معاون رئیس جمهور گفت: امیدوارم در شرایط پس از لغو تحریمهای ناعادلانهی سالهای گذشته علیه ایران، بتوانیم در همهی زمینههای کاری با تمامی کشورها تعامل داشته باشیم و ایتالیا نیز میتواند جایگاه خوبی در بازار گردشگری ایران داشته باشد.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، مسعود سلطانیفر رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سراسر تاریخ ایران در همهی مقاطع و به ویژه در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی را شاهد به وجود آمدن حماسههای بزرگ برای حفظ و حراست از کیان نظام، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور دانست و گفت: در این حماسههای بزرگ از جمله حماسه هشت سال دفاع مقدس، پنه لوپهها و زنان قهرمان، شریف و متدین ایرانی، سالهاست در انتظار «اولیس»های (شوهران) خود هستند.
معاون رئیس جمهور که شب گذشته (دوشنبه 6 مهر) در مراسم رونمایی از چهار مجسمهی «پنه لوپه» و افتتاح نمایشگاه «پیکرهای برای صلح؛ تندیسهای پنه لوپه از تخت جمشید تا رم» در موزه ملی ایران سخن میگفت، ادامه داد: در ساعاتی که ما اینجا هستیم، پنه لوپههای زیادی در ایران (زنان قهرمان ایرانی) به خاطر وقوع فاجعه منا در مکه مکرمه در انتظار اولیسهای (شوهران) خود هستند که سرفرازانه آنها را بدرقه کردند، اما متاسفانه تعدادی از این پنه لوپهها باید از پیکر بیجان آنها استقبال کنند یا باید در انتظار بازگشت همسران خود بمانند.
وی در این مراسم که با حضور وزیر میراث و فعالیتهای فرهنگی و گردشگری ایتالیا، سفرای یونان، ایتالیا و واتیکان و استادان و صاحبنظران حوزه میراث فرهنگی برگزار شد، ادامه داد: تردیدی نیست که در جهان امروز، میراث فرهنگی یکی از بهترین راههای تعامل سازنده و موثر بین کشورهای جهان است که میتواند مروج صلح، دوستی و نزدیکی بین ملتها باشد. در روزگاری که میراث فرهنگی کشورهای منطقه در برخی از کشورهای اطراف ما به دست گروههای خشونت طلب و افراطی در کشورهای عراق، سوریه، یمن و افغانستان در حال نابودی است، پرداختن به این موضوع از اهمیتی دو چندان برخوردار است.
او ویژگی مهم میراث فرهنگی یعنی نقطه اشتراک بودن آن بین کشورهای مختلف را باعث این دانست که آثار تاریخی قرارگرفته در مناطق آشوبزده هدف تخریب تاریکبینان ضدفرهنگ و تمدن بشری باشد و بیان کرد: ما معتقدیم در این شرایط حساس، برپایی نمایشگاههایی از این دست هرچند در تعداد محدود، تاکیدی بر اهمیت و حفظ میراث فرهنگی مشترک ماست، میراثی که حاصل تعامل و ارتباط دیرین فرهنگها و بیانگر ریشههای ما است، میراث مشترکی که بیانگر صلح و دوستی بین ملتها بوده، هست و خواهد بود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری افزود: با توجه به اینکه دولت فعلی ایران شعار جهان عاری از خشونت، ایجاد ارتباط دوستانه و تعاملات فرهنگی بین ایران و سایر کشورها را مطرح کرده است، امیدوارم این نمایشگاه مقدمهای برای برگزاری همایشها، نمایشگاهها و تلاشهای مشترک بین ایران و سایر کشورهای جهان در این حوزه باشد.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد تا در شرایط پس از لغو تحریمهای ناعادلانه و ظالمانه که در سالهای اخیر به ایران تحمیل شده بود، بتوانیم در همه زمینههای کاری با تمامی کشورها تعامل داشته باشیم و افزود: در همین راستا ایتالیا میتواند جایگاه خوبی در بازار گردشگری ایران داشته باشد.
سلطانیفر در ادامه با اشاره به دیدار خود با وزیر میراث و فعالیتهای فرهنگی و گردشگری ایتالیا، گفت: در این مذاکرات قرار شد که یک چارچوب مشخص همکاری در ابعاد مختلف میراث فرهنگی، امور پژوهشی، همکاری بین موزهها و گردشگری تعیین شود و سند همکاری در سفر قریب الوقوع رئیس جمهور به ایتالیا به امضا برسد.
