیان به مبلغ 550 میلیون تومان ثبت شد.

به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی ایسنا،‌ مراسم دومین «حراج ملی» آثار هنری 17 مهرماه در حالی که چکش این حراج در دست آتیلا پسیانی - بازیگر تئاتر و سینما - بود، برگزار شد. این در حالی بود که در این دوره از «حراج ملی» که در آن 76 اثر برای فروش عرضه شده بودند، قیمت آثار ابتدا از زیر قیمت پایه اعلام و البته بارها توسط مجری حراج تأکید می‌شد که آثار برای فروخته شدن دست کم باید به قیمت پایه برسند. در نهایت نیز آثاری که به قیمت پایه نمی‌رسیدند فروخته نمی‌شدند.

در این مراسم، مینیاتوری از میرزا آقا امامی‌ که گران‌ترین اثر ارائه‌شده‌ در این دوره از حراج ملی بود همراه شش اثر دیگر شامل سه نسخ خطی از قرآن، صحیفه سجادیه و کتاب دعا و نیز تخشیب چوب، مینیاتوری متعلق به محمد خزاعی و یک اثر تذهیب به فروش نرسیدند.

در این حراجی، یک جام فیروزه‌کوب اثر علی نیکوبخت به قیمت 50 میلیون تومان و جام مینای نقره اثر شکرالله صنیع‌زاده به قیمت 75 میلیون تومان فروخته شدند. یک قلم‌زنی نقره اثر محمد حیدری نیز به قیمت 85 میلیون تومان به فروش رفت.

در بخش دیگری از این مراسم، یک کِشتی با همه‌ی لوازم آن که اثر صنایع دستی متعلق به بهروز حیدریان بود، 360 میلیون تومان چکش خورد.

آیدین آغداشلو نیز که به گفته‌ی مجری این حراج، به‌تازگی اثری از او به مبلغ 600 میلیون تومان فروخته شده است، اثر دیگرش را در این حراجی به قیمت 200 میلیون تومان فروخت.

آثار فتح‌الله قوللر آغاسی و حسین قوللر آغاسی به سبک نقاشی قهوه‌خانه‌ای نیز در دومین حراج ملی شرکت داشتند که اثر دو لته‌ی حسین قوللر آغاسی به مبلغ پایه 80 میلیون تومان و تابلوی فتح‌الله قوللر آغاسی به مبلغ پایه 50 میلیون فروخته شد. اثر دیگری نیز از حسین قوللر آغاسی به مبلغ 55 میلیون تومان و یک اثر نقاشی قهوه‌خانه‌ای که روایتگر لحظه مرگ سهراب به هنرمندی عباس بلوکی بود به قیمت 60 میلیون تومان خریده شدند.

مینیاتور نقاشی‌شده روی عاج به هنرمندی حسین بهزاد (مینیاتوریست دهه 40) نیز به مبلغ 130 میلیون تومان و مینیاتور دیگری به هنرمندی حسین خطائی (مینیاتوریست دهه 40 و از شاگردان میرزا آقاخان امامی‌) به مبلغ 180 میلیون تومان چکش خوردند.

مینیاتور 40 ساله‌ی محمدعلی زاویه نیز 160 میلیون تومان و اثر مینیاتور کمال‌الدین بهزاد به قیمت پایه 100 میلیون تومان فروخته شد.

نقاشی‌خطی که از رضا مافی در این حراجی ارائه شده بود نیز به مبلغ پایه 110 میلیون تومان چکش حراج خورد.

دو اثر نقاشی پشت شیشه نیز به حراج گذاشته شدند که یکی از آن‌ها اثر سیما عظیمی، هنرمند معاصر بود و 80 میلیون تومان و دیگری اثر عبدالله، هنرمند دوره قاجار، 40 میلیون تومان فروخته شدند.

دو تخته قالیچه تمام ابریشم از فتحی، هنرمند معاصر، به قیمت پایه 85 میلیون تومان و نیز قالیچه پولونز اثر حمید کاظم‌نیا که با تاروپود نقره و نخ طبیعی بافته شده بود، به قیمت پایه 80 میلیون تومان فروخته شدند.

خطاطی سوره «حمد» اثر محمدرضا پژند که از آثار میرعماد تأثیر گرفته است، به مبلغ 11 میلیون تومان‌ و همچنین خوش‌نویسی میرعلی هروی و عبدالرشید دیلمی با 400 سال قدمت به ترتیب 32 و 30 میلیون تومان فروخته شدند.

یک اثر قلمزنی روی سینی برنجی همراه تصویر مشاهیر دوران قاجار با 110 سال قدمت، به قیمت پایه 14 میلیون تومان چکش خورد.

اثری از وصال شیرازی نیز نزدیک به دو برابر قیمت پایه‌اش به مبلغ 34 فروخته شد. نسخه خطی دیگری اثر او نیز 90 میلیون تومان خریده شد.

یک تابلو نقاشی متعلق به هنرمندی نامشخص از دوره پهلوی اول که داستان آن گویا کنایه‌ای به داستان معروف شیخ صنعان بود، 60 میلیون تومان چکش خورد.

یک تابلو تذهیب اثر محمد نباتی به قیمت پایه 45 میلیون تومان چکش خورد. در حالی که این اثر به گفته آتیلا پسیانی، ثبت ملی شده است.

تابلویی مزین به عبارت «بسم‌الله رحمان رحیم» اثر حسین نجفی، خوشنویس معاصر نیز 12 میلیون خریداری شد.

یک مینیاتور لاکی اثر محمد آقا نجف متعلق به دوران صفویه 65 میلیون تومان فروخته شد.

سیدرضا فتاحی‌، مهدی ایرانی‌، بهرام مهربان کردستان‌، سلینا پوریا اثرهایی را در زمینه نقاشی گل و مرغ در این حراجی داشتند که به ترتیب 60، 10، 51 و 30 میلیون تومان چکش خوردند.