*«پنهلوپه»ها بخشی از نمایشگاه بزرگ «مجموعههای کلاسیک» است
به گزارش ایسنا، جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران نیز در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: نمایشگاهی که امروز گشایش یافته است، حرکتی نو در آشنا ساختن مردم ایران با فرهنگ کهن دیگری است که آثار آن برای نخستینبار در ایران به نمایش درمیآید.
وی ادامه داد: پیکر «پنه لوپه» که در حدود 450 پیش از میلاد به عنوان پیشکش از سوی یونانیان به دربار هخامنشی تقدیم شده بود، امروز هم نشانی از ارتباط دوستانه بین ایران، ایتالیا، واتیکان و یونان است که موجب تجدید پیمان دوستی بین این کشورها شده است.
او اضافه کرد: این نمایشگاه بخشی از نمایشگاه بزرگی است که در سال2015 تحت عنوان «مجموعههای کلاسیک» از سوی بنیاد پرادا در میلان ایتالیا برپا شد و از 6 مهرماه تا 10 دی ماه در موزه ملی ایران به نمایش گذاشته میشود.
به اعتقاد وی آنچه این نمایشگاه را ویژه میکند حضور اثری مشابه در خزانه موزههای سه کشور متفاوت به عنوان میراثی مشترک و نمایش آنها در کنار یکدیگر در یک نمایشگاه واحد است.
رئیس موزه ملی ایران بیان کرد: در طول برگزاری این نمایشگاه، موزه ملی ایران برنامههای جانبی دیگری از جمله نشستهای تخصصی و علمی مرتبط با موضوع نمایشگاه را برگزار میکند، همچنین امیدوارم برگزاری این نمایشگاه گام مهمی در پیشبرد اهداف مشترک فرهنگی موزههای کشورهای ایران، یونان و واتیکان باشد و به درک بیشتر میراث غنی کشورها کمک کند.
* «پنهلوپه» بهترین بهانه برای ملاقات دو تمدن
سید محمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: اگر قرار بود بین ما و تمدنهای مهمی که در اروپا وجود دارد یک چیز بهانه قرار گیرد، آن «پنه لوپه» بود و از این خوش سلیقگی که پنهلوپه میزبان است، خوشحال هستم.
وی ادامه داد: اگر به آثار تاریخی خود در این سه حوزه فرهنگی دقت کنیم، بهانههای زیادی برای ملاقاتهای آینده وجود دارد و من امیدوارم که این نمایشگاه به خوبی برگزار شود تا در آینده شاهد برگزاری نمایشگاههای مختلف در ایران و ایتالیا باشیم.
* پنهلوپه محل ملاقات سه تمدن غنی ایران، ایتالیا و یونان
محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز در سخنانی با تاکید بر اینکه نمایشگاه پنهلوپه محل ملاقات سه تمدن بزرگ ایران، ایتالیا و یونان است، گفت: این نمایشگاه فصل جدیدی را در حوزه موزه و نمایشگاه بین دو کشور ایران و ایتالیا باز میکند.
وی ادامه داد: روابط دیرینه فرهنگی بین ایران و ایتالیا در این نمایشگاه مشهود است و میتوان دید که ایران، ایتالیا و یونان کهنترین تمدنهای بشری را دارند و سهم بسزایی در شکل گیری هویت تاریخی بشر داشته اند.
او با بیان اینکه این نمایشگاه پاسخی به نزدیکی و تعامل در جهان است، ادامه داد: نمایشگاه پنه لوپه محل ملاقات سه تمدن غنی جهان یعنی تمدن ایران، ایتالیا و یونان است.
وی تصریح کرد:امیدوارم برگزاری این نمایشگاه در تحکیم روابط کشورهای با چنین سابقه تاریخی و فرهنگی موثر واقع شود.
به گزارش خبرنگار ایسنا، نمایشگاه «پیکرهای برای صلح؛ پنه لوپه از تخت جمشید تا رُم» به مدت چهار ماه در موزهی ملی ایران برپا خواهد بود. چهار تندیس پنه لوپه شامل دو مجسمه متعلق به موزه واتیکان در رُم، یک مجسمه متعلق به موزه کاپی تولینی در ایتالیا و یک مجسمه به همراه انگشت دست متعلق به ایران که پیشتر به مدت چهار ماه در بنیاد پرادا میلان به نمایش درآمده بود، در این نمایشگاه به نمایش درمیآید.
انتهای پیام
نظرات