همچنین نقاشی‌خط علیرضا سعادتمند به مبلغ 15 میلیون تومان، تذهیب زینب شاهی 20 میلیون تومان، یک نقاشی نوگرا به هنرمندی عبدی اسبقی 17 میلیون تومان، مینیاتور مجید صادق‌زاده (از شاگردان فرشچیان) به مبلغ 30 میلیون تومان و نقاشی کیخسرو خروش (نقاش معاصر) به مبلغ 100 میلیون تومان چکش خوردند.

یک نقاشی نوگرای دیگر نیز اثر آرش لاهیجی، هنرمند طلاکار گنبد دوطفلان مسلم و صحن مرقد حضرت علی (ع) 20 میلیون تومان خریداری شد.

یک اثر خوش‌نویسی با قلم ریز به هنرمندی احمد فلسفی به قیمت 55 میلیون تومان، نقاشی‌خط عین‌الدین صادق‌زاده 36 میلیون تومان و نیز تابلو نقاشی‌خط محمود زنده‌رودی که با بریدن خمیر کاغذ خلق شده، به مبلغ 65 میلیون تومان فروخته شدند. اثر دیگری از او نیز به مبلغ 50 میلیون تومان خریده شد.

تذهیب محسن آقامیری 25 میلیون تومان و خوش‌نویسی میرعماد حسنی 40 میلیون تومان چکش خوردند. همچنین نقاشی‌خط صادق تبریزی 55 میلیون تومان فروخته شد.

خوش‌نویسی روی ورقه طلا اثر محمد احصایی نیز به قیمت پایه 30 تا 40 عرضه شده بود که به قیمت 36 میلیون تومان به فروش رفت. نقاشی شمایل با 150 سال قدمت اثر ابوالحسن نیز به قیمت پایه 50 میلیون تومان فروخته شدند.

مینیاتوری که امیرهوشنگ جزی‌زاده آن را خلق کرده است نیز 50 میلیون تومان خریداری شد. خوش‌نویسی دیگری از علیرضا عباسی با بیش از 350 سال قدمت 40 میلیون فروخته شد.

خوش‌نویسی حمید رمضان‌پور 14 میلیون تومان و نقاشی‌خط مهرداد فلاح به سبک پست‌مدرن 7 میلیون تومان چکش زده شدند.

نقاشی‌خط صداقت جباری از اساتید نقاشی‌خط در ایران 130 میلیون تومان و نقاشی‌خط دیگری اثر روح‌الله دلخانی به مبلغ 13 میلیون تومان فروخته شدند.

تابلوی خوش‌نویسی دو لته یدالله کابلی خانساری 30 میلیون تومان و نقاشی‌ای اثر حسین شیخ به مبلغ 120 میلیون تومان خریداری شدند.

جلیل رسولی که در حراج کریستیز دبی، آثارش فروش خوبی داشتند در این حراجی، یک اثر نقاشی‌خط داشت که 30 میلیون تومان چکش زده شد. نقاشی‌خط نصرالله افجه‌ای نیز به مبلغ 60 میلیون تومان و خوش‌نویسی همراه تذهیب اثر محمود کاشانی آزاد 12 میلیون تومان فروخته شدند.

یک اثر نقاشی سقاخانه‌ای به هنرمندی صادق تبریزی نیز 130 میلیون تومان چکش زده شد.

دو اثر نقاشی‌خط به هنرمندی جلیل رسولی و عین‌الدین صادق‌زاده به ترتیب 80 و 55 میلیون تومان خریده شدند. مریم جملی اثر تذهیبی در این حراج داشت که 15 میلیون تومان فروخته شد.

تابلویی اثر محمود اولیا از شاگردان کمال‌الملک و نقاش دهه 30 به مبلغ پایه 60 میلیون تومان چکش زده شد.

خوش‌نویسی غلامحسین امیرخانی از اساتید بزرگ خوشنویسی ایران نیز 15 میلیون تومان فروخته شد. تابلوی نقاشی‌خط دو لته دیگری نیز از مهدی فلاح، هنرمند معاصر به مبلغ 19 میلیون تومان خریداری شد.

تصویر رضا قلی‌خان هدایت با بیش از 150 سال قدمت، اثر جعفرخان نقاش به قیمت پایه‌اش یعنی 350 میلیون تومان فروخته شد.

اثر علی شیرازی، خوشنویس معاصر نیز که در حراج کریستیز فروش خوبی داشته است، 22 میلیون تومان فروخته شد.

به گزارش ایسنا،‌ در حاشیه حراجی که شامگاه 17 مهرماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن برگزار شد، امین ضیایی، مجری جوانی که در دقایقی به جای آتیلا پسیانی چکش حراج را در دست گرفت، از علیرضا عباسی - خوشنویسی که یکی از آثارش در حراجی عرضه شده بود - به‌عنوان کسی نام برد که موزه عباسی تهران به نام او است. این اظهارات موجب اعتراض برخی حاضران شد. ضیایی سپس عذرخواهی و تصحیح کرد که موزه عباسی تهران به نام «رضا عباسی» مینیاتوریست است.

چند اثر در این حراجی با انصراف خریداران از قیمت‌های پیشنهادی‌شان مواجه شدند که در این موارد مجری حراج تذکر داد تا حاضران در اعلام نظر دقت بیشتر داشته باشند.

همچنین در برخی موارد قیمت پایه آثار به حراج گذاشته‌شده در کاتالوگ در اختیار مجری با کاتالوگ حاضران متفاوت بود.

از جمله حاضران در این حراجی می‌توان به همایون ارشادی، آنا نعمتی و جهانگیر الماسی اشاره کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